Life

Unghii cu gel, mit și adevăr! Pandemia a schimbat gusturile: ce se poartă în 2021 de sărbători

Reprezintă unghiile cu gel un pericol? Ce este mit și ce este adevăr: un stilist protezist de unghii tehnice explică totul cu amănunte. Află ce culori se poartă anul acesta de sărbători
11.12.2021 | 08:00
Unghii cu gel mit si adevar Pandemia a schimbat gusturile ce se poarta in 2021 de sarbatori
Ce nu știai despre manichiura cu gel și ce se poartă de sărbători, în 2021. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sunt aproximativ 20 de ani de când femeile poartă unghiile cu gel. Consistența groasă și rezistența în timp a gelului sunt două motive pentru care tot mai multe domnișoare și doamne aleg să poarte o astfel de manichiură.

De-a lungul timpului au apărut o mulțime de mituri și informații greșite cu privire la manichiura cu gel. Specialiștii spun că este foarte important ca orice detaliu despre acest domeniu uriaș să fie discutat doar cu cei în măsură să dea explicații concrete.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu un stilist protezist de unghii tehnice care a răspuns, pentru FANATIK, la întrebări cu privire la mituri sau informații eronate despre manichiura cu gel. Ana Brătucu spune că de multe ori s-a confruntat cu situația în care, în salonul ei, să vină o clientă care să-i solicite lucruri din cauza unor mituri auzite.

Mituri și adevăr despre unghiile cu gel

Multe dintre femei se întreabă dacă manichiura cu gel poate afecta în vreun fel unghia naturală sau, mai mult decât atât, dacă poate provocare probleme majore. E bine de știut că există astfel de posibilități.

ADVERTISEMENT

“Există această posibilitate dacă manichiura nu este realizată așa cum trebuie. Pe de altă parte, se poate și ca gelurile folosite să fie de proastă calitate și atunci, da, unghiile vor fi afectate. Poate apărea mucegaiul de unghie, o infecție cu bacteria Pseudomonas, sau micoza unghiei”, explică Ana Brătucu.

Unghia trebuie să “respire”?

În timp a apărut și mitul faptului că trebuie făcută pauză de la manichiura cu gel, pentru ca unghia să “respire”.

ADVERTISEMENT

Nu, unghia nu are nevoie să ‘respire’, implicit nu este nevoie de pauză. Chiar este un mit pe care îl aud foarte des”, este răspunsul stilistului protezist de unghii tehnice.

Se poate întâmpla ca gelul să nu reziste pe unghie și să se ridice. Există o explicație și pentru această situație, deloc confortabilă.

ADVERTISEMENT

Liftingul sau ridicarea gelului de pe unghie se poate produce din două mari motive: unghia nu a fost pregătită corect, adică nu s-a respectat pașii; sau se poate produce pe bază hormonală”, spune Ana.

Unghii cu gel, mit și adevăr
Reprezintă unghiile cu gel un pericol? Ce este mit și ce este adevăr.
Sursă foto: Facebook

Este necesar un tratament special pentru unghiile cu gel? Chiar dacă par speciale, unghiile cu gel au nevoie de aceeași atenție la fel ca cele naturale.

În general, trebuie să te comporți ca și cum unghiile ar fi naturale: eviți produsele toxice, în special cele de curățenie, folosind mănuși de protecție”, le îndeamnă tehnicianul pe doamne și domnișoare.

Cuticula, un subiect tare controversat atunci când vine vorba de tăierea ei. Ei bine, există doar o situație în care aceasta nu trebuie atinsă, însă, potrivit Anei, se întâmplă foarte rar.

“În majoritatea cazurilor, da, se taie. Singura situație când cuticula nu poate fi tăiată este atunci când aceasta este foarte vascularizată și e necesar să eviți sângerarea. Dar astfel de cazuri sunt destul de rare”, explică ea.

Modele de unghii pentru sărbătorile de iarnă

Când vine vorba de unghii cu gel în perioada sărbătorilor de iarnă, preferințele tind să meargă spre culoarea roșu și fulgi de zăpadă desenați. Și în acest an trendul e același – tematica de sărbători -, însă, pe lângă roșu, sunt și cazuri când nude rămâne nuanța preferată.

Manichiură pentru sărbătorile de iarnă
Ce model de unghii se poartă în 2021 de sărbători. Sursă foto: Facebook

Am primit deja cerințe pentru Crăciun și Revelion. Predomină roșu cu fulgi de zăpadă și mai sunt și cazuri când se cere nude”, declară Ana.

Preferințele în materie de unghii cu gel, schimbate de pandemia de COVID-19

Pandemia a afectat inclusiv acest domeniu, al manichiurii, lucru observat rapid de către stiliștii proteziști. Domnișoarele și doamnele au găsit soluții pentru o manichiură de durată, fără să se observa rapid diferența între gel și unghia naturală.

Da, s-a observat o schimbare de la începerea pandemiei. Multe dintre femei preferă culoarea nude, mai apropiată de culoarea naturală a unghiei, deoarece atunci când aceasta crește nu se mai observă atât de repede diferența”, încheie Ana Brătucu.

Istoria manichiurii cu gel

Istoria unghiilor din acryl a început în anul 1954, în Statele Unite ale Americii, atunci când un medic stomatolog, pe nume Fred Slack, și-a rupt o unghie și imediat i-a venit ideea să construiască una nouă din acryl, un material folosit în stomatologie. Din moment ce a văzut că unghia creată de el părea naturală și i-a diminuat durerea, a început să cerceteze și să facă noi compoziții și forme pentru modelarea unghiilor. Gelul a apărut acum aproximativ 20 de ani, tot în Statele Unite ale Americii, și a înlocuit imediat acryl-ul datorită faptului că nu are miros (acryl-ul având miros puternic).

ADVERTISEMENT