News

Telefoanele iPhone vor putea fi folosite ca acte de identitate pe aeroport. Unde și când vei putea călători astfel

Apple a prezentat o nouă funcție, prin care telefoanele iPhone vor putea fi folosite pe post de pașaport sau carte de identitate pe aeroport.
08.06.2021 | 18:57
Telefoanele iPhone vor putea fi folosite ca acte de identitate pe aeroport Unde si cand vei putea calatori astfel
Telefoanele iPhone vor putea fi folosite ca acte de identitate pe aeroport. Unde și când vei putea călători astfel. Sursa foto: QuinceCrative, pixabay.com.
ADVERTISEMENT

Apple deschide noi orizonturi în ceea ce privește identificarea personală, iar planurile companiei sunt foarte promițătoare.

Update-ul pe care îl propune compania este unul al aplicației Wallet. Cu ajutorul acestui nou sistem, cetățenii posesori de iPhone vor putea să folosească telefonul drept metodă digitală de identificare pe anumite aeroporturi din Statele Unuite.

ADVERTISEMENT

Mai mult, compania a arătat modul în care funcționează această nouă adiție în sistemul său de operare.

În cazul statelor americane selectate pentru acest proiect-pilot, cetățenii interesați își pot digitaliza documentele de identificare pe care le posedă. Apple a arătat cum funcționează asta în cazul unui permis de conducere sau al unei cărți de identitate.

ADVERTISEMENT

Procesul este destul de simplu și cumva similar cu alte situații în care ești nevoit să scanezi sau să îți fotografiezi documentele.

E nevoie să realizezi o fotografie clară a celor două fețe ale cărții de identitate. Apple chiar îți oferă un ghid vizual, astfel că poți fi sigur că informațiile vizibile sunt complete și corecte.

ADVERTISEMENT
Cum arată interfața pentru scanarea cărții de identitate. Sursa foto: Apple.
Cum arată interfața pentru scanarea cărții de identitate. Sursa foto: Apple.

Ulterior, fotografiile sunt criptate și stocate pe iPhone. Apple a afirmat că lucrează deja cu TSA (Administrația pentru Securitatea Transporturilor) pentru ca posesorii de iPhone să poată folosi telefonul ca mijloc de identificare, atunci când ajung la punctele de securitate din aeroporturi, notează theverge.com.

Apple vrea să-ți ofere și cheia camerei de hotel pe telefon

Apple vrea să ofere chiar mai mult de atât. Și hotelurile ar putea fi cooptate într-un nou program al companiei; cardurile de acces în camere vor putea fi trimise direct pe telefon, fiind disponibile în Wallet.

ADVERTISEMENT

Astfel, ”cheia” poate fi primită chiar înainte să ajungi la hotel.

Compania lucrează pentru a extinde funcționalitatea și pentru cheile de acasă sau de la birou. În plus, funcția pentru chei și carduri va fi disponibilă și pe Apple Watch.

Aplicația Wallet a fost lansată cu suport pentru cumpărături efectuate cu cardul. Ulterior, compania a adăugat funcții noi, cum ar fi suportul pentru abonamente de călătorie pentru transport în comun.

ADVERTISEMENT
Tags: