Life

Tehnica secretă folosită de marii bucătari. Cum reușesc să obțină o crustă crocantă și o aromă puternică în rețetele lor

Tehnica secretă folosită de marii bucătari îți poate completa perfect o mulțime de rețete. Ce folosesc ca să obțină o crustă crocantă și un preparat aromat?
18.09.2024 | 14:02
Tehnica secreta folosita de marii bucatari Cum reusesc sa obtina o crusta crocanta si o aroma puternica in retetele lor
Tehnica secretă folosită de marii bucătari. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tehnica secretă folosită de marii bucătari o poți utiliza și tu. În acest mod vei obține o crustă crocantă, iar preparatele tale vor avea o aromă puternică. Ai nevoie de un banal ingredient. Dacă știi cum îl folosești, rezultatul va fi cel așteptat.

Tehnica secretă folosită de marii bucătari

Când vine vorba de preparate culinare, există o mulțime de metode pe care oricine se poate baza. Unele par ceva mai ciudate la prima vedere, dar promit rezultate spectaculoase. Altele în schimb sunt chiar mai simple decât credeam.

ADVERTISEMENT

Tehnica secretă folosită de marii bucătari te va ajuta să te bucuri de o crustă crocantă și de o aromă puternică. Aceasta are la bază un singur ingredient banal pe care sigur și tu îl ai în bucătăria ta.

Este vorba despre sare. Cum te ajută sarea în acest sens? Tehnica secretă folosită de marii bucătari constă în adăugarea unei cruste de sare. Aceasta se pune fie pe pește, fie pe carne sau pe legume.

ADVERTISEMENT

Cum se face? Prin amestecarea de apă cu sare. Ulterior se va forma o pastă groasă. Înainte ca preparatul să fie pus la cuptor, el trebuie învelit în această crustă. Iar când este aplicată corect, funcționează de minune la orice preparat.

Cum funcționează crusta cu sare

Menționăm faptul că această crustă acționează precum un sigiliu în jurul preparatului. Mai exact, crusta de sare ajută la reținerea aromelor naturale din interior. Acesta este și motivul pentru care vei observa o aromă mai puternică a preparatului tău.

ADVERTISEMENT

Totodată, sarea mai este și un conducător slab al căldurii. Asta înseamnă că o crustă de sare permite un transfer lent al căldurii în interiorul crustei. Astfel preparatele cu crustă de sare vor fi gătite în mod natural, ceva mai lent, dar mai sănătos.

Asta înseamnă că sucurile naturale se mențin în interior, iar fibrele nu sunt deteriorate în timpul procesului de gătire. Iar cine vrea o aromă mai intensă poate adăuga și ierburi aromate în amestecul de sare cu apă.

ADVERTISEMENT

Tehnica secretă folosită de marii bucătari este deci una foarte simplă. Trebuie menționat însă că persoanele care au probleme de sănătate și cărora le este recomandat un consum sărac în sodiu trebuie să evite această metodă.

ADVERTISEMENT