News

Temperaturi de sub -30 de grade înregistrate noaptea trecută. Când se ameliorează vremea în România

Avertizarea ANM de vreme geroasă s-a adeverit. În noaptea trecută s-au înregistrat frecvent minime de sub -20 de grade. Am avut și un record al iernii, de -31,1 grade.
09.02.2023 | 10:59
Temperaturi de sub 30 de grade inregistrate noaptea trecuta Cand se amelioreaza vremea in Romania
Temperaturi de sub -31 de grade înregistrarea noaptea trecută. Sursa foto: hepta.ro / meteoromania.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România a traversat cea mai rece noapte din această iarnă. S-au înregistrat -31,1 grade la Întorsura Buzăului. Vestea bună este că gerul nu va mai dura mult. ANM a anunțat cum va fi vremea în zilele următoare.

Temperaturi de sub -31 de grade înregistrarea noaptea trecută. Când se ameliorează vremea în România

Conform unei hărți publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) noaptea de miercuri spre joi (8 spre 9 februarie) a fost cea mai rece din această iarnă în România.

ADVERTISEMENT

În ”Mica Siberie” din țară, așa cum este numită Întorsura Buzăului, meteorologii au anunțat că s-au înregistrat -31,1 grade Celsius. Meteorologul de serviciu de aici, citat de Agerpres, a precizat că minima a fost înregistrată între orele 6.30-7.00 dimineaţa, iar apoi temperatura a crescut uşor.

Zona din județul Covasna este obișnuită cu temperaturile scăzute. Aici, pe 8 ianuarie 2015 s-au înregistrat -34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, mercurul din termometre a scăzut până la -32 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În mod oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de -35,8 grade Celsius. S-a întâmplat pe 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Temperaturi de sub -23 de grade înregistrate și în Harghita și Suceava

Dimineața zilei de joi, 9 februarie, a adus valori extrem de scăzute și în județul Harghita. Potrivit datelor ANM, la staţia meteo Joseni au fost -23,6 grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc termometrele au scăzut până la -23,2 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Geros a fost și mai la nord, în Suceava. La Poiana Stampei au fost -23,2 grade Celsius. Într-o altă zonă din Covasna a fost ger năprasnic. La Târgu Secuiesc au fost -25,8 grade Celsius, mai anunță meteorologii.

Când se ameliorează vremea în România

Veștile bune de la ANM sunt că acest ger nu va mai dura foarte mult. Încă din weekend, temperaturile vor începe să crească ușor la nivelul întregii țări. Apoi, de săptămâna următoare, vremea se va încălzi și va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru data din calendar.

ADVERTISEMENT

Vremea va se va îmbunătăți începând cu zilele de weekend. Săptămâna viitoare, prognoza noastră arată o încălzire destul de pronunțată. Vom vedea dacă va fi chiar așa”, a anunțat meteorologul Florinela Georgescu, la televiziunea Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: