Teemu Pukki e peste Cristiano Ronaldo în ultimul sezon! Statisticile care îl fac pe finlandez mai bun decât starul lui Juventus

SPECIAL FANATIK
Andrei Șchiopu   
în Fotbal international
10/09/2019, 20:13
Teemu Pukki e peste Cristiano Ronaldo în ultimul sezon! Statisticile care îl fac pe finlandez mai bun decât starul lui Juventus SPECIAL FANATIK
Teemu Pukki a marcat un gol pentru Finlanda împotriva Italiei. Sursă foto: hepta.ro

Conform statisticilor, în sezonul 2018-2019, Teemu Pukki a fost mai bun decât Cristiano Ronaldo. Finlandezul este revelația din startul sezonului de Premier League, în care a reușit să marcheze de 5 ori în 4 meciuri pentru Norwich, iar pentru naționala Finlandei a reușit să marcheze tot de atâtea ori în partidele din grupa J, care contează pentru calificarea la Campionatul European din 2020.

Statisticile care îl fac pe Teemu Pukki mai bun decât Cristiano Ronaldo

Teemu Pukki este eroul lui Norwich, lucru la care puțină lume se aștepta, mai ales pentru că scandinavul a ajuns la vârsta de 29 de ani și a trecut pe la câteva echipe mai importante, precum Schalke, Celtic sau Sevilla, unde nu a reușit să se impună. De cealaltă parte, Cristiano Ronaldo are 5 baloane de Aur, a câștigat de 5 ori Champions League și are multe trofee obținute în Anglia, Spania și Italia. Deci, o comparație între ei ar putea părea, la prima vedere, deplasată.

Cu toate acestea, statisticile arată că atacantul finlandez a avut o perioadă mai bună în sezonul precedent! Detaliile care îl fac pe Pukki mai bun decât Cristiano Ronaldo sunt următoarele:

  • Goluri: Teemu Pukki- 43 – Cristiano Ronaldo- 32
  • Pase decisive: Teemu Pukki- 11 – Cristiano Ronaldo- 10
  • Goluri care au decis meciul: Teemu Pukki- 11 – Cristiano Ronaldo- 8
  • Duble: Teemu Pukki- 8 – Cristiano Ronaldo- 6
  • Hattrick: Teemu Pukki- 1 – Cristiano Ronaldo- 2
  • Goluri care nu au fost marcate din faze fixe: Teemu Pukki- 41 – Cristiano Ronaldo- 20
Statisticile care îl fac pe Pukki mai bun decât Cristiano Ronaldo. Sursă foto: 90min.com
Statisticile care îl fac pe Pukki mai bun decât Cristiano Ronaldo. Sursă foto: 90min.com

Teemu Pukki a fost golgheterul din Championship, anul trecut, cu 29 de goluri, iar în debutul sezonului din Premier League a marcat 1 gol pe „Anfield”, într-o înfrângere cu 1-4, pentru ca în etapa următoare să dea 3 goluri cu Newcastle, în victoria cu 3-1.

Cristiano Ronaldo a avut parte de un sezon dificil

Cristiano Ronaldo a vorbit despre cum scandalul sexual în care a fost implicat l-a afectat pe el și pe cei din jurul său: „Pentru mine anul 2018 a fost cel mai dificil din viața mea. Nu din punct de vedere profesional ci din punct de vedere personal. Când oamenii îți distrug integritatea, doare tare. Mai ales pentru mine care am o familie mare, o soție, un băiat care e deștept și înțelege, are 9 ani deja”

„Când unii oameni se joacă cu reputația ta este dificil, dar mă bucur că lucrurile au fost lămurite încă o dată. Prietenii, familia și toți care mă plac știu că sunt inofensiv și că acest lucru a fost confirmat din nou. Sunt mândru că s-a dovedit că nu am făcut absolut nimic, dar dacă stai să analizezi la rece a fost greu pentru mine să trec printr-un asemenea scandal”, a mai spus starul lui Juventus.

  • 34 de ani a împlinit Cristiano Ronaldo pe 5 februarie
  • 90.000.000 de euro este cota de piață a lui Cristiano Ronaldo, conform transfermarkt.com
Închide ×