ADVERTISEMENT
News

Temeri în SUA. Donald Trump ar putea ordona un atac nuclear. Cum poate fi evitat scenariul dezastruos

Autor: Cerasela Stafie | 08.01.2021 | 23:16
Temeri în SUA. Donald Trump ar putea ordona un atac nuclear. Cum poate fi evitat scenariul dezastruos
Temeri în SUA. Donald Trump ar putea ordona un atac nuclear. Cum poate fi evitat scenariul dezastruos Colaj: Fanatik

Nancy Pelosi, lidera Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, și-a exprimat temerile potrivit cărora președintele american în funcție Donald Trump ar putea să ordone lansarea unui atac nuclear înainte de părăsirea funcției. Democrata a explicat și cum dorește să evite această situație.

ADVERTISEMENT

Pelosi a anunțat că a avut o discuție cu șeful Statului Major american, Mark Milley, cu privire la îngrijorările pentru starea mentală a șefului statului și la posibilitatea acestuia de a lansa un atac nuclear sau de a iniția un război înainte să părăsească fotoliul de președinte.

În cazul în are Donald Trump nu va fi eliberat din funcție prin invocarea amendamentului 25, femeia a anunțat inițierea cu rapiditate a procedurii de impeachment.

Temeri în SUA. Donald Trump ar putea ordona un atac nuclear. Cum poate fi evitat scenariul dezastruos

„În această dimineață am vorbit cu șefului Statului Major, Mark Milley, și i-am propus să discutăm despre posibile precauții pentru a preveni ca un președinte instabil mintal să inițieze un atac militar sau să ordone o lovitură nucleară.

ADVERTISEMENT

Situația este extrem de periculoasă și trebuie să facem tot ce putem pentru a îi proteja pe americani de asaltul asupra țării și democrației noastre”, a scris Nancy Pelosi într-o scrisoare destinată membrilor Congresului, potrivit Digi 24, care citează CNN.

Democrata a menționat ulterior că șeful armatei a asigurat-o că elementele de sigurață aflate în vigoare sunt suficiente pentru a împiedica lansarea unui atac nuclear, în situația în care Donald Trump ar decide să facă acest lucru.

Președintele american în funcție s-a lovit de un val de critici zgomotoase după evenimentele petrecute în clădirea Capitoliului și este cercetat de autorități pentru instigare la revolta de miercuri care s-a soldat cu cinci morți.

ADVERTISEMENT

„Ne uităm la toți actorii și la oricine are un rol și, dacă dovezile se potrivesc cu elemente ale unei infracțiuni, vor fi acuzați”, a spus procurorul federal interimar din Washington DC, Michael Sherwin, asigurând că ancheta nu-l va exclude pe șeful statului.

Reacțiile pe care liderii lumii le-au avut după evenimentele de la Capitoliu l-au pus într-o poziție nefavorabilă pe Donald Trump, multă lume considerându-l vinovat pentru momentele tragice pe care le trăiesc americanii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!