Sporturi

Horia Tecău e pregătit pentru meciul de azi, din sferturi, cu favoriții 2 de la Wimbledon: „Va fi o provocare”. Care e situația sa medicală

08.07.2019 | 22:19
Horia Tecau e pregatit pentru meciul de azi din sferturi cu favoritii 2 de la Wimbledon Va fi o provocare Care e situatia sa medicala

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile probei de dublu masculin de la Wimbledon, profitând de abandonul lui Gonzalez, care a suferit o ruptură musculară. 

Tecău e pregătit pentru meciul din sferturi cu favoriții 2 de la Wimbledon

În sferturi, Tecău și Rojer se vor duela cu favoriții numărul 2 ai turneului, columbienii Farah și Cabal. FANATIK a vorbit cu Horia Tecău după victoria de luni,  acesta prefațând meciul din sferturi și oferind totodată detalii îmbucurătoare despre situația sa medicală.

 – Horia, cum a fost astăzi? Mai greu decât te-ai fi așteptat?

Nu, pentru că Gonzalez și Zeballos sunt o echipă incomodă. Îi cataloghez ca fiind jucători foarte buni de dublu, variază foarte mult jocul. Lovesc mingea foarte bine pentru că au fost jucători buni și de simplu. Nu au slăbiciuni. Amândoi au servit bine azi. Ne-a fost greu să returnăm bine, dar am fost concentrați pe serviciu. Din setul patru ne-am dat seama că suntem într-o zonă bună, ne-am simțit confortabil la 2-1 la seturi.

– Mai ții minte când a fost ultimul meci când ați făcut primul break abia după două ore?

Am avut oportunități de break la început, dar nu am reușit să le fructificăm. Am avut mingi în mână. În primele două meciuri reușisem de fiecare dată să luăm devreme break-uri, acum nu am mai putut face asta. Intrasem la un moment dat într-un ritm în care nu găseam răspunsuri pe retur. Nu am făcut o treabă bună la început, de aceea a fost dificil.

Tecau incearca sa ajunga in cea de-a 5-a sa finala la Wimbledon
Tecau incearca sa ajunga in cea de-a 5-a sa finala la Wimbledon

– Se poate spune că a fost un meci-cheie ținând cont de dificultățile pe care ați reușit să le depășiți?

A fost dificil cu siguranță, au jucat bine. Ne bucurăm că am reușit să-i învingem. Dar e normal. Suntem în a doua săptămână la Wimbledon. Întâlnim doar echipe solide, care au câștigat deja niște meciuri. Ne concentrăm doar pe ce avem noi de făcut.

– Foarte probabil vă veți întâlni acum cu Farah și Cabal. Te aștepți la un meci mai dificil?

Columbienii formează o echipă completă. Am jucat anul trecut de multe ori împotriva lor, au fost mereu meciuri dificile. Ne cunoaștem bine, fostul nostru antrenor îi antrenează pe ei acum. Trebuie să venim cu ceva nou, cu surprize, cu execuții. Sunt o echipă în formă, favoriții numărul 2, pe merit zic eu. Va fi o provocare pentru noi.

– Fizic sunteți ok amândoi?

Da, suntem. Aceste meciuri au fost un test pentru piciorul meu. Nu m-a durut deloc, deși am avut parte de meciuri intense, cu multe schimburi, multă mișcare. Asta, cred eu, e cel mai important. Acum ne refacem pentru următorul meci care poate fi chiar mâine.

– Probabil că acum veți juca pe arene mai mari. Va fi un avantaj?

Din punct de vedere al forfotei din jurul arenelor mici, poate fi un avantaj. Însă nu prea au fost astfel de cazuri la această ediție. Ai o senzație de bine când joci pe terenuri mai mari. Avem meciuri frumoase pe terenuri mari, aici, la Wimbledon, ne hrănim din aceste experiențe.