News

Telegondola din Mamaia s-a blocat, cu zeci de turiști în cabine. Două persoane au suferit atacuri de panică. Video

Defecțiune la telegondola din Mamaia, cu zeci de turiști surprinși în cabine. Două persoane au suferit atacuri de panică.
15.07.2021 | 22:20
Telegondola din Mamaia sa blocat cu zeci de turisti in cabine Doua persoane au suferit atacuri de panica Video
ADVERTISEMENT

Mai multe persoane au rămas blocate în telegondola din Mamaia, joi seară, după apariția unei defecțiuni la sistemul de rulare.

În urma evenimentului, două persoane au suferit atacuri de panică și a fost nevoie de intervenția echipajelor medicale.

ADVERTISEMENT

Telegondola din Mamaia s-a blocat. Două persoane au suferit atacuri de panică

Pentru a remedia situația și a aduce cu bine la sol zecile de persoane aflate în cabine s-a acționat sistemul mecanizat al telegondolei din Mamaia.

În momentul de faţă cabinele Telegondolei s-au pus în mişcare. Se acţionează manual sistemul mecanizat al Telegondolei, sunt persoane care coboară din prima cabină în acest moment, conştiente, cooperante.

ADVERTISEMENT

Până în momentul de faţă nu sunt persoane cu atac de panică sau alte probleme. Se continuă evacuarea persoanelor din cabine”, au anunţat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Intrat la Digi24, purtătorul de cuvânt de la ISU Constanța, Cristian Amarandei, a spus că în cabine au fost surprinse aproximativ 90 de persoane în momentul defecțiunii.

ADVERTISEMENT

În jurul ore 22:00, circa 45 de persoane au fost evacuate la fiecare capăt al telegondolei.

”A fost o defecțiune la sistemul de rulare. Rularea se face mult mai încet, dar în condiții de siguranță. Pentru fiecare cabină, după ce sunt extrase persoanele, sunt evaluate medical. 2 persoane din 90 au suferit un atac de panică.

E o viteză de rulare care permite intervenția. Peste 90 de oameni au fost evacuați, în jur de 45 la fiecare capete. În jur de 15 persoane au mai rămas

ADVERTISEMENT

Se poate comunica printr-un sistem radio cu cei din cabine. Am fost apelați prin sistemul de 112 de persoanele care au sesizat că există o problemă”, a spus reprezentantul ISU.

Reacția oficială a reprezentanților de la telegondola Mamaia

La scurt timp după anunțarea incidentului, conducerea telegondolei Mamaia a emis un comunicat în care își prezintă scuzele față de eveniment.

”Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, din cauza unei probleme tehnice a trebuit sa oprim instalația. Colegii de la departamentul tehnic lucrează să remedieze această problemă cât mai repede cu putință! Încă o dată ne cerem scuze pentru situația creată!”, au transmis reprezentanții Telegondolei pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: