News

Telekom vinde o parte din servicii către Orange. Mutarea era vehiculată de anul trecut

06.11.2020 | 15:56
Telekom vinde o parte din servicii catre Orange Mutarea era vehiculata de anul trecut
ADVERTISEMENT

După multe zvonuri, Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) și Orange se pare că au ajuns în sfârșit la o înțelegere pe care urmează să o oficializeze în perioada următoare.

Cele două companii au cerut anumite clarificări la Autoritatea Națională pentru Comunicații (ANCOM). Orange va prelua serviciile de telefonie fixă ale Telekom, conform Profit.ro.

ADVERTISEMENT

De infrastructura și abonații de telefonie mobilă ce aparțin de Telekom este interesat grupul RCS&RDS.

Orange va achiziționa serviciile de telefonie fixă de la Telekom

“Intenția OTE Group de a-și vinde participația majoritară în Telekom România este evidentă, fiind o decizie strategică luată la nivel de grup, vă asigur că negocierile au avansat foarte mult și într-o direcție pozitivă pentru statul român. (…)În niciun moment nu ne-am pus problema să înstrăinăm participația minoritară în Telekom România. Vă asigur că am depus eforturi consistente și statul va rămâne în viitoarea entitate și, mai mult decât atât, va avea un cuvânt foarte important de spus”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, conform Hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Această mutare era vehiculată din vara anului trecut. Au circulat atunci niște informații că Deutsche Telekom vrea să vândă pachetul majoritar pe care îl deține la Telekom România.

Pe lista potențialilor cumpărători pentru  infrastructura și abonații de telefonie mobilă se afla RCS&RDS – companie patronată de omul de afaceri Zoltan Tseszari. De asemenea, pe listă mai erau Orange, compania rusă ER-Telecom și Spas Rusev.

ADVERTISEMENT

Telekom Romania Communications este acționar la Telekom Romania Mobile Communications. Împreună acționează de 6 ani sub același nume, Telekom România ce aparține de Deutsche Telekom. Grupul elen OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german.

Telekom Romania (fostul operator Romtelecom) este controlată de grupul elen OTE – OTE International Investments Limited. Acesta este acționar majoritar cu 54,01%. Statul român prin Ministerul Comunicațiilor deține 45,99%.

ADVERTISEMENT

Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) este deținut după cum urmează:

  • Cosmote Mobile Communications – 69,99999874% din acțiuni
  • Telekom Romania Communications – 30% din acțiuni
  • Acționari persoane fizice – 0,00000126% din acțiuni
ADVERTISEMENT