Exclusiv. FOTO. Cum s-a recuperat Teixeira pentru turul din Lisabona

Champions League, foto, sporting lisabona, Filipe Teixeira, FCSB

Prezenţa lui Filipe Teixeira în manşa tur a playoff-ului Champions League care a avut loc la Lisabona, contra lui Sporting, scor 0-0, a fost pusă sub semnul întrebării. Mijlocaşul în vârstă de 36 de ani s-a accidentat la începutu meciului disputat de FCSB contra celor de la Astra Giurgiu, scor 1-1, dar a fost titular în duelul cu Sporting, deşi avea dureri la gleznă.

FANATIK.RO a aflat cum a reuşit Filipe Teixeira să se recupereze într-un timp foarte scurt, deşi foarte puţină lume îi dădea şanse să joace toate cele 90 de minute din meciul cu Sporting Lisabona. 

TEIXEIRA FCSB - SPORTING. Program special pentru Teixeira

(Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real)


Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Mijlocaşul lui FCSB este un exemplu de urmat la antrenamentele conduse de Nicolae Dică, dar portughezul mai apelează şi la alte procedee pentru a da randament maxim în meciurile formaţiei finanţate de Gigi Becali. Filipe Teixeira face 37 de ani pe 2 octombrie, dar este un om de bază în echipa FCSB-ului, iar toate acestea datorită tratamentelor pe care le face la Fit4You, un centru de recuperare din Capitală la care portughezul apela şi în perioada când juca pentru Astra Giurgiu.

CLICK PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI

Conform informaţiior FANATIK.RO, înainte şi după duelul cu Sporting Lisabona, Filipe Teixeira, mijlocaşul ajuns liber de contract la FCSB după ce şi-a încheiat socotelile cu Astra Giurgiu, a mers la centrul de recuperare şi a apelat la următoarele procedee: criosaună, cryo-ultrasunet şi vacufit. Portughezul în vârstă de 36 de ani nu este singurul care frecventează centrul de recuperare, ci şi Constantin Budescu, Denis Alibec şi Gabriel Enache.

TEIXEIRA FCSB - SPORTING. Cum s-a recuperat pentru Sporting (11)

Nu doar cei patru apelează la tratamentele de la Fit4you, ci şi Paul Papp, Ciprian Marica, Jugurtha Hamroun sau Fernando Varela, dar şi toţi jucătorii de la Astra Giurgiu, formaţie sponsorizată de centrul de tratament, acolo unde fotbaliştii se prezintă ori de câte ori au nevoie pentru a se recupera.

Cum funcţionează terapia CRYO-ULTRASUNETE

- utilizând terapia cryo-ultrasunete, zona afectată, temperatura corporală scade, principalele efecte fiind vasoconstricţia capilară şi arterială şi reducerea hipoxiei ţesuturilor. Cu alte cuvinte, dispare durerea şi se reduce inflamaţia în zona afectată. Cryo-ultrasunete mai este utilizată cu succes şi în tratarea artrozelor articulaţiilor mici şi la genunchi sau coloana vertebrală, a rănilor şi inflamaţiilor ligamentare, inflamaţiilor acute, hematoamelor musculare, calcifierilor periarticulare, afecţiunilor şoldului sau umerilor, a sindromurilor Sinding - Larsen - Johanson şi Osgood - Schlatter, a traumelor şi leziunilor musculare. Pentru spotivii de performanţă accidentaţi, este cea mai eficientă, rapidă şi recomandată terapie de reabilitare. Singurele contraindicaţii ale terapiei CRYO-ULTRASUNETE sunt leziunile cutanate, artrita reumatoidă, sindromul Raynaud şi patologiile autoimune.

Ce este CRIOSAUNA:

- este o cale rapidă de tratament şi recuperare după traumatismele sportive, dar şi de refacere rapidă a capacităţilor sportive după efort prelungit. Cu ajutorul criosaunei se pot trata eficient şi o parte dintre cele mai frecvente afecţiuni cronice.

Ce este VACUFIT:

- este cea mai nouă şi mai populară tehnologie printre utilizatorii de terapie cu vacuum intermitentă pentru accelerarea regenerării şi, altfel, indirect, pentru a optimiza performanţa. Principiul său de funcţionare se bazează pe alternarea unei presiuni normale cu una negativă (Vacuum), aplicată în jumătatea inferioară a corpului. Ca urmare, are loc dilatarea capilarelor, formarea de capilare noi, precum şi îmbunătăţirea fluxului sangvin la periferie şi musculatură (microperfuzie). De asemenea, efectul de stimulare are loc atât la nivelul circulaţiei arteriale, cât şi asupra circulaţiei venoase. Aparatul la care apelează şi jucători lui FCSB este dezvoltat pe baza procedurii folosite de NASA preferat de sportivii de performanta, cum ar fi Cristiano Ronaldo.

FCSB - Sporting Lisabona, miercuri, 23 august, în manşa retur a playoff-ului Champions League, ora 21:45, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.

viewscnt
1 EUR4.6551 lei+0,0082
1 USD3.9650 lei+0,0236
1 XAU163.2575 lei-0,4004