Sport

Tenis, Miami Open 2023. Novak Djokovic a revenit pe locul 1 ATP. Ce poziție ocupă Daniil Medvedev după triumful din Florida

Vezi aici Mastersul Miami Open 2023. Turneul are loc în perioada 21 martie - 2 aprilie și este transmis la masculin pe Eurosport și la feminin pe Digi Sport 2.
03.04.2023 | 12:10
Tenis Miami Open 2023 Novak Djokovic a revenit pe locul 1 ATP Ce pozitie ocupa Daniil Medvedev dupa triumful din Florida
Novak Djokovic a revenit pe primul loc ATP. Ce poziție ocupă Medvedev după Miami Open. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
03-04-2023
09:20

Novak Djokovic a revenit pe locul 1 ATP. Daniil Medvedev a urcat pe poziția a patra după Miami

Novak Djokovic a fost absent atât de la Indian Wells, cât și de la Miami din cauza restricțiilor din Statele Unite vizavi de vaccinarea împotriva COVID-19. Carlos Alcaraz a urcat pe prima poziție în lume după triumful de la Indian Wells, însă nu pentru mult timp.

Fără puncte de apărat în Sunshine Double, Novak Djokovic a revenit pe primul loc ATP, cu 7160 de puncte, deoarece Alcaraz nu a reușit să-și apere punctele cucerite sezonul trecut, când a câștigat Miami Open. Ibericul a fost învins în actuala stagiune, în semifinale de către Jannik Sinner, scor 7-6(4), 4-6, 2-6. 

Podiumul este completat de Carlos Alcaraz, pe locul 2 cu 6780 de puncte și Stefanos Tsitsipas, pe poziția a 3-a cu 5770 de puncte. Pe locul 4 a urcat Daniil Medvedev, grație triumfului de la Miami, Jucătorul rus a acumulat 5.150 puncte.

„Sunt fericit pentru rezultat, a fost un meci dificil. A fost cred că cea mai călduroasă zi, l-am văzut și pe Jannik având mici probleme. Nu am mai câștigat un turneu Masters de ceva timp, dar nu mi-a fost teamă de victorie”, a declarat Daniil Medvedev, după finala câștigată la Miami cu Sinner. 

03-04-2023
06:03

Daniil Medvedev a câștigat Mastersul de la Miami

Rusul Daniil Medvedev este campionul din 2023 al Mastersului de la Miami, după ce l-a învins în finală pe italianul Jannik Sinner cu scorul de 7-5, 6-3. Este al patrulea titlu cucerit în acest an de Medvedev, după cele de la cele de la Rotterdam, Doha şi Dubai.

În discursul de după finală, sportivul rus a aruncat câteva ironii fine la adrsea organizatorilor de la Indian Wells, din cauza terenului foarte lent. Acum însă, la Miami, condițiile au fost excelente în opinia sa.

“Aţi putut vedea în această săptămână şi jumătate că îmi pot păstra calmul, în special datorită calităţii terenului. Se pare că acesta a fost un adevărat hard. Nu ştiu cine a luat această decizie, dar le mulţumesc tuturor că au construit această suprafaţă aici. Am fost foarte fericit să joc pe ea”, a declarat Medvedev după finala câștigată la Miami.

31-03-2023
06:11

Elena Rybakina s-a calificat în finala turneului de la Miami Open

Elena Rybakina (7 WTA) este prima finalistă a turneului WTA 1000 de la Miami Open. Jucătoarea din Kazakhstan, finalistă la Australian Open și campioană la Indian Wells, a trecut în semifinale de Jessica Pegula (3 WTA), scor  7-6, 6-4, după o oră și 54 de minute de joc. Campioana de la Wimbledon 2022 o așteaptă în ultimul act pe câștigătoarea meciului Cîrstea – Kvitova, care va avea loc vineri, 31 martie, nu înainte de ora 22:00. 

După ce a acces în finala de la Miami Open, Elena Rybakina a stabilit un nou record. Grație performanței de a ajunge în finalele Australian Open, Indian Wells și Miami, Elena Rybakina a devenit a 6-a tenismenă din istorie care atinge această bornă în același an după Seles (1991), Graf (1994), Davenport (2000), Hingis (2000) și Sharapova (2012). 

Elena Rybakina și-a asigurat un cec în valoare de 662.635 de dolari și 650 de puncte în clasamentul WTA. Câștigătoarea turneului va încasa premiul colosal de 1.262.220 de dolari. 


În altă ordine de idei, Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale la Miami în urma victoriei cu Taylor Fritz, scor 6-4, 6-2 după o oră și 12 minute. „E imposibil să ţii pasul cu ritmul impus de Alcaraz. Am jucat împotriva Big 3 (n.r. Djokovic, Nadal, Federer) şi am putut respira mai bine decât împotriva lui Carlitos”, au fost cuvintele lui Fritz, la finalul jocului. 

Pentru un loc în finală, Alcaraz îl va înfrunta pe Sinner. În cealaltă semifinală va avea loc un duel 100% rus între Daniil Medvedev și Karen Khachanov. 

30-03-2023
06:45

Bianca Andreescu a primit verdictul după accidentarea teribilă de la Miami Open

Bianca Andreescu a fost nevoită să abandoneze la scorul de 6-7, 2-0 în meciul din optimile Miami Open cu Ekaterina Alexandrova. Jucătoarea din Canada, cu origini românești, s-a prăbușit pe teren în timpul unui schimb și a acuzat dureri la glezna stângă. Ulterior, sportiva a fost scoasă de pe teren în scaunul cu rotile.

Fostă câștigătoare de Mare Șlem la US Open, Bianca Andreescu a revenit cu verdictul în urma analizelor, mărturisind că are două ligamente rupte la glezna stângă. „Bibi” este optimistă și a început deja recuperarea pentru a reveni pe terenul de tenis. 

„Rezultatele au arătat că mi-am rupt două dintre ligamentele de la glezna stângă. E greu să spun exact cât îmi va lua (n.r. să se recupereze), dar hai să spunem că putea fi mult mai rău. O voi lua zi după zi și sunt optimistă că, dacă voi lucra corect, cu recuperare și pregătire, voi fi din nou pe teren curând.

Procesul de recuperare deja a început și voi continua să vă ofer updateuri. Vă iubesc pe toți”, a postat Bianca Andreescu pe contul personal de Twitter. 

29-03-2023
06:56

Bianca Andreescu, prima reacție după accidentarea groaznică de la Miami

Bianca Andreescu a trăit clipe de coșmar în optimile turneului de la Miami. Sportiva cu origini românești, dar care reprezintă Canada, a părăsit terenul în scaun cu rotile după o accidentare la gleznă în meciul cu Alexandrova, la scoru 6-7, 2-0. La o zi distanță de la teribila accidentare, Bianca Andreescu a oferit prima reacție. 

„Bibi” a dezvăluit că deocamdată așteaptă rezultatele oficiale și le-a mulțumit fanilor pentru susținere. „M-am trezit cu o atelă pe picior…știe cineva ce s-a întâmplat? Serios, acum…a fost cea mai mare durere pe care am simțit-o vreodată…mă rog să nu fie ceva grav.

Încă aștept rezultatele oficiale. Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile și cuvintele voastre frumoase, care nu au trecut neremarcate”, a fost mesajul postat de Bianca Andreescu pe Twitter. 

28-03-2023
19:18

Begu/Kalinina - Linette/Pera 3-6, 6-7 (5)

3-6, 6-7 (5): Irina Begu și Anhelina Kalilina se opresc în sferturile de finală, fiind învinse în două seturi de Magda Linette și Bernarda Pera.

3-6, 6-6: Serviciul merge bine pentru ambele echipe și setul 2 se decide la tie-break.

3-6, 5-4: În partea a doua a setului se merge cu serviciul, iar Begu și Kalinina sunt la un game de a trimite jocul în super tie-break.

3-6, 3-3: Entuziasmul se stinge repede și cuplul Linette/Pera reușește egalarea.

3-6, 3-0: Begu și Kalinina încep în forță setul secund, reușesc primul break și trec la cârma jocului.

3-6: Perechea Linette/Pera mai face un break și câștigă astfel primul set.

2-4: Linette și Para reușesc primul break al întâlnirii și au prima șansă la câștigarea setului.

1-2: Ambele echipe își fac serviciul până acum, dar pentru Begu și Kalinina au fost probleme fiind nevoite să salveze două mingi de break.

0-0: A început meciul.

Perechea Irina Begu/Anhelina Kalinina (România/Ucraina) întâlnește la această oră cuplul Magda Linette/Bernarda Pera (Polonia/SUA), în sferturile de finală ale probei de dublu feminin de la Miami.

28-03-2023
06:45

Accidentată, Bianca Andreescu a părăsit terenul și turneul în scaunul cu rotile

Bianca Andreescu s-a accidentat la glezna stângă şi a ieșit de pe teren în scaun cu rotile la meciul cu Ekaterina Alexandrova, pe care l-a juca marți, în optimile Miami Open.

Jucătoarea canadiancă cu origini românești s-a accidentat în setul doi, la scorul de 2-0 pentru Alexandrova, şi a fost scoasă de pe teren în scaun cu rotile.

În primul set, Alexandrova se impusese cu scorul de 7-6 (0), iar meciul a fost întrerupt timp de o oră din cauza ploii, la scorul de 3-2.

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Să o văd pe teren cu dureri atât de mari, a fost dureros. Nu poţi să ajuţi, doar stai şi priveşti, este îngrozitor. Sper să îşi revină rapid şi îi urez recuperare uşoară”, a a declarat Ekaterina Alexandrova.

Pentru un loc în semifinale, jucătoarea din Rusia se va duela cu cehoaica Petra Kvitova, care a trecut de Varvara Gracheva, scor 7-5, 7-6 (5).

27-03-2023
18:37

Perechea Begu/Kalinina s-a calificat în sferturi la dublu în turneul de la Miami

Perechea româno-ucraineană formată din Irina Begu și Anhelina Kalinina s-a calificat în sferturi la Miami. Cele două tenismene care au părăsit rapid competiția la simplu au trecut în optimi de perechea din China compusă din Xu/Yang, scor 7-6(6), 6-2. 

Pentru un loc în semifinale Begu și Kalinina vor juca împotriva cuplului Linette/Pera. În primul tur la Miami perechea Begu/Kalinina le-a învins pe japonezele Aoyama/Shibahara. Pentru accederea în sferturi, Begu și Kalinina și-au asigurat un cec în valoare de 62.630 de dolari și 215 puncte WTA. 

27-03-2023
06:14

Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova se joacă luni, 27 martie

Organizatorii turneului WTA de la Miami au stabilit ziua și ora de start a meciului Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova, din cadrul optimilor de finală.

Acesta se va juca luni, 27 martie, și va începe în jurul orei 21:00 (ora României). Partida este a treia a zilei pe terenul 3, iar sesiunea va începe în jurul orei 18:00 (ora României).

Meciul Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova urmează după Karen Khachanov – Jiri Lehecka și Qinwen Zheng – Anastastia Potapova, iar microbiștii români îl pot urmări în direct pe postul Digi Sport 2.

26-03-2023
16:39

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 7-5, 6-1, în turul 3 la WTA Miami

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală la WTA Miami, turneu de 1000 de puncte, după 7-5, 6-1 cu Karolina Muchova. Pentru un loc în sferturile de finală, Sorana o va înfrunta pe Marketa Vondrousova, Cehia, fostă finalistă la Roland Garros. Vondrousova i-a lăsat doar 3 game-uri Karolinei Pliskova în meciul din turul 3.

Bianca Andreescu este și ea în optimile de finală, după ce a trecut de Sofia Kenin, scor 6-4, 6-4. Joacă în turul următor cu învingătoarea dintre Alexandrova și Bencic.

Vezi aici cele mai importante momente ale partidei

7-5, 6-1. Sorana își face serviciul și e în optimi la Miami.

7-5, 5-1. Sorana face un nou break!

7-5, 4-1. Sorana confirmă break-ul după un game foarte disputat.

7-5, 3-1. Break reușit de Sorana, care se apropie de o nouă victorie spectaculoasă.

7-5, 2-1. Sorana trece din nou în avantaj.

7-5, 1-1. Muchova răspunde și ea cu un game.

7-5, 1-0. Sorana își face serviciul în startul manșei secunde.


7-5. Sorana Cîrstea duce până la capăt revenirea și își trece în cont primul set după un nou break. 

6-5. Sorana Cîrstea are o revenire de senzație, iar Karolina Muchova va servi sub presiune. 

5-5. Sorana Cîrstea leagă două game-uri consecutive și trimite primul set în prelungiri. 

4-5: Sorana nu cedează sub presiune și își face serviciul la 0. Sportiva din Cehia servește pentru a câștiga prima manșă. 

3-5: Sportiva din România a cedat clar pe propriul serviciu. Karolina Muchova a făcut break-ul la 15 și și-a câștigat serviciul. Sorana Cîrstea va servi pentru a rămâne în set.

3-3: Sorana Cîrstea face rebreak-ul și restabilește egalitatea la mijlocul primului set. 

2-3:Sorana Cîrstea și-a făcut serviciul, iar acum încearcă să restabilească egalitate pe serviciul jucătoarei din Cehia. 

1-3: Karolina Muchova a preluat conducerea cu un break în startul meciului. Cehoaica a salvat două mingi de break la primul game pe serviciu. 

Sorana Cîrstea (74 WTA) joacă împotriva Karolinei Muchova (55 WTA) pentru un loc în optimile de finală de la Miami. Precedentele două întâlniri au mers în dreptul jucătoarei din Cehia.

24-03-2023
21:50

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova, în turul 3 de la Miami

Sorana Cîrstea a învins-o pentru a doua oară în doar 11 zile pe Caroline Garcia. În turul secund de la Miami, jucătoarea din România a avut nevoie de două seturi și de doar o oră și 19 minute de joc pentru victoria împotriva sportivei din Hexagon. 

„Sori” a început entuziasmant partida și a condus în primul set cu 5-0, însă în cele din urmă și-a adjudecat prima manșă cu 6-2. Setul secund a fost mai echilibrat, însă franțuzoaica a cedat, iar Sorana Cîrstea s-a impus și va juca în turul 3 împotriva Karolinei Muchova (55 WTA). 

Este al treilea duel direct între cele două tenismene. Precedentele două întâlniri au mers în dreptul cehoaicei la US Open 2020, scor 6-3, 2-6, 7-6(7) și anul acesta la Dubai, scor 6-4, 7-6(4). Pentru calificarea în turul 3, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 55.770 de dolari și 65 de puncte WTA. 

24-03-2023
20:24

Caroline Garcia - Sorana Cîrstea 2-6, 3-6

Vezi toate fazele video importante aici.

2-6, 3-6. Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 al turneului WTA de la Miami. Sportiva din România a trecut încă o dată de Caroline Garcia după doar o oră și 19 minute de joc. În turul 3, „Sori” o va înfrunta pe Karolina Muchova (55 WTA). 

2-6, 3-4. Sorana Cîrstea a ratat trei mingi de break, iar Caroline Garcia și-a făcut serviciul.

2-6, 2-3. Start echilibrat de set secund. Ambele jucătoare și-au câștigat serviciul. 

2-6. În cele din urmă, Sorana Cîrstea a pus capăt seriei pozitive a lui Garcia și și-a trecut în cont primul set. 

2-5. Caroline Garcia și-a ridicat ritmul de joc. Jucătoarea din Hexagon a legat două game-uri consecutive. 

0-5. Sorana Cîrstea nu-i lasă nicio șansă lui Caroline Garcia. Franțuzoaica va servi pentru a rămâne în primul set. 

0-3. Start lansat de partidă pentru Sorana Cîrstea. După ce a făcut break-ul, sportiva din România și-a făcut și serviciul cu ceva emoții și are un avantaj liniștitor la prima pauză de scaun. 

0-1. Partida a început! Sorana Cîrstea a deblocat tabela pe propriul serviciu. 

Caroline Garcia (4 WTA) și Sorana Cîrstea (74 WTA) se înfruntă în turul doi al turneului WTA de la Miami. Sportiva din Franța caută revanșa după ce în urmă cu nouă zile „Sori” s-a impus în optimile competiției de la Indian Wells. 

Câștigătoarea partidei o va întâlni în turul trei pe Karolina Muchova (55 WTA). Totodată, jucătoarea victorioasă își va asigura un cec în valoare de 55.770 de dolari și 65 de puncte WTA. 

24-03-2023
14:30

Sabalenka a răbufnit din cauza modului în care e tratată

Finalistă la Indian Wells, jucătoarea bielorusă Aryna Sabalenka a dezvăluit într-o conferință de presă la Miami Open că are parte de un tratament inuman din partea multor oameni din cauza războiului din Ucraina.

”A fost foarte greu să înțeleg că sunt atât de mulți oameni care mă urăsc fără motiv. Nu am făcut nimic. E greu pentru mine! Niciodată nu m-am confruntat cu atâta ură. Sunt multe persoane care îmi trimit mesaje pe Instagram după ce pierd meciuri, dar niciodată nu am mai trecut prin ce mi se întâmplă acum în vestiar.

Nu ne-am certat, dar au existat conversaţii ciudate, nu cu fetele, ci cu membrii stafurilor lor. A fost o perioadă grea, dar acum este mai bine. Am înţeles că nu este vina mea şi că nu le-am făcut niciun rău.

Şi sunt sigură că este la fel situaţia în cazul altor sportive din Belarus sau Rusia. Mi-am dat seama de asta, că sunt emoţii pe care trebuie să le ignor, să mă concentrez pe mine însămi. Nu pot controla emoţiile altora”, a spus Sabalenka, câștigătoare în acest an la Australian Open.

24-03-2023
07:28

Sorana Cîrstea o nouă întâlnire cu Caroline Garcia

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, o va întâlni, joi, 24 martie, pe Caroline Garcia din Franța, cap de serie numărul 5 și poziția a 4-a în ierarhia mondială.

Întâlnirea dintre cele două este a patra de pe arena Grandstand și va începe în jurul orei 21:30. În urmă cu doar o săptămână, Cîrstea a trecut de Garcia în optimile de finală de la Indian Wells, scor 6-4, 4-6, 7-5, după un meci care a durat două ore şi 23 de minute.

23-03-2023
15:11

Irina Begu - Qinwen Zheng: 6-2, 1-6, 1-6

Vezi aici desfășurarea partidei

6-2, 1-6, 1-6: Chinezoaica se impune în trei seturi.

6-2, 1-6, 1-4: Irina Begu face mai multe greșeli neforțate și îi permite chinezoaicei să facă 4-1.

6-2, 1-6, 1-2: Zheng câștigă două game-uri la rând și preia conducerea.

6-2, 1-6, 1-0: Begu reușește să stopeze seria pozitivă a chinezoaicei și începe cu dreptul setul decisiv.

6-2, 1-6: Chinezoaica își adjudecă actul secund.

6-2, 1-5: Zheng își continuă seria pozitivă și are 5-1 în setul 2.

6-2, 1-3: Pentru prima dată în acest meci jucătoare din China izbutește să lege două game-uri la rând și se desprinde la 3-1 în setul secund.

6-2, 1-1: Ambele jucătoare și-au câștigat serviciul în debutul setului secund.

6-2: Begu își fructifică serviciul și câștigă setul.

5-2: După ce și-a adjudecat serviciul, Irina Begu a avut două mingi de set pe cel al adversarei. În cele din urmă însă, chinezoaica a reușit să obțină game-ul și a amânat deznodământul.

4-1: Irina Begu a reușit al doilea break și se desprinde la 4-1.

2-1: Ambele jucătoare și-au valorificat serviciul.

1-0: Irina face break după 8 minute.

Partida dintre Irina Begu și Qinwen Zheng, din turul secund al turneului WTA de la Miami, a început. 

23-03-2023
07:20

Begu evoluează joi în turul 2

Irina Begu, locul 34 WTA, o va întâlni joi, 23 martie, pe chinezoaica Qinwen Zheng, cap de serie numărul 23 și poziția 23 în ierarhia mondială, în turul 2 la Miami Open.

Întâlnirea este prima de pe terenul 2 și va începe la ora 17:00. În ultimul meci de pe această arenă, perechea Monica Niculescu/Alicja Rosolska (România/Polonia) vor întâlni, în primul tur, cuplul Kirsten Flipkens/Bethanie Mattek-Sands (Belgia/SUA).

22-03-2023
19:43

Sorana Cîrstea, nou duel cu Caroline Garcia, pe care a învins-o la Indian Wells

După ”sfertul” de la Indian Wells, Sorana Cîrstea (74 WTA) a debutat cu un succes la turneul de categorie WTA 1000 de la Miami, 7-6 (8), 6-2 împotriva mexicancei Fernanda Contreras Gomez (25 de ani, 179 WTA).

În turul secund, pentru Sorana urmează o misiune dificilă. Adversara sa este numărul 5 WTA, Caroline Garcia, câștigătoarea Turneului Campioanelor. Reamintim, românca a învins-o pe franțuzoaică, 6-4, 4-6, 7-5, în ultima confruntare directă, disputată la Indian Wells.

22-03-2023
19:37

Bianca Andreescu, victorie în trei seturi în duelul „româncelor” cu Emma Răducanu

Partida dintre ”româncele” Bianca Andreescu și Emma Răducanu a fost așteptată cu un real interes la Miami. Și aceasta pentru că deși nu mai sunt în vârf, vorbim despre două campioane de Grand Slam, ambele având în palmares US Open.

Iar meciul a fost unul superb. Andreescu s-a desprins la 3-0 și și-a adjudecat primul set cu 6-3. În actul secund, Emma a replicat. Și a avut nervii mai tari la 4-3, când și-a adjudecat un game de peste 10 minute. Iar ulterior și setul (6-3). Dar ultimul set a fost la discreția Biancăi. S-a impus cu 6-2 și merge în turul următor.

22-03-2023
16:52

Sorana Cîrstea - Fernanda Contreras 7-6 (6), 6-2

Vezi aici cele mai importante momente.

7-6, 6-2: Sorana Cîrstea își face serviciul fără probleme, câștigă setul secund și, implicit, meciul.

7-6, 5-2: Sorana câștigă alte două game-uri la rând și se apropie de câștigarea meciului.

7-6, 3-2: Sorana reușește break-ul în game-ul cu numărul 5.

7-6, 1-1: Echilibru la începutul setului doi.

7-6: Sorana câștigă primul set, după ce se impune în tie-break cu 8-6.

6-6: Fiecare jucătoare își face serviciul pe finalul setului și avem tie-break.

5-5: Sorana face două game-uri la rând și evită pierderea primului set.

3-5: Sorana nu reușește niciun break, deși în game-ul precedent a avut 40-0 pe serviciul adversarei.

2-4: Fiecare sportivă își face serviciul, Sorana are un handicap de două game-uri.

1-2: Sorana își pierde pentru prima oară serviciul.

1-0: Sorana își face cu greutate serviciul.

Partida dintre Sorana Cîrstea și Fernanda Contreras, din primul tur al turneului WTA de la Miami, a început. Românca servește prima.

Ea va putea fi urmărită de microbiștii români în direct pe postul de televiziune Digi Sport 2.

22-03-2023
16:50

Ana Bogdan - Robin Montgomery 6-3, 3-6, 3-6

Vezi aici cele mai importante momente.

6-3, 3-6, 3-6: Ana Bogdan pierde și setul decisiv cu 3-6 și este eliminată încă din primul tur.

6-3, 3-6, 2-4: Robin Montgomery își păstrează avansul de două game-uri.

6-3, 3-6, 1-2: Românca își pierde serviciul în game-ul 3.

6-3, 3-6: Americanca își trece în cont setul al doilea și vom avea decisiv.

6-3, 2-5: Robin Montgomery câștigă trei game-uri la rând și ia o opțiune serioasă pentru câștigarea setului secund.

6-3, 2-2: Echilibru în setul secund, nicio sportivă nu reușește să se desprindă.

6-3, 1-1: Ambele jucătoare își câștigă serviciul îndebutul setului secund.

6-3: Ana Bogdan câștigă pe propriul serviciu și își adjudecă primul set.

4-2: Ana Bogdan face break în game-ul 6 și se apropie de câștigarea primului set.

2-1: Fiecare dintre cele două jucătoare își face serviciul în acest început de set.

1-0: Ana Bogdan câștigă fără probleme primul game.

Partida dintre Ana Bogdan și Robin Montgomery, din primul tur al turneului WTA de la Miami, a început. Sportiva noastră are serviciul.

Ea va putea fi urmărită de microbiștii români în direct pe postul de televiziune Digi Sport 4.

22-03-2023
15:25

Iga Swiatek, out din pricina unei accidentări

Iga Swiatek a fost eliminată la Indian Wells, în semifinale, de Elena Rybakina, cu un sec 2-6, 2-6. Performanța sa a fost afectată și de o problemă medicală, astfel că poloneza, numărul 1 mondial, punea sub semnul întrebării participarea sa la Miami.

”Nu sunt 100% aptă din punct de vedere fizic. Simt un ușor disconfort la coastă, mă voi consulta cu echipa medicală. Deocamdată, mă pregătesc pentru start, dar vom vedea ce vor aduce următoarele zile. Nu știu încă”, a spus ea încă de săptămâna trecută.

Din nefericire pentru organizatori, Swiatek a confirmat astăzi că lucrurile nu stau bine și că este nevoită să se retragă de pe tabloul turneului.

”A fost într-adevăr o decizie foarte dificilă, dar nu am nicio îndoială că sănătatea este absolut cea mai importantă”, a fost mesajul transmis de Iga Swiatek prin intermediul rețelelor de socializare.

Locul său va fi luat de Julia Grabher.

22-03-2023
07:20

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan joacă miercuri la WTA Miami

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, și Ana Bogdan, poziția 60 în ierarhia mondială, vor intra miercuri, 22 martie, în turneul de la WTA Miami, ambele urmând să joace în jurul orei 18:30.

Cîrstea o va întâlni pe Fernanda Contreras Gomez din Mexic, locul 117 WTA, în cel de-al doilea meci de pe arena Butch Buchholz, după duelul dintre rusoiaca Erika Andreeva și americanca Ashlyn Krueger.

Bogdan va evolua cu Robin Montgomery din SUA, poziția 193 în clasamentul mondial, în cea de-a doua întâlnire de pe terenul 3, după meciul dintre bielorusa Aliaksandra Sasnovich și unguroaica Dalma Galfi.

22-03-2023
07:13

Irina Begu, explicații pentru victoria dificilă cu jucătoarea de pe locul 219 WTA

Irina Begu s-a calificat în turul 2 la WTA Miami după un meci epuizant cu filipineza Alexandra Eala, locul 219 WTA, și a dezvăluit că s-a așteptat la un joc dificil deoarece are nevoie de ritm.

”Știam că este stângace, am văzut câteva meciuri cu ea. Este o junioară foarte bună, a câștigat anul trecut US Open-ul. Știam că va fi un meci greu, mai ales că este primul. Trebuia să îmi intru în ritm. Mă bucur că am reușit să îmi ridic nivelul în momentele importante.

Urmează duelul cu Qinwen Zheng. M-am focusat pe primul meci, era important să joc bine și să îl câștig. Acum, că știu cu cine joc, o să încerc să îmi fac un plan. Este o jucătoare foarte bună. Mă aștept la un meci greu”, a declarat Begu, pentru digisport.ro.

Begu, aflată pe locul 34 WTA, se va întâlni în premieră cu Qinwen Zheng. Chinezoaica în vârstă de 20 de ani se află pe locul 23 și este cap de serie numărul 23 la Miami.

21-03-2023
15:12

Irina Begu - Alexandra Eala: 6-2, 7-5. În ”actul” secund, Irina a întors rezultatul de la 1-5 și a salvat 4 mingi de set

Vezi aici desfășurarea meciului.

6-2, 7-5. Irina câștiga game-ul și meciul.

6-2, 6-5. Begu face break-ul și servește pentru victorie.

6-2, 5-5. Irina câștigă al 4-lea game la rând și egalează la 5.

6-2, 4-5. Begu a salvat 4 mingi de set într-un game cu 8 momente de egalitate la 40 și servește pentru a egala.

6-2, 3-5. Irina câștigă două game-uri la rând și își continuă cursa de revenire în acest set.

6-2, 2-5. Begu reușește un break și rămâne în joc în acest set.

6-2, 1-5. Irina continuă să facă multe erori și cedează din nou pe serviciul său.

6-2, 1-4. Jucătoarea asiatică se desprinde la 4-1 în setul doi.

6-2, 1-3. Alexandra Eala se desprinde din nou la două game-uri diferență.

6-2, 1-2. Begu face rebreak și duce scorul la 1-2 în setul secund.

6-2, 0-2. Ca și-n primul set, Eala câștigă și al doilea game.

6-2, 0-1. Jucătoarea din Filipine întrerupe seria pozitivă a Irinei.

6-2. Begu câștigă setul după 33 de minute.

5-2. Irina izbutește un nou break și va servi pentru set.

4-2. Begu își câștigă serviciul la zero și face 4-2.

3-2. Irina Begu trece în avantaj după ce a câștigat 3 seturi consecutive.

2-2. Begu își adjudecă serviciul la 15 și egalează.

1-2. Irina face rebreak și izbutește să obțină primul game.

0-2. Eala face 2-0 pe serviciul Irinei.

0-1. Jucătoarea din Filipine câștigă primul game al meciului.

Alexandra Eala, a doua junioară a lumii, este cea care servește prima.

În perioada 21 martie – 2 aprilie are loc Mastersul de 1000 de puncte de la Miami, al doilea turneu de anvergură în afara celor patru Grand Slam-uri după cel de la Indian Wells, încheiat recent cu victoriile lui Carlos Alcaraz și respectiv Elena Rîbakina. Turneul este dotat la masculin cu premii în valoare de 10.143.750 dolari și la feminin de 8.800.000 dolari.

Miami Open 2023, încă un turneu fără Novak Djokovic, oprit de legile din SUA anti COVID 19

Competiția masculină este din nou văduvită de prezența sârbului Novak Djokovic, interzis de legile anti COVID care funcționeazâ în continuare pe teritoriul SUA cel puțin până la sfârșitul lunii aprilie. Persoanele care nu fac dovada schemei de vaccinare complete au interdicție de intrare pe teritoriul SUA. Deși conducerea Federației de tenis a SUA și organizatorii de la Indian Wells și Miami au cerut autorităților acordarea dreptului de intrare în țară a lui Novak Djokovic răspunsul a fost negativ.

ADVERTISEMENT

Al doilea mare absent din turneul masculin este spaniolul Rafael Nadal, care în continuare nu este refăcut după Australian Open și nici nu se știe dacă va mai participa la vreun turneu până la Roland Garros, unde este recordmanul de succese all time. Între timp Nadal a coborât mult în clasament, pe cea mai joasă poziție din ultimul deceniu, locul 13, cu 2715 puncte, liderul mondial actual, compatriotul său Carlos Alcaraz având 7420 puncte.

Carlos Alcaraz este favoritul principal la masculin

Carlos Alcaraz, care l-a executat scurt, în două seturi, pe rusul Daniil Medvedev, în finala de la Indian Wells, rezultat care i-a permis să treacă pe locul 1 în lume (Novak Djokovic pe 2, cu 7160 de puncte) este favoritul principal la Miami, turneu unde a ieșit învingător sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Alți jucători care pot emite pretenții la victorie sunt grecul Stefanos Tsitsipas, favorit 2, norvegianul Casper Ruud, numărul 3, deși evoluțiile sale din acest an au fost mult sub așteptări, Daniil Medvedev, Felix Roger-Aliassime, Andrei Rublev, Taylor Friz, Holger Rune și polonezul Hubert Hurkacz. Competiția masculină va putea fi urmărită ca și Indian Wells, pe programul Eurosport 2.

Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan pe tabloul principal la Miami Open 2023

Trei repreztentante are România în concursul feminin, toate trei intrate direct pe tabloul principal. Nu am avut nici o jucătoare care să evolueze în calificări iar Simona Halep tot continuă să aștepte să fie chemată în fața Comisiei WTA pentru acuzația de dopaj, până la pronunțarea verdictului vinovată sau nevinovată rămânând în stare de suspendare.

ADVERTISEMENT

Irina Begu joacă marți, 21 martie, de la ora 17:00, în compania unei tinere din Filipine, locul 292 mondial, Alexandra Eala, fiind mare favorită. Însă Begu nu a mai câștigat un meci din 18 ianuarie 2023, la Australian Open, unde a învins-ope Elisabeth Mandlik din SUA.  Sorana Cîrstea vine după o prestație excelentă la Indian Wells, unde a fost eliminată de liderul mondial Iga Swiatek din sferturi. Adversară miercuri îi va fi Fernanda Contreras Gomez, din Mexic, locul 179. Meci ușor la prima vedere ar avea și Ana Bogdan, tot miercuri, cu americanca de culoare Robin Montgomery, locul 194.

Iga Swiatek vrea să își apere titlul la Miami Open 2023

Liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, este cea care a câștigat anul trecut ultima ediție a Mastersului de la Miami. Poloneza, învinsă neașteptat de sever de Elena Rîbakina, în două seturi, în semifinale la Indian Wells, e ambiționatâ sâ repete succesul de acum un an. Nu va însă deloc ușor.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că nu vor lipsi la Miami locul 2, bielorusa Aryna Sabalenka, finalista de la Indian Wells, locul 3, americanca Jessica Pegula dar și recenta câștigătoare de la Indian Wells, kazaha de origini ruse Elena Rîbakina, care pare a fi în mare formă și care în zi bună chiar poate învinge pe oricine.

Marți, 21 martie, ora 17:00

  • IRINA BEGU – Alexandra Eala (Digi Sport 2)

Miercuri, 22 martie

  • Bianca Andreescu – Emma Răducanu (Digi Sport 2)
  • SORANA CÎRSTEA – Federica Contreras Gomez (Digi Sport 2)
  • ANA BOGDAN – Robin Montgomery (Digi Sport 2)
ADVERTISEMENT