News

Telefoanele care nu vor mai funcționa din 4 ianuarie. Toți utilizatorii sunt avertizați să renunțe la ele

Începând cu data de 4 ianuarie 2022 un anumit tip de telefoane nu va mai funcționa. Compania deținătoare a anunțat că va întrerupe toate funcțiile utile, inclusiv apelurile de urgență.
02.01.2022 | 22:00
Telefoanele care nu vor mai functiona din 4 ianuarie Toti utilizatorii sunt avertizati sa renunte la ele
ADVERTISEMENT

BlackBerry a anunțat că, începând cu 4 ianuarie 2022, va întrerupe conexiunile telefoanelor clasice BlackBerry 7.1 OS și BlackBerry 10.

Din ziua respectivă, toți utilizatorii vor fi nevoiți să folosească alte telefoane, deoarece acestea nu vor mai fi utile nici măcar în inițierea unor apeluri, chiar și pentru cele de urgență.

ADVERTISEMENT

Se vor întrerupe apelurile telefonice pe clasicele BlackBerry

De asemenea, nu se va mai permite trimiterea SMS-urilor sau conectarea la Wi-Fi, potrivit Republic World.

”Toate conexiunile operatorului și conexiunile Wi-Fi nu vor mai funcţiona”, au transmis reprezentanții BlackBerry.

ADVERTISEMENT

Ce le recomandă compania celor care au nevoie în continuare de un BlackBerry clasic

Celor care aveau nevoie de un BlackBerry original, compania recomandă dispozitivele BlackBerry care au un software Android, deoarece acestea vor funcționa normal.

”La momentul rezilierii serviciilor, dispozitivele care rulează BlackBerry 7.1 OS și software-ul anterioare, software-ul BlackBerry 10 și BlackBerry PlayBook OS 2.1 și software-ul anterioare prin intermediul operatorului sau al conexiunilor Wi-Fi nu vor mai funcționa în mod fiabil.

ADVERTISEMENT

Aceste dispozitive nu vor avea capacitatea de a primi actualizări și, ca atare, nu se va mai aștepta ca această funcționalitate să funcționeze în mod fiabil, inclusiv pentru date, apeluri telefonice, SMS și 9-1-1. funcționalitate”, au mai precizat cei la BlackBerry.

Informația a fost, de altfel, transmisă din 2020, iar la doi ani de atunci intră în vigoare. BlackBerry nu a mai investit în propriile telefoane din 2016.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, a acordat licențe producătorilor, precum chinezilor de la TCL, celor de la OnwardMobility sau unei firme de securitate din Austin, Texas, pentru un BlackBerry 5G.

Telefoanele BlackBerry au apărut la începutul anilor 2000. În 2012 au devenit printre cele mai folosite, de peste 80 de milioane de oameni din întreaga lume.

BlackBerry a fost înființată în anul 1996, în Canada. Sub numele de BlackBerry Limited se ocupa de furnizarea de software și de servicii de securitate pentru firme și guverne din toată lumea.

ADVERTISEMENT
Tags: