Telekom discută ieşirea de pe piaţa din România. Operatorul, împărţit între Orange şi RCS&RDS

Deutsche Telekom discută vânzarea de active din România, vânzare ce ar putea trece de 1 miliard de euro....
04.02.2017 | 00:12
Telekom discuta iesirea de pe piata din Romania Operatorul impartit intre Orange si RCSRDS
ADVERTISEMENT

Deutsche Telekom discută vânzarea de active din România, vânzare ce ar putea trece de 1 miliard de euro.

Deutsche Telekom, principalul acţionar în Telekom România prin intermediul grupului elen OTE, este în contact cu jucători din piaţa locală de telecom, cu care a început încă de anul trecut discuţii privind vânzarea atât a afacerii de telefonie fixă reprezentată de Telekom Romania Communications, cât şi a operaţiunilor de telefonie mobilă, potrivit informaţiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacţii MIRSANU.RO.

ADVERTISEMENT

Orange, care are deja un parteneriat cu Telekom România prin care oferă acces la reţeaua 4G şi are acces la infrastructura fixă, negociază achiziţia afacerii de telefonie fixă a Telekom România, în timp ce RCS & RDS, companie care are deja mai mulţi abonaţi decât Telekom, ar putea lua în vizor preluarea afacerii de telefonie mobilă.

Brand-ul Telekom România este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom România este un brand care aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe şi peste 17 millioane linii broadband (la 31 decembrie 2013). Grupul oferă produse şi servicii fixe, comunicare mobilă, Internet şi IPTV pentru consumatori şi soluţii ICT pentru clienţi din mediul de business.

ADVERTISEMENT

Deutsche Telekom este prezent în aproximativ 50 de ţări şi are circa 229.000 angajaţi la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 60,1 miliarde euro în anul financiar 2013 — mai mult de jumătate din această valoare în afara Germaniei.

UPDATE: “Nu comentăm pe marginea acestui subiect”, au declarat pentru Capital reprezentanţii grupului de companii Telekom Romania.

ADVERTISEMENT

SURSĂ: Capital.ro