Fotbal intern

Teddy Mezague, noul fundaş al lui Dinamo, şi-a rupt ligamentele la gleznă în vacanţă!

14.09.2018 | 19:46
Teddy Mezague noul fundas al lui Dinamo sia rupt ligamentele la glezna in vacanta

Florin Bratu a cerut conducerii clubului aducerea unui apărător central, cu experienţă, care să acopere golurile din defensiva şubredă a “câinilor”. Dinamo l-a semnat pe Teddy Mezague, un fundaş francez cu un istoric medical uluitor: şi-a rupt ligamentele de la gleznă în vacanţă!

Fotbalistul are 26 de ani şi este considerat o achiziţie bună pentru Dinamo de către Mircea Rednic, fostul antrenor al acestuia la Mouscron.

Teddy Mezague, fundaşul lui Dinamo, şi-a rupt ligamentele în vacanţă! A stat pe tuşă 6 luni!

În 2014, fundaşul francez decidea să semneze cu Royal Mouscron, din prima ligă belgiană. După două sezoane în care a evoluat în 59 de partide, apărătorului i-a expirat contractul.

Deşi a primit o ofertă foarte consistentă pentru prelungirea acordului cu Mouscron, el a refuzat, considerând că îşi va găsi o ofertă mai bună, cu un salariu mai mare. FANATIK.RO a aflat însă că socoteala sa a dat greş din cauza neglijenţei sale şi a unui episod incredibile: Teddy Mezague şi-a rupt ligamentele la gleznă în vacanţă şi nu a mai putut juca vreme de 6 luni!

Cum la Mouscron nu s-a putut întoarce, Mezague a ales să joace în a patra divizie din Anglia, la Leyton Orient. În 2017, el a revenit la Mouscron, acolo unde a fost acceptat de Mircea Rednic după o perioadă de probă! Interesant este că, deşi a fost căpitanul echipei, conducerea grupării belgiene a renunţat în vară la serviciile lui. Să fie de vină problemele medicale?

Şi Katsikas a venit cu trecut de “pacient”

Un alt fundaş central străin adus de Dinamo Bucureşti a avut accidentări serioase în trecutul său sportiv. Este vorba despre grecul Giorgos Katsikas. Acesta a suferit în 2015 o ruptură a ligamentului încrucişat, motiv pentru care a stat pe bară timp de un an!

Cu toate că a fost primit cu reticenţă la început din acest motiv, Katsikas a reuşit să se impună în primul unsprezece la Dinamo, fiind unul dintre titularii echipei şi în mandatul lui Vasile Miriuţă, cât şi în cel al lui Florin Bratu.

Mircea Rednic l-a pus în gardă pe Mezague: “Mi-a zis că e diferit faţă de Belgia!”

Fundaşul lansat în fotbalul important de Montpellier este optimist după ce a semnat cu Dinamo. Teddy Mezague a parafat un contract valabil 3 ani şi va încasa un salariu de 10.000 de euro, lunar, motiv de supărare pentru unii dintre noii săi colegi, remuneraţi mai slab de Ionuţ Negoiţă.

Mezague a explicat în momentul prezentării oficiale că ştie unde a venit, mai ales că a discutat cu Mircea Rednic despre România şi despre fotbalul de la noi.

Mă simt bine, am fost primit bine, primele senzații sunt excelente. Nu sunt încă pregătit să joc, nu am avut o pregătire cum trebuie în vară, dar sper că voi fi apt cât mai repede. Am vorbit cu Mircea Rednic despre țară și despre fotbal, mi-a spus că lucrurile sunt diferite față de Belgia.

Îl știu pe Harlem Gnohere, e un atacant alături de care am jucat în Belgia. Am și văzut câteva meciuri cu el aici. Va fi un mare duel cu el, știu că a fost la Dinamo și apoi a ajuns la FCSB, marea rivală“, a declarat Teddy Mezague.

Danijel Subotic şi Teddy Mezague prezentare oficială la Dinamo Bucureşti
Danijel Subotic şi Teddy Mezague prezentare oficială la Dinamo Bucureşti. Cei doi fotbalişti l-au avut alături pe Ionel Dănciulescu, directorul general al alb-roşilor