News

Temperatura la care coronavirusul nu mai este deloc periculos. Câte grade trebuie să fie afară, de fapt

09.07.2020 | 16:46
Temperatura la care coronavirusul nu mai este deloc periculos Cate grade trebuie sa fie afara de fapt
ADVERTISEMENT

În sezonul cald, în care temperaturile depășesc frecvent 30 de grade, majoritatea se întreabă care este temperatura care ucide coronavirusul.

Mulți au sperat că vara va ucide automat această boală, însă nu e suficient să fie cald afară pentru ca SARS-CoV-2 să aibă de suferit și să dispară.

ADVERTISEMENT

Specialiștii anunță că sunt necesare valori extrem de ridicate, pentru o perioadă mai lungă, pentru ca acest COVID-19 să fie răpus.

Specialiștii au anunțat temperatura la care coronavirus nu mai este deloc periculos

Medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, face previziuni sumbre și spune că, peste doar o lună, sunt așteptate peste 800 de cazuri zilnice de COVID-19 în România.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialistul în epidemiologie a tăiat din elanul celor care sperau că vara va ucide automat noul coronavirus. Medicul a vorbit, la Digi24, despre un studiu al celor de la Universitatea Harvard în această privință.

Astfel, pentru ca boala să dispară în totalitate din unele zone, ar fi nevoie de temperaturi mult peste suportabilitatea umană. Nu e suficient ”să ne fie nouă cald” spune Dr. Popovici, ci trebuie să fie zile cu peste 37 de grade.

ADVERTISEMENT

”Nu-i suficient să ne fie nouă cald. Nu e suficient să fie 32, 33, 34, 35 de grade. Trebuie să fie zile cu 37 de zile, constant, iar atunci transmisibilitatea va scădea cu 90%”, a spus Emilian Popovici la postul de știri citat.

În ce condiții putem ajunge la 800 de cazuri pe zi

Joi, 9 iulie, România a raportat un record de 614 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore. Bilanțul ar putea ajunge la peste 800, dacă factorul de multiplicare s-ar menține la peste 1,1, mai spune medicul Popovici.

ADVERTISEMENT

”Recent, am prognozat pentru jumătatea lunii august, în jur de 800, chiar peste, după 14-20 august. Mulți s-au supărat, dar nu noi ne dorim să fie așa. Noi facem niște studii bazate pe statistică. Dacă îii facem o ofertă mare de infecție, vom avea un număr mare de infectați.

Dacă se va menține acest 1,1 numărul de reproducere, cu siguranță vom ajunge la 800, peste, în luna august.”, a mai spus Popovici pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT