News

Telekom, amendată de ANCOM. Motivul pentru care va plăti 700.000 de lei

14.01.2021 | 15:47
Telekom, amendată de ANCOM. Motivul pentru care va plăti 700.000 de lei
Telekom, amendă record în 2021
ADVERTISEMENT

Firma Telekom a fost amendată cu 700.000 de lei pentru că nu oferă suficientă acoperire cu semnal în România.

Operatorul Telekom Mobile a primit amenda din partea Autorității Naționale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

ADVERTISEMENT

Autoritatea a finalizat recent a treia campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă pe teritoriul României.

Firma Telekom a fost amendată cu 700.000 de lei

Am finalizat o nouă campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă, care a avut rezultate îmbucurătoare: acoperirea cu servicii de telefonie mobilă la nivelul populaţiei a crescut semnificativ. În ciuda contextului dificil care a marcat acest an, pe fondul intensificării utilizării serviciilor de comunicaţii electronice, operatorii au investit masiv în reţele, iar rezultatele sunt evidente.

ADVERTISEMENT

Creşterea acoperirii se poate vedea şi în platforma aisemnal.ro, care a fost actualizată cu noile măsurători şi permite acum şi vizualizarea evoluţiei de la un an la altul. Totodată, utilizatorii aisemnal.ro pot consulta şi acoperirea cumulată cu servicii mobile într-o anumită zonă a ţării sau chiar la nivelul întregii ţări“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM, conform Adevărul.

Singurul operator de telefonie sancționat e Telekom, pentru că nu îndeplinește obligațiile de acoperire de 98% din populația României.

Măsurarea s-a măsurat în perioada august – decembrie 2020, prin parcurgerea drumurilor accesibile, a bulevardelor și a străzilor principale și secundare.

ADVERTISEMENT

Potrivit Adevărul, au fost verificate 13.398 de localități cu mai mult de 10 localități și 250.000 de km de drumuri. Au fost măsurate zonele locuite de 20.117.553 de persoane, iar acoperirea de servicii a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și suma populației măsurate.

Conform măsurătorilor din teren, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 98,27% din totalul populaţiei, Vodafone Romania – 98,16%, RCS&RDS – 98,02%, iar Telekom România Mobile Communications – 97,25%. Situaţia comparativă a măsurătorilor reflectă faptul că toţi operatorii şi-au îmbunătăţit gradul de acoperire, doar unul dintre ei neîndeplinind pragul de 98% stabilit prin licenţele de utilizare a spectrului de frecvenţe radio.

Astfel, Telekom Mobile a fost sancţionat cu amendă în valoare de 700.000 de lei. Impunerea obligaţiilor de acoperire în cadrul licenţelor pe care le acordăm operatorilor şi care permit furnizarea de servicii de comunicaţii electronice reprezintă o pârghie legală prin care autoritatea poate stimula creşterea gradului de acoperire cu servicii de comunicaţii electronice“, a mai precizat Cristin Popa.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri