News

Tehnologie de ultimă oră în casa lui Gheorghe Dincă. A fost adus un aparat care găsește rămășițe umane, chiar și la 5 metri sub pământ

13.08.2019 | 16:33
Scanner performant in cazul din Caracal

Ancheta continuă în casa ororilor din Caracal, unde se presupune că au fost ucise cel puțin două fete! Procurorii au adus în curtea lui Gheorghe Dincă un scanner care folosește o tehnologie de ultimă oră, cu ajutorul căruia pot fi găsite rămășițe umane aflate chiar și la 5 metri sub pământ!

Anchetatorii aduc in curtea lui Dincă un scanner care poate detecta rămășițe umane la 5 metri sub pământ

În acelaşi timp, la Bucureşti, procurorii îi audiază pe fostul şi pe actualul adjunct al şefului poliţiei judeţene Olt, care trebuie să explice modul în care au acționat în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu. Cei doi poliţişti din cadrul IPJ Olt ar fi ajuns la Secţia Specială dis de dimineaţă, iar în acest moment sunt audiaţi de procurori.

Anchetatorii vor să ştie mai exact cum au intervenit poliţiştii după apelul la 112 al Alexandrei şi dacă au existat nereguli în acest sens. O informație recentă spune că polițiștii au avut adresa lui Gheorghe Dincă imediat cum Alexandra le-a spus numele găsit pe cartea de vizită din casa ororilor.

Scanner performant in cazul din Caracal
Scanner performant in cazul din Caracal

Anchetatorii au avut adresa lui Dincă imediat după ce Alexandra a sunat la 112

Anchetatorii s-au dus la bărbatul respectiv, unde au aflat că este cadastrist. Acesta le-ar fi dat două adrese unde urma să facă lucrări de cadastru. Una dintre cele două era chiar adresa lui Gheorghe Dincă, unde Alexandra era ținută ostatecă. Polițiștii însă se pare că nu au verificat cele două adrese, ci s-au dus la kilometri distanță.

În acest moment, la Caracal se scot ultimele gunoaie din curtea lui Gheorghe Dincă, iar gropile betonate sunt decopertate una câte una, ca în final întreaga curte să fie nivelată. Anchetatorii caută probe în gropile respective.

Miercuri va fi adus acolo un scaner special, pe care poltiistii îl vor folosi în încercarea de a identifica, sub pământ, eventuale rămăşiţe umane. Scannerul foloseşte un sistem radar care depistează sub pământ rămăşiţe ascunse chiar şi la cinci metri adâncime. Aparatul, însă, are nevoie de un teren plat pentru a putea da rezultate bune, așadar se explică de ce anchetatorii au scos foarte multe gunoaie din curtea lui Dincă.