Life

Telefonul care înregistrează tot ce vorbești, fără să-ți dai seama. Ai și tu acest model? Metoda simplă prin care dezactivezi microfonul

Telefonul care înregistrează tot ce vorbești, fără să-ți dai seama există. Dacă și tu ai acest model, află cum dezactivezi microfonul.
02.06.2024 | 16:00
Telefonul care inregistreaza tot ce vorbesti fara sati dai seama Ai si tu acest model Metoda simpla prin care dezactivezi microfonul
Telefonul care înregistrează tot ce vorbești, fără să-ți dai seama. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Telefonul care înregistrează tot ce vorbești, fără să-ți dai seama există. Poate nu știai însă ce poate face. Odată ce vei cunoaște aceste detalii însă, poate ar fi cazul să dezactivezi microfonul.

Telefonul care înregistrează tot ce vorbești, fără să-ți dai seama

Trăim într-o eră a tehnologiei care se află într-o continuă dezvoltare. Telefoanele pot face mai multe decât acum un deceniu și de asemenea și alte dispozitive precum laptopurile sau tabletele ne-ar putea surprinde.

ADVERTISEMENT

În unele situații este bine să avem un dispozitiv care promite și face multe. Pe de altă parte, sunt și situații care devin neplăcute. Nimeni nu își dorește să fie ascultat și cu atât mai mult verificat sau urmărit de dispozitivul său.

Telefonul care înregistrează tot ce vorbești, fără să-ți dai seama există și el. Poate nu știai, dar Google te ascultă în permanență. Sistemul creat colectează datele și de asemenea, poate asculta conversațiile ocazionale ale utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă ai telefon cu sistem de operare Android, află că poți fi ascultat prin intermediul microfonului tău. Mai apoi, înregistrările ajung să fie folosite pentru a direcționa reclamele.

Poate ți s-a întâmplat și ție să vorbești cu un prieten sau cu o prietenă despre o geantă, sau despre un ceas nou. Mai apoi, pe rețelele de socializare ori în browser ți-au apărut o mulțime de reclame de acest tip. Iată că nimic nu este întâmplător.

ADVERTISEMENT

Metoda simplă prin care dezactivezi microfonul

Telefonul care înregistrează tot ce vorbești, are, deci, sistem de operare Android. Iar dacă vrei ca unele lucruri să rămână doar pentru tine, este esențial să știi cum să dezactivezi microfonul.

În primul rând e bine să fii atent la aplicațiile pe care le instalezi. O mare parte dintre ele cer permisiunea pentru a accesa microfonul. Poate fără să vrei ai bifat acest lucru, fără să îi acorzi o mare importanță.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei însă ca totul să rămână privat, deschide aplicația Google. Atinge apoi partea de profil din dreapta sus și apoi opțiunea ”Cont Google”. Mai apoi vei observa o altă opțiune numită ”Date și confidențialitate”.

Urmează o secțiune numită „Web and application activity” (Activitate web și aplicații), unde poți dezactiva ”Includeți activitatea vocală și audio”. Totodată, apasă și ”Stop saving”, adică ”Opreți salvarea”. Ulterior apasă pe ”Înțeles” și ai rezolvat problema.

ADVERTISEMENT