Fotbal intern

Tembo a sărit la gîtul lui Niculae: “Are mintea blocată”

Fwaye Tembo (24 de ani) a jucat slab contra celor de la Petrolul şi a reuşit să-şi atragă mînia patronului Astrei, Ioan Niculae.  “N-avem nevoie de floricelele lui Tembo. Prefer să joc cu...
27.08.2013 | 10:58
Tembo a sarit la gitul lui Niculae Are mintea blocata
ADVERTISEMENT

Fwaye Tembo (24 de ani) a jucat slab contra celor de la Petrolul şi a reuşit să-şi atragă mînia patronului Astrei, Ioan Niculae.  “N-avem nevoie de floricelele lui Tembo. Prefer să joc cu juniorii decît cu jucători ca el. Tembo poate merge la orice echipă, liber de contract”, a spus Ioan Niculae.

Într-un interviu acordat celor de la prosport.ro, africanul n-a ezitat să-i răspundă dur patronului. “E clar că s-a produs ceva în neregulă la meciul cu Petrolul. Au urmat apoi şi declaraţiile patronului legate de mine. Nu înţeleg de ce eu sînt singurul vinovat. N-am jucat doar eu, pe teren am fost 11. De ce să fiu eu cel inculpat? Doar pentru că am ratat o ocazie? Da, am văzut. E inadmisibil aşa ceva. E mai uşor să stai la TV, să vorbeşti, decît să-i spui cuiva în faţă ceea ce gîndeşti despre el. Asta mă doare, că nu a venit conducerea să-mi spună în faţă ce avea de zis, nu pe la televiziuni. Dar nu au curaj s-o facă. Nu accept ca nimeni să vorbească urît despre mine, în special după cîte sacrificii am făcut eu aici. Am onoare şi nu las pe nimeni să mi-o calce .Am vrut să plec de la Astra încă de acum şase luni, dar am rămas pentru prieteni, colegi şi oamenii de aici. Treceau şi cîte trei luni fără să primesc vreun ban, iar eu am familie numeroasă de întreţinut, nu puteam fi bătaia lor de joc. Am vrut să plec de multe ori, pentru că nu mi se pare că este un club condus de oameni profesionişti”, a răbufnit Tembo.

ADVERTISEMENT

“Ceilalţi jucători îi permit (n.r. – patronului) şi acceptă să fie jigniţi. Eu nu! Am educaţie, onoare şi demnitate şi nu permit nimănui să mă ia de prost sau de sclav. Aşa că am luat o decizie în privinţa asta. Mîine (n.r. – astăzi) plec acasă şi nu mai vreau să mai aud cît timp trăiesc de Astra. Am încheiat definitiv capitolul Astra. Cei de acolo nu se pricep deloc la fotbal, nu au dreptul să vorbească despre fotbal, să emită pretenţii pentru că nu au nici cea mai mică noţiune despre acest sport. Sînt dezamăgit. Mă doare că am văzut cum patronul mă critică la televizor. Şi nu criticile mă afectează, pentru că ştiu că vin de la o persoană care are mintea blocată, care nu se pricepe la fotbal, ci pentru că o ţară întreagă a auzit acele lucruri total neadevărate. Dacă m-ar fi criticat oameni de valoare, atunci aş fi înţeles, aş fi crezut că la mine este problema, dar nu, ei sînt cei total depăşiţi”, a adăugat africanul.

“Vreau respect! Şi vreau să-i transmit domnului Niculae un mesaj. Îi mulţumesc pentru ce a zis după meci, dar e valabil pentru alţii, nu pentru mine. Eu mi-am făcut datoria pentru Astra. Şi chiar dacă e plin de bani, eu nu o să accept să mă calce în picioare. Respectă-ţi oamenii, domnule! Şi Messi are momente cînd joacă prost, dar nu e jignit, e încurajat să meargă mai departe. Numai că aici nu e cazul. La altă echipă din România aş reveni. Dar la Astra niciodată. Astra nu este un club condus de oameni profesionişti. Am vorbit şi cu antrenorul, este cel mai bun prieten al nostru, i-am explicat situaţia şi m-a înţeles. Din acest moment, drumurile noastre se despart definitiv. Dacă ai pretenţii de club serios, trebuie să şi respecţi!”, a tunat jucătorul zambian.

ADVERTISEMENT