Life

Tehnica inovatoare pentru eliminarea dăunătorilor din grădină. Rațele alergătoare indiene sunt foarte eficiente împotriva limacșilor

Cum elimini dăunătoriii din grădina casei tale. Tehnica inovativă de care puțini știu. Cât de eficiente sunt rațele alergătoare indiene.
03.07.2024 | 10:25
Tehnica inovatoare pentru eliminarea daunatorilor din gradina Ratele alergatoare indiene sunt foarte eficiente impotriva limacsilor
Cum elimini limacșii din grădină. Sursa foto: Homedelux.ro
ADVERTISEMENT

Suntem în perioada în care tot ceea ce am cultivat primăvara începe să dea roade. Răsadurile anumitor legume au crescut, dar nu sunt lăsate să se dezvolte mai departe de factori dăunători, care le pot distruge chiar de la rădăcină.

Tehnica inovatoare prin care să-ți protejezi vara grădina

Vara, grădina este predispusă la multiple transformări. Unele pot fi redate de căldura solară prea intensă, altele de către schimbarea climei, de secetă sau poate fi distrusă de vânturile puternice. Totodată, la alterare contribuie și bolile fungice, insectele sau moluștele.

ADVERTISEMENT

Limacșii, de exemplu, dau năvală prin grădini vara. Unele persoane le confundă cu melcii, pentru că nu sunt foarte diferiți de aceștia. Un prim detaliu distinct este acela că limacșii nu au cochilie, sunt mai subțiri și preferă să trăiască de obicei în întuneric, în mediile umede și răcoroase.

Limacșii fac parte din familia Limacidae, cunoscuți și ca melci fără cochilie. Spre deosebire de melcii clasici, limacșii au o textură mai moale și se pot strecura prin orice deschizătură. Ei se hrănesc cu frunzele plantelor, cu tulpinile și chiar rădăcinile lor.

ADVERTISEMENT

Cum îi poți elimina pe limacși din grădină, fără substanțe din comerț care pot dăuna și recoltei în sine? O tânără din Sibiu apelează la rațele alergătoare indiene. Aceste păsări s-au dovedit a fi extrem de eficiente de-a lungul timpului.

Cât de eficiente sunt rațele indiene pentru recoltă

Ruxandra Brad este designer de permacultură și a descoperit într-o zi că rațele indiene se hrănesc cu limacși. A aflat despre ele după ce și-a dat seama că un teren al ei era invadat de limacși. Rațele au curățat zona într-o săptămână.

ADVERTISEMENT

Lotul Ruxandrei Brad are 1200 de metri pătrați. Potrivit spuselor sale, și bobocii de rață indiană se alimentează cu limacși. Unul s-ar vinde cu 100 de lei, iar o rață adultă cu 200 de lei. În ultimii ani, le-ar cumpăra tot mai mulți agricultori.

”Nu am mai văzut apoi, timp de o lună, niciun limax. Permacultura este un stil regenerativ și sustenabil de a ne organiza viața, de la felul în care construim casa, din ce materiale construim… la felul în care ne organizăm grădina.

ADVERTISEMENT

Practic, ia toate principiile naturii și le implementează într-un mod în care noi să putem beneficia de pe urma ei, atâta timp cât și ea se regenerează și este sănătoasă”, a explicat tânăra pentru g4food.ro

ADVERTISEMENT
Tags: