News

Temutul interlop Florin Duduianu, arestat în SUA alături de alți 47 de români. Cum acționa gruparea conaționalilor noștri

Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați interlopi, a fost arestat în SUA alături de alți 47 de români. Acuzații grave aduse grupării.
22.01.2024 | 12:59
Temutul interlop Florin Duduianu arestat in SUA alaturi de alti 47 de romani Cum actiona gruparea conationalilor nostri
Florin Duduianu, celebrul interlop român, a fost arestat în SUA. Sursa foto: Newsweek.ro / X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați interlopi din România, a fost arestat în SUA alături de alți 47 de conaționali. Polițiștii de peste ocean aduc acuzații extrem de grave grupării.

Florin Duduianu, celebrul interlop român, a fost arestat în SUA

Într-un comunicat de presă emis duminică, Procuratura din Orange County, California, anunță că organele de poliție au arestat 48 de membri ai unei rețele criminale românești. Aceștia sunt suspectați că au furat sute de mii de dolari din California, relatează presa de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Printre conaționalii noștri aflați în detenție se numără și Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați infractori români. Individul se află pe lista persoanelor căutate de Poliția Română, la secțiunea ”Most Wanted”.

Duduianu și ceilalți români din această rețea sunt acuzați că au instalat dispozitive de skimming în magazine. Acestea erau folosite pentru a șterge informațiile de pe cardurile EBT (transfer electronic de beneficii), pe care familiile cu venituri mici le folosesc pentru a cumpăra alimente și produse pentru copii.

ADVERTISEMENT

Poliția a anunțat cum procedau suspecții. Astfel, imediat cum obțineau datele, infractorii devalizau cardurile, cumpărând lapte praf pentru bebeluși pe care apoi îl duceau în Mexic, unde cantitatea este insuficientă. Aici făceau comerț cu cartelurile de droguri.

Acestea nu sunt infracțiuni fără victime. Victimele sunt mame singure care se străduiesc să pună un acoperiș deasupra capului copiilor și mâncare pe masă. Sunt oameni muncitori care au nevoie de o mână de ajutor, care se trezesc la casă cu saci plini cu alimente și se simt umiliți când constată că nu au bani în cont, pentru că un hoț a luat pe ascuns totul”, a spus procurorul districtual din Orange County, Todd Spitzer, citat de ABC Chicago.

ADVERTISEMENT

Numai de-a lungul anului 2023, statul California a pierdut circa 108 milioane de dolari din beneficiile CalWORKS, din astfel de operațiuni de skimming, notează oamenii legii din SUA.

Florin Duduianu are o condamnare de 13 ani în țară

Din comunicatul procurorilor americani aflăm că toți cei 48 de suspecți sunt din România. Cei mai mulți dintre ei au intrat ilegal în SUA. Florin Duduianu, în vârstă de 39 de ani, este unul dintre cei mai căutați infractori ai României și descris drept liderul grupării, potrivit oficialilor americani.

ADVERTISEMENT

În octombrie 2023, mai mulți lideri din clanul Duduianu au primit condamnări uriașe. Liderul grupării, Florin, a primit o sentință de peste 13 ani de închisoare, după ce a jefuit și șantajat mai mulți cântăreți de manele printre care și Florin Salam.

Pentru faptele comise, Anaser (n.r. Florin Duduianu) a primit 11 ani și 4 luni de închisoare la care s-au adăugat 717 zile dintr-o altă condamnare pentru care a fost eliberat condiționat.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Kremlinul a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care NATO va...
Kremlinul a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care NATO va trimite trupe în Ucraina: "Ar fi inevitabil un conflict"
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai...
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Prințul William, gest bizar în public. A plecat de la o slujbă comemorativă
Prințul William, gest bizar în public. A plecat de la o slujbă comemorativă
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Cristina Șișcanu, acuzată că o copiază pe Gabriela Cristea? „Nu mâine-poimâine își ia...
Cristina Șișcanu, acuzată că o copiază pe Gabriela Cristea? „Nu mâine-poimâine își ia și ea”