News

Telefonul l-a salvat de la moarte. Cum a fost împiedicat un tânăr să se sinucidă

Un tânăr din Hunedoara a încercat să se sinucidă, dar a fost salvat datorită telefonului pe care îl avea în buzunar. Cum a fost găsit?
24.05.2023 | 19:16
Telefonul la salvat de la moarte Cum a fost impiedicat un tanar sa se sinucida
Telefonul l-a salvat de la moarte. Cum a fost împiedicat un tânăr să se sinucidă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tentativa de sinucidere a unui tânăr de 28 de ani din comuna Romos, județul Hunedoara, a pus pe jar autoritățile, cât și familia acestuia. Din fericire, bărbatul a fost salvat de la moarte datorită telefonului pe care îl avea asupra lui.

A fost salvat datorită telefonului din buzunar. Cum a fost împiedicat bărbatul care amenința că se sinucide

Polițiștii municipiului Orăștie au fost sesizați marți noaptea, în jurul orei 22:00, cu privire la faptul că un tânăr de 28 de ani vrea să se sinucidă. Apelul a fost dat chiar de către soția bărbatului în cauză.

ADVERTISEMENT

Faptul că femeia a oferit informații importante agenților de poliție, i-a ajutat pe oamenii legii să îl găsească, în scurt timp, pe soțul acesteia. Ea le-a spus că bărbatul a anunțat-o că își va pune capăt zilelor, iar apoi a plecat.

Agenții, care au pornit în căutarea bărbatului, au aflat de la femeie că omul ar fi mers cu mașina în zona unei păduri, pe drumul comunal dintre localităţile Orăştie şi Romos. Autoturismul a fost găsit de polițiști, iar apoi aceștia s-au grăbit să îl caute.

ADVERTISEMENT

Tânărul care anunțase că se va sinucide a fost găsit datorită telefonului. Polițiștii au auzit soneria dispozitivului, aflat în buzunarul bărbatului, reușind în acest fel să dea de el și să îl salveze.

„Cei doi agenţi de poliţie au identificat autoturismul, parcat pe marginea drumului comunal 48 Orăștie – Romos, şi au pătruns în pădure, în căutarea tânărului. Din întuneric, în liniştea nopţii, poliţiştii au auzit soneria unui telefon mobil (telefonul se afla în buzunarul tânărului, iar cea care îl apela era soţia acestuia) şi s-au deplasat în direcţia respectivă, unde l-au găsit pe cel căutat, reuşind să îl salveze în ultimul moment”, transmite IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara (IPJ Hunedoara), tânărul prezenta semne vitale, „iar prin susţinerea părţii inferioare a corpului şi acordarea primului-ajutor, viața acestuia a fost salvată”.

Femeie salvată de la moarte de doi polțiști, în București

Un caz similiar a avut loc în luna aprilie, în Bucureşti, în zona Lacului Morii, acolo unde o femeie a încercat să își încheie socotelile cu viața. Aceasta s-a aruncat în apă chiar în timpul negocierilor cu polițiștii, care încercau să o convingă să nu apeleze la acest gest dramatic.

ADVERTISEMENT

Doi agenți au sărit în apă în ajutorul femeii, reușind în acest fel să o salveze și să evite o tragedie. Fapta lăudabilă a polițiștilor a fost făcută publică pe grupul de Facebook Info Trafic București Ilfov. „Victima a fost urcată pe dig în zona sigură și a fost predată echipajului SMURD care abia sosise. Astăzi eroi au fost polițiștii! Felicitări polițiștilor Dumitrescu Nicușor și Papandonatos Eri pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă!”, a scris autorul postării, la momentul respectiv.

 

ADVERTISEMENT