News

Cât de săraci suntem de fapt? Telefoanele, produsele cele mai cumpărate prin credit

Telefoanele, cele mai cumpărate produse din 2021 prin credite. Finanțarea a ajuns la peste 56 de milioane de lei. În top urmează televizoarele și laptopurile.
24.01.2022 | 15:00
Cat de saraci suntem de fapt Telefoanele produsele cele mai cumparate prin credit
Telefoanele, produsele cele mai cumpărate prin credit. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un studiu arată că românii au folosit credite pentru a-și cumpăra telefoanele mult dorite. Cea mai cumpărată categorie de produse prin credit a fost reprezentată de telefoane, fiind urmate de televizoare și laptopuri.

Pentru ce se împrumută românii. Cei mai mulți vor telefoane deștepte

Studiul a fost realizat de Credex IFN, pentru anul 2021, iar cumpărăturile analizate au fost din rețeaua de magazine Altex, Media Galaxy şi Mobexpert.

ADVERTISEMENT

Pe primul loc sunt, așadar, telefoanele, în timp ce pe doi și trei se află TV-urile și laptopurile. După aceea, în topul creditelor pe care le-au făcut românii pentru a-și achiziționa diverse lucruri sunt mașinile de spălat rufe și vase, dar și cuptoarele sau plitele.

“Anul trecut, cea mai cumpărată categorie de produse, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste 56 milioane de lei finanţare. Apoi, televizoarele şi laptopurile au fost în topul listei de cumpărături, în rate, pentru români.

ADVERTISEMENT

Acestea au fost urmate de alte categorii precum maşini de spălat rufe şi vase, aparate frigorifice şi electrocasnice mari de gătit (cuptoare, plite etc)”, arată analiza citată.

Un loc important are și categoria de mobilier, ea fiind pe locul 7, chiar înainte de aparatele de cafea, cele de aer condiționat sau de centralele termice.

ADVERTISEMENT

Pentru telefoanele mobile, sau mai precis pentru creditele cu care să își cumpere telefoane, românii au dat 56 de milioane de lei.

Pentru ce perioadă se face un credit, în medie și câți bani sunt dați

În medie, valoarea unui credit care a fost contractat a fost de 3.100 de lei, iar perioada medie de creditare este de 22 de luni.

ADVERTISEMENT

Conform agenției care a realizat studiul, acest top arată că românii vor să aibă cele mai noi modele de telefoane, televizoare sau chiar mobilier, iar prețul acestora nu este unul mic, dar ei sunt dispuși chiar să își facă un credit pentru a-și acoperi nevoia.

“Rezultatele topului ne arată că românii sunt interesaţi de tehnologie şi că investesc în cele mai noi modele de telefoane, TV-uri Smart sau mobilier nou pentru confortul locuinţei.

Achiziţia de produse prin credit rămâne o opţiune pentru mulţi dintre clienţii din retail”, a spus Traian Baicu, director general Credex IFN.

ADVERTISEMENT
Tags: