Life

Tedy Ursuleanu, despre dubla nominalizare a filmului Colectiv la Oscar: „Mi-au dat lacrimile”

17.03.2021 | 10:45
Tedy Ursuleanu despre dubla nominalizare a filmului Colectiv la Oscar Miau dat lacrimile
ADVERTISEMENT

Tedy Ursuleanu, artista cu aripi de înger care a supraviețuit incendiului de la Colectiv a primit cu bucurie, dar și cu lacrimi în ochi dubla nominalizare la Premiile Oscar a documentarului semnat de Alexander Nanau, în care tânăra povestește clipele cumplite prin care a trecut pe 30 octombrie și ce a urmat după.

De fiecare dată când își amintește de fatidica noapte din 2015, de clubul în care a mers să uite de grijile de zi cu zi, nicidecum să-și pună viața în pericol, izbucnește în plâns și mulțumește că este în viață, în special eroului care a salvat-o.

ADVERTISEMENT

Documentarul în care Tedy Ursuleanu vorbește despre cel mai trist eveniment din viața ei și a unei Românii întregi în ultimii 30 de ani se luptă pentru trofeul Oscar la categoriile „Cel mai bun film străin al anului” și „Cel mai bun documentar”.

Tedy Ursuleanu a izbucnit în lacrimi când a aflat că filmul Colectiv a fost nominalizat la Oscar

Tedy a stat cu ochii pe anunțul nominalizărilor la Premiile Oscar așteptând cu mari emoții să audă numele Colectiv, iar surpriza a fost uriașă când l-a auzit de două ori, la două categorii diferite.

ADVERTISEMENT

Tânăra absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” a avut sentimente contrarii: pe de o parte a început să plângă, pe de altă parte s-a bucurat

„Filmul poate câștiga cel puțin o statuetă”

„Am primit cu mare emoție vestea, am întrat online cu o oră înainte să aștept anunțul!!! Este extraordinar faptul că a ajuns atât de departe, am avut un mix de sentimente.

ADVERTISEMENT

Când am auzit numele Colectiv pentru nominalizare premiului mi-au dat lacrimile efectiv, de bucurie pentru reușita filmului și de tristețe pentru suferința celor implicați. Filmul poate câștiga cel puțin o statuetă, desigur, dar cel mai tare mă bucură că a ajuns un subiect cunoscut nu doar românilor”, a declarat Tedy Ursuleanu în exclusivitate pentru FANATIK.

Filmul documentar „Colectiv” este nominalizat la categoria „Documentary feature” alături  de „Crip camp”, „The mole agent” și „My octopus teacher”.

ADVERTISEMENT

La categoria „cel mai bun film străin al anului”, țara noastră se luptă cu „Another round” (Danemarca), „Better days” (Hong Kong), „The man who sold his skin” (Tunisia) și „Quo vaid, Aida?” (Bosnia și Herțegovina).

 

ADVERTISEMENT