News

Temperaturi record! 2020, cel mai călduros an din istoria României. Ce se va întâmpla în septembrie cu vremea

31.08.2020 | 09:28
Temperaturi record 2020 cel mai calduros an din istoria Romaniei Ce se va intampla in septembrie cu vremea
Temperaturi record! 2020, cel mai călduros an din istoria României. Ce se va întâmpla în septembrie cu vremea
ADVERTISEMENT

Anul 2020, unul al pandemiei de Covid-19, a adus temperaturi extreme în sezonul cald. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie îl numesc chiar ”cel mai călduros an din istoria României”.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a dezvăluit că vara lui 2020 a fost una a recordurilor de temperatură. După o iarnă atipică, vara a venit cu alte depășiri ale unor valori record.

ADVERTISEMENT

La majoritatea stațiilor meteorologice au fost depășite recordurile maxime zilnice, iar anul acesta poate fi considerat cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice.

Anul 2020, cel mai călduros an din istoria României cu temperaturi record

La final de lună august 2020, ultima a verii calendaristice, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a declarat că anul acesta poate fi considerat cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice.

ADVERTISEMENT

”Nu excludem ca și în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice.

Am înregistrat pentru ziua de ieri, la nouă stații meteorologice, depășiri de recorduri maxime zilnice, ale unei zile de 29 august.

ADVERTISEMENT

Și primele zile din toamna 2020 va aduce în atenția noastră, mai ales pentru zonele din sudul și sud-estul țării valori de 35-36 de grade Celsius”, a declarat, la Digi24, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Septembrie debutează cu vreme de vară

Calendaristic, în România debutează toamna odată cu startul lunii septembrie. Din fericire pentru amatorii de vacanțe, vremea va continua să fie una de vară, cu temperaturi de peste 30 de grade.

ADVERTISEMENT

”Vorbim pentru prima săptămâna 31-7 septembrie de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, iar a doua săptămână 7-14 septembrie păstrează același semnal, din nou, pentru zona de sud și sud-est.”, a mai anunțat directorul ANM.

Per total, conform specialiștilor, luna septembrie va avea multe caracteristici de sfârșit de vară. Vorbim despre temperaturi ridicate și zile în care ploile vor fi reduse. Primele estimări arată că temperaturile vor scădea și vor ajunge chiar aproape de 25 de grade doar către sfârșitul lunii.

ADVERTISEMENT