Life

Temperatura la care trebuie să ții frigiderul pentru a nu se mai strica produsele. Mulți români nu știu asta

Cum să nu ți se mai strice mâncarea pe care o ai în frigider. Temperatura pe care trebuie să o respecți în mod regulat, pentru o stare bună a produselor.
21.09.2022 | 15:42
Temperatura la care trebuie sa tii frigiderul pentru a nu se mai strica produsele Multi romani nu stiu asta
Temperatura potrivită din frigider pentru a evita stricarea alimentelor. Sursa foto: Gastropedia
ADVERTISEMENT

Mulți observăm cum mâncarea pe care o ținem la frigider se strică rapid și ne întrebăm de ce se întâmplă acest lucru. De vină este temperatura, însă, chiar dacă este una rece.

Care este temperatura potrivită din frigider pentru păstrarea bună a produselor

Așadar, faptul că depozităm produse la frigider nu garantează și păstrarea acestora într-o stare bună. Un aspect de care trebuie să ținem cont de fiecare dată este că temperatura presetată din fabrică nu este cea corectă.

ADVERTISEMENT

Adesea, trebuie să avem grijă ca temperatura frigiderului să fie adaptată condițiilor de afară, dar și din propria locuință, implicit camera unde este băgat în priză.

Vremea, anotimpurile și cantitatea de mâncare influențează temperatura frigiderului

Reglarea unei valori termice optime a termostatului din casă influențează conservarea alimentelor. De altfel, în funcție de vremea de afară trebuie să schimbăm și temperatura din frigider.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cantitatea de mâncare depozitată are efecte asupra temperaturii. În general, valoarea nu trebuie să fie mai mare de 2-7 grade Celsius.

Când afară sunt peste 30 de grade Celsius, cele mai multe produse trebuie puse imediat la rece. Vara, temperatura recomandată este cu unul sau două grade în minus față de cea obișnuită.

ADVERTISEMENT

Ce temperatură trebuie să aibă congelatorul din frigider. Sfaturile specialiștilor

Atunci când este iarnă, însă, temperatura trebuie crescută cu 4-5 grade. Referitor la congelatoare, din fabrică acestea sunt presetate cu valori de -15 grade Celsius și -23 grade Celsius.

Specialiștii ne sfătuiesc să reglăm o temperatură de -19 grade în congelator. Astfel, nu doar că produsele vor fi păstrate într-o stare bună, dar vom face și economie la consumul de energie, care este tot mai recomandat de către autorități în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Printre toate acestea, trebuie să mai știm și că starea produselor mai depinde și de felul cum le așezăm în frigider. În zona de mijloc se pot depozita ouă, lactate, prăjituri, mâncare gătită sau sosuri.

Legumele, care au nevoie de o valoare termică de 7 grade, trebuie puse în spațiul lor special, iar carnea, de exemplu, are nevoie de 0-1 grade. Un alt lucru foarte important este ca mâncarea să nu fie așezată în frigider, imediat după ce a fost gătită, ci trebuie lăsată să se răcorească mai întâi, potrivit ideall.ro

ADVERTISEMENT