Peștele este unul dintre felurile tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Revelion, iar mulți români îl preferă gătit la cuptor. Totuși, cu această metodă de preparare, mulți se tem că va ieși prea uscat sau ar putea să nu aibă gustul dorit. Ei bine, dacă setezi temperatura potrivită, nu o să ai această problemă.
Secretul unui pește perfect stă în câteva detalii simple, iar cel mai important este timpul de gătire și la câte grade setezi cuptorul. La această temperatură, peștele rămâne fraged și suculent, fără să se usuce sau să se ardă.
Dacă ai de gând să prepari peștele la cuptor electric, atunci temperatura ideală este între 180 și 200 de grade Celsius, potrivit playtech.ro. Doar așa carnea o să se gătească uniform și o se păstreze fragedă.
La această temperatură, timpul de gătire va fi unde va între 20 și 25 de minute. Căldura poate să vină din partea superioară dacă acoperi tava cu o foaie de aluminiu sau capac.
Cea mai frecventă greșeală pe care multe gospodine o fac este supragătirea. Este recomndat să se scoată peștele din cuptor cu 2-3 minute mai devreme pentru că el continuă să se gătească. E gata atunci când carnea se desface ușor cu furculița.
Pește un pește delicios, este bine să adaugi cât mai multe condimente și ierburi, precum rozmarin, cimbru și mărar. Poți experimenta și cu tot felul de combinații de usturoi, boia dulce și lămâie.
Așează feliile subțiri de lămâie deasupra peștelui nu doar pentru decor, ci și pentru a păstra prospețimea și aroma cărnii în timpul gătirii.
Un truc mai puțin cunoscut este să ungi peștele cu unt topit înainte să-l pui la cuptor. Îi va da o textură cremoasă și un plus de suculență.
De asemenea, încearcă să cumperi un pește cât mai proaspăt de la magazin și depozitează-l corect înainte de gătire. În general, un pește proaspăt va fi mai gustos decât cel congelat.