Documentarul a prezentat în detaliu cum ar arăta de fapt un asalt amfibiu asupra insulei Taiwan, cu imagini de la exerciții ale forțelor terestre, ale Marinei și brigăzii de rachete ale Armatei Chineze. În acest documentar este simulată debarcarea unităților chineze pentru a prelua controlul insulei, iar un rol cheie l-a juca dronele de recunoaștere.
Beijingul s-ar folosi inclusiv de elicoptere pentru acest asalt, potrivit documentarului de 20 de minute. În acest documentar armata Chinei întâmpină rezistență din partea ”inamicului”, care folosește rachete antiaeriene portabile, similare celor cumpărate de Taiwan din SUA.
Mai mult, videoul de propagadană prezintă distrugătorul chinez Yan an în timpul antrenamentelor, conform CCTV. Acest distrugător ar fi pregătit să ”abordeze provocările legate de interferențele electromagnetice”. În cadrul simulării, distrugătorul își coordonează acțiunile cu avioane de luptă împotriva bombardierelor care aparțin ”inamicului”.
Nu e nicio surpriză că Beijingul face ce vrea în această simulare, iar inamicul e depășit de situație, fiind vorba despre propagandă. “Efectuăm misiuni de luptă la bordul distrugătorului Yan’an, înaintând în fruntea formaţiei de portavioane, participăm la apărarea aeriană, apărarea împotriva rachetelor, la războiul antisubmarin şi războiul electronic.
Suntem în prima linie atât în războaiele vizibile, cât şi în cele invizibile”, a declarat Wang Liang, comandantul adjunct al distrugătorului. Documentarul prezintă inclusiv brigada forțelor terestre care folosește ”Long Fire”, o rachetă cu rază lungă de acțiune, considerată printre cele mai avansate din
lume. Guvernul taiwanez a răspuns acestor ”provocări”, nimic altceva decât o parte din ”războiul psihologic” dintre Beijing și Taipei. China pare decisă să își recâștige insula, însă e neclar dacă acest scenariu de război va fi pus în practică în următorii 100 de ani.
Cert e că guvernul din Taiwan este tot mai apropiat de SUA, un partener strategic care a jurat să apere insula în cazul unui atac al Chinei. Gestul propagandistic al Chinei nu este nicio noutate, mai ales că televiziunile din China au publicat în trecut filmări care prezentau diverse scenarii de bombardare a mai multor orașe taiwaneze.
În Taiwan sunt organizate în fiecare an mai multe activități menite să pregătească psihic și fizic populația de un război cu China. Așadar, oamenii au parte de exerciții care includ evacuări de urgență, precum și acordarea primului ajutor în caz de bombardament.
De exemplu, exercițiul denumit ”Operațiunea Blue Magpie” este programat peste câteva zile, într-un parc din Taipei. Așadar, populația din Taiwan se pregătește de un război cu China, deși sunt șanse mici ca acesta să aibă loc în următorii ani.