Life

Telefonul vechi care te poate umple de bani. Un exemplar s-a vândut la licitație cu aproape 200 de mii de euro

Telefonul care te poate îmbogăți peste noapte. Dacă l-ai uitat prin vreun sertar, ai face bine să nu îl arunci sub nicio formă.
24.05.2024 | 16:00
Telefonul vechi care te poate umple de bani Un exemplar sa vandut la licitatie cu aproape 200 de mii de euro
Telefonul care te poate îmbogăți peste noapte. Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

Unele telefoane mobile sunt precum vinul. Și anume, cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai bune. Unii români s-ar putea să mai aibă pe acasă o astfel de comoară, fără să știe, de fapt, cât a ajuns să valoreze.

Telefonul care te poate îmbogăți peste noapte

Unele telefoane au ajuns să fie adevărate comori. Colecționarii sunt dispuși să plătească sume uriașe pentru a intra în posesia acestor device-uri. Așadar, dacă le ai pe acasă, s-ar putea să te îmbogățești.

ADVERTISEMENT

Telefoanele produse de Apple au început să fie din ce în ce mai căutate. În special, sunt vizate modele vechi, precum iPhone 4 sau iPhone 5.

În urmă cu ceva timp, un iPhone de primă generație s-a vândut la licitație contra unei sume imense. Telefonul lansat în 2007 a fost păstrat în condiții extraordinare și chiar a venit și cu ambalajul original.

ADVERTISEMENT

iPhone 4 i-a adus vechiului său posesor nici mai mult, nici mai puțin de 190.378 de dolari. Suma este exorbitantă, având în vedere că, în momentul lansării, telefonul produs de Apple costa 599 de dolari.

Cu cât se vinde, în prezent, un telefon iPhone 4

Lansarea acestui iPhone a fost un pas imens pentru compania înființată de Steve Jobs. Apple a demonstrat că poate îmbina utilul cu plăcutul. Astfel, a lansat pe piață un telefon ergonomic cu un design plăcut.

ADVERTISEMENT

Din păcate, iPhone 4 nu a generat vânzările la care sperau producătorii. Tocmai de aceea, a fost retras de pe piață, iar locul său a fost luat imediat de un telefon cu 8 GB. Spațiul dublu de stocare a fost imediat pe placul publicului.

În prezent, foarte puține mai sunt persoanele care au un astfel de telefon pe acasă. Însă, cei care l-au uitat prin sertare, ar face bine să nu îl arunce, căci poți obține sume frumoase de bani.

ADVERTISEMENT

iPhone 4 continuă să fie comercializat în România pe anumite site-uri. De exemplu, pe platformele de anunțuri, un astfel de telefon costă 200 de lei. Numai la licitații prețul poate ajunge, în cazurile fericite, la 3.000 de lei.

În schimb, iPhone 5 se găsește inclusiv pe site-urile diverselor magazine. Prețul lui nu este deloc unul mare, astfel că oricine dispune de 1.000 de lei, îl poate cumpăra.

ADVERTISEMENT