Specialiștii dezvăluie numerele de telefon la care nu trebuie să răspundeți în cazul în care vă apelează. Frecvent, hackerii găsesc diferite metode pentru a vă lăsa fără bani în cont, dar și cu facturi mai mari pentru serviciile de telefonie.
În ultimii ani, această tehnică a fost destul de utilizată în rândul escrocilor. Mulți români au observat, la un moment dat, că au fost apelați de numere de telefon care nu aparțineau de țara noastră.
Prefixul numerelor de telefon vă indică țara de origine. Unul dintre cele mai utilizate prefixe a fost +809, care provinde din Caraibe, scrie useit.ro. Cei care răspund și cad în plasa hackerilor pot rămâne fără date personale importante și pot avea o factură mai mare.
„Ține minte, sunt șanse foarte mici ca o persoană pe care nu o cunoști, care are probleme într-o zonă complet diferită față de a ta, ar suna la un număr necunoscut în altă țară pentru a-ți cere ajutorul”, explică Joseph Steinberg, CEO-ul SecureMySocial, conform sursei citate.
Cele mai comune prefixe pentru numerele pe care le folosesc hackerii sunt +232 (Sierra Leone), +242 (Bahamas), +246 (Barbados), +268 (Antigua), +441 (Bermuda) și cele din Republica Dominicană, +809, +829 și +849.
Este posibili să vă apară numere de telefon din Pakistan (+92), Jamaica (+876), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227) și Rusia (+7). În acest caz, experții recomandă să nu răspundeți la aceste numere de telefon.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează populația în legătură cu o nouă schemă folosită de hackerii care vor să vă lase fără bani în cont. În acest caz, cei vizați au primit e-mailuri false care păreau transmise din partea instituției.
E-mailul este transmis sub formă de „Notă informativă” și înștiințează posibilele victime cu privire la o presupusă datorie. Mai departe, românilor li se spunea că se necesită o plată pentru a evita executarea silită și valorificarea bunurilor.
„Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail valorificare@anaf.pro. Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor!”, a transmis ANAF.
Oficialii ANAF transmit faptul că instituția nu procedează așa în cazul în care au de comunicat un lucru important. Situația fiscală, somațiile sau alte înștiințări sunt comunicate, securizat, prin SPV sau Poșta Română cu confirmare de primire.