News

Telefoane, tablete, laptopuri și chiar bilete la teatru pentru cei care participă la maratoanele de vaccinare în weekend

Cei care se vaccinează în acest weekend pot primi telefoane, tablete, laptopuri și chiar bilete la teatru.
28.05.2021 | 08:42
Telefoane tablete laptopuri si chiar bilete la teatru pentru cei care participa la maratoanele de vaccinare in weekend
ADVERTISEMENT

Începând cu data de 28 mai și până pe 31 mai, sunt organizate mai multe maratoane de vaccinare în diferite orașe ale țării noastre. În unele dintre acestea, se oferă chiar recompense pentru cei care aleg să se imunizeze.

Maratoane de vaccinare în weekend

Aceasta este cea de-a doua ediție a maratonului de vaccinare din Capitală și aici se pot prezenta persoanele care s-au vaccinat cu prima doză, în perioada 7-10 mai 2021.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să participe o pot face la Biblioteca Națională și la Sala Palatului. Pentru cei care nu s-au vaccinat și doresc să primească acum prima doză, vaccinările se facă începând de vineri, de la ora 16:00 până luni.

Aceștia vor primi serul de la Johnsson and Johnsson. Sunt oferite mai multe recompense pentru cei care participă la maratoanele de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Recompense pentru participanții la maratoanele vaccinării

Spre exemplu, în Craiova, maratonul este organizat la Teatrul Naţional Marin Sorescu începând de vineri, de la 10:00 și până pe întâi iunie, până la ora 00:00. Persoanele vaccinate în acest oraș vor primi vaccinul Pfizer BioNTech.

Cei care participă vor fi recompensați cu o invitație de două persoane la „Călătoria lui Dante”. În Ialomița, se organizează o tombolă la care participanții la maratonul de vaccinare pot primi telefoane, tablete și laptopuri.

ADVERTISEMENT

Vizați sunt tineri între 16-25 de ani, iar maratonul va avea loc în perioada 31 mai-1 iunie. Va fi un maraton de vaccinare desfășurat și de Ministerul Apărării Naționale, până pe întâi iunie, în spitalele militare.

În Capitală va fi organizat un alt maraton între 28 și 31 mai, acesta fiind organizat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, în parteneriat cu Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Mită sau recompensă?

Există o întreagă discuție despre corectitutinea oferirii unor recompense celor care se vaccinează.

„Am auzit că nu-i putem «mitui» pe oameni să se vaccineze ca argument împotriva ideii de a acorda beneficii celor vaccinaţi, anume să li se dea cupoane. Se dau peste tot în lume. Conceptul de «mită» şi de «discriminare» sunt complet scoase din context.

Faptul că îmi dai un cupon să merg la un film, aia nu e mită. Nu îi recompensezi să folosească un anumit vaccin, ci doar să se vaccineze. Dacă ideea de a-i recompense pe cei vaccinaţi este scoasă complet din discuţia publică denotă că sunt oameni pe care îi supără discuţia asta”, a declarat medicul Octavian Jurma, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT