Life

Telespectatorii români, reacții dure după ce Theodor Andrei a ratat calificarea în finala Eurovision 2023: “Show-ul, melodia și cântărețul, de toată jena”

Reprezentantul României la Eurovision 2023, Theodor Andrei, a ratat calificarea în finala competiției, iar publicul român a reacționat după această contraperformanță.
12.05.2023 | 00:22
Telespectatorii romani reactii dure dupa ce Theodor Andrei a ratat calificarea in finala Eurovision 2023 Showul melodia si cantaretul de toata jena
România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023, iar telespectatorii au reactionat imediat
ADVERTISEMENT

Theodor Andrei nu a reușit surpriza și a ratat calificarea în finala Eurovision 2023 de sâmbătă, 13 mai. Melodia D.G.T nu a fost pe placul publicului european, iar România ratează anul acesta accederea în ultimul act al competiției muzicale.

România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023, iar fanii au reacționat dur

Cu o scenografie neinspirată și o piesă care nu a câștigat prea mulți fani, reprezentantul României a fost cotat cu șanse minime de către casele de pariuri, iar în cele din urmă nu a reușit să se claseze între primii 10 în semifinala sa. Reacțiile românilor după acest eșec au fost unele destul de dure. Pe pagina de Facebook Eurovision România, mulți au avut comentarii acide după această prestație, criticând inclusiv TVR.

ADVERTISEMENT

“Mi-a fost rușine de piesa si interpretarea României. Efectiv un zgomot pe scenă”, “Ce a cântat el nu e la nivel de Eurovision. Ca să fiu drăguță”, “Marele compozitor…. cântăreț…și actor ..mai are de studiat…să îi lase pe alții să compună …iar ăștia de la TVR ar trebui să iasă la pensie”, “Show-ul, melodia si cântărețul de toată jena!”, “S-a văzut lipsa de profesioniști în delegatie! Penibil pe linie”, sunt câteva din comentariile fanilor Eurovision.

Au fost, totuși, câteva comentarii de felicitare și încurajare pentru tânărul Theodor Andrei: “Felicitări Theodor, ai cântat impecabil!”, “S-a prezentat foarte bine! Bravo Theodor Andrei!”, “Bravo, ai fost foarte misto, te-am votat si suntem cu tine”.

ADVERTISEMENT

România și Eurovision: scandaluri și interes scăzut

Anul trecut, WRS cu piesa Llamame a reușit să se claseze pe locul 18 în finala desfășurată la Torino. Performanța României a fost, însă, umbrită de un scandal, țara noastră fiind acuzată, alături de alte state, că a manipulat votul juriului în semifinală.

Ca urmare a acestui scandal, TVR a luat în calcul retragerea din Eurovision, dar a decis să continue până la urmă. Chiar și așa, interesul pentru competiție a fost destul de scăzut. 84 de piese s-au înscris în faza preselecțiilor naționale, iar 12 dintre ele au fost selectate pentru finală, de către un juriu.

ADVERTISEMENT

Cei 12 finaliști au fost artiști foarte puțin cunoscuți publicului larg, iar melodiile lor au fost considerate modeste de către fanii români al Eurovision. În cele din urmă, Theodor Andrei a reușit să câștige Selecția Națională 2023, obținând cele mai multe voturi.

De menționat că TVR a fost doar pe locul 10 la nivel național în topul audiențelor, dovadă că evenimentul nu a reușit să capteze atenția majorității românilor. Contraperformanța de anul acesta va reaprinde, cu siguranță, discuțiile privind retragerea țării noastre din competiție, mai ales că televiziunile trebuie să plătească o taxă pentru a lua parte la eveniment. Televiziunea publică a menționat, ca răspuns la o solicitarea a mainnews.ro, că participarea României la Eurovisionul de anul trecut a costat în jur de 1,57 milioane de lei, dintre care circa 762.000 RON s-au dus pe plata taxei.

ADVERTISEMENT

Ungaria a luat decizia de a se retrage de la Eurovision după ediția din 2019, în vreme ce Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru au spus pas ediției din acest an, considerând că taxa de participare (care anul acesta a fost majorată) este prea mare.

ADVERTISEMENT