Sporturi

Tempestini se menține în lupta pentru podium la etapa europeană de raliuri din Canare

28.11.2020 | 10:56
Tempestini se menține în lupta pentru podium la etapa europeană de raliuri din Canare
Simone Tempestini se luptă pentru un loc pe podium în Insulele Canare
ADVERTISEMENT

Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, a încheiat prima zi a ultimei etape din Campionatul European la o lungime distanță de podiumul Juniorilor 1, sub 28 de ani.

Echipajul de la Napoca Rally Academy format din Tempestini și Sergiu Itu este la doar 3 secunde în spatele irlandezului Devine Callum.

ADVERTISEMENT

Însă astăzi mai sunt 8 probe speciale în Canare, iar obiectivul clar este recuperarea timpului pierdut vineri. Pe o vreme schimbătoare, în care probele s-au desfășurat atât pe soare, cât și pe ploaie, piloții au avut mari probleme cu alegerea cauciucurilor, totul transformându-se într-o adevărată loterie.

Etapa din Canare încheie sezonul 2020 în Campionatul European de Raliuri

Avantajați de faptul că știu perfect vremea din Canare, piloții localnici au fost cei mai inspirați, iar din primele 6 poziții după prima zi, 4 sunt ocupate de ei.

ADVERTISEMENT

Pe proba specială 3, pe o ploaie torențială, Tempestini s-a răsucit și a pierdut secunde prețioase în lupta pentru topul juniorilor din etapa europeană.

Campionul României a recuperat în ultima parte a zilei și chiar a reușit să obțină al treilea timp dintre Juniori pe proba specială 9, având un avantaj de 4,5 secunde în fața lui Oliver Solberg.

După prima zi, pilotul de la Napoca Rally Academy e pe 4 la Juniori1 și pe 14 la general într-un raliu în care au luat startul peste 40 de modele cu o configurație R5.

ADVERTISEMENT

Astăzi se vor desfășura ultimele 8 probe speciale ale etapei care închide sezonul 2020 în Campionatul European de Raliuri.

Deși anunțase inițial sezon complet, Tempestini este la doar a doua participare după ce programul său a fost dat peste cap de criza de coronavirus. La Roma, românul a fost pe 2 la Juniori și pe 5 la general.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri