Sport

Știrile zilei din sport, joi, 25 noiembrie. Victorie categorică pentru Jose Mourinho în Conference League

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 25 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 25 noiembrie Victorie categorica pentru Jose Mourinho in Conference League
ADVERTISEMENT
25-11-2021
19:55

Rezultatele etapei a 5-a din grupele Conference League

Rezultatele înregistrate în partidele disputate, joi, în etapa a 5-a a fazei grupelor din Conference League

Grupa A

HJK Helsinki – Alashkert 1-0

Maccabi Tel Aviv – LASK 0-1

gra

Grupa B

Flora Tallinn – Partizan Belgrad 1-0

Anorthosis – Gent 1-0

grb

Grupa C

AS Roma – Zorya Luhansk 4-0

Bodo Glimt – ȚSKA Sofia 2-0

grc

Grupa D

Jablonec – AZ Alkmaar 1-1

Randers – CFR Cluj 2-1

grd

Grupa E

Slavia Praga – Feyenoord 2-2

Nicolae Stanciu a fost integralist la Slavia Praga

Maccabi Haifa – Union Berlin 0-1

gre

Grupa F

Slovan Bratislava – PAOK Salonic 0-0

Răzvan Lucescu l-a introdus pe teren în minutul 86 pe Alexandru Mitriță la PAOK Salonic

Lincoln Red Imps – FC Copenhaga 0-4

grf

Grupa G

Rennes – Vitesse Arnhem 3-3

NK Mura – Tottenham 2-1

grg

Grupa H

Kairat Almaty – FC Basel 2-3

Qarabag – Omonia Nicosia 2-2

grh

25-11-2021
19:20

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, în optimile CM de tenis de masă la dublu mixt

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au obținut calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă, în întrecerea de dublu mixt.

Cei doi au avansat în această fază a competiției după abandonul perechii din Coreea de Nord formată din Cho Daeseong și Shin Yubin.

Spaniolii Maria Xiao și Alvaro Robles sunt următorii adversari ai românilor. Interesant este că Maria Xiao este colega de club a lui Bernadette, în vreme ce Robles este partenerul lui Ionescu în proba de dublu.

25-11-2021
16:36

CCA l-a delegat pe Adrian Cojocaru la duelul Dinamo – FC U Craiova

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Adrian Cojocaru să oficieze la centru disputa dintre Dinamo și FC U Craiova, primul meci al etapei a 17-a.

Cojocaru va fi asistat la cele două tușe de Vladimir Urzică şi Florian Alexandru Vişan, iar al patrulea oficial va fi Florin Andrei. De asemenea, s-a decis ca Alexandru Deaconu să fie observatorul întâlnirii.

Meciul Dinamo – FC U Craiova 1948 va avea loc vineri, de la ora 20:30, și găsește cele două oponente în subsolul clasamentului, locul 15 Dinamo, respectiv 14 FC U Craiova.

25-11-2021
14:50

Australienii organizează un număr record de turnee în luna ianuarie

Jucătorii din circuitul profesionist de tenis vor avea la dispoziție o mulțime de turnee înainte de primul Mare Șlem al anului Australian Open.

De asemenea, unele dintre turneele începutului de an, de la Antipozi, se vor derula concomitent cu AO, dând astfel posibilitatea jucătorilor eliminați în primele tururi să evolueze în World Tour.

Primul turneu va fi organizat între 1 și 9 ianuarie, ATP Cup, la Sydney. O zi mai târziu începe la Adelaide turneul International 1, concomintent cu alte patru turnee, două la masculin și două la feminin de categorie ITF la Bendigo și Traralgon.

Meciurile din cadrul Melbourne Summer Events sunt programate în perioada 3-9 ianuarie. Este vorba despre un turneu masculin și două feminine.

Competiţiile Sydney Tennis Classic şi Adelaide International 2 sunt și ele programate în prima parte a lunii ianuarie. Calificările pentru tabloul principal al Australian Open sunt programate între 10 şi 14 ianuarie, la Melbourne.

25-11-2021
13:28

Adversarii echipelor românești din grupele EHF European League

Cele trei echipe românești calificate în EHF European League și-au aflat adversarele din faza grupelor. Dacă SCM Râmnicu Vâlcea se va lupta cu echipe ceva mai accesibile, respectiv Viborg  (Danemarca), Váci (Ungaria) și Chambray (Franța), Minaur Baia Mare și Măgura Cisnădie vor avea parte de grupe mult mai dificile.

Concret, formația maramureșeană va da piept cu Nantes (Franța), Zaglebie Lubin (Polonia) și Bietigheim (Germania), Cisnădie le va înfrunta pe Lada Togliatti (Rusia), Herning-Ikast (Danemarca) și Storhamar (Norvegia). Primele două clasate din fiecare grupă își vor asigura „biletele” pentru sferturile de finală.

25-11-2021
12:10

Alba Blaj s-a calificat în optimile Cupei CEV

Vicecampioana României la volei feminin, Alba Blaj, a reușit să acceadă în optimile Cupei CEV, după o victorie fără emoții, scor 3-0 (25-19, 25-18, 25-21), pe propriul teren, în returul duelului cu formația maghiară Vasas Budapesta. Prima manșă fusese adjudecată tot de românce, cu 3-1 (25-15, 25-23, 17-25, 25-19).

De-a lungul celor opt sezoane consecutive în cupele europene, Alba Blaj a disputat finale în toate cele trei mari competiții intercluburi. Vorbim, mai exact, despre Liga Campionilor, Cupa CEV şi Challenge Cup.

25-11-2021
08:50

Bernadette Szocs, în șaisprezecimile Mondialelor de la Houston

Bernadette Szocs s-a calificat în șaisprezecimile Campionatelor Mondiale de tenis de masă de la Houston, după o victorie fără emoții, scor 4-1 (11-5, 13-11, 9-11, 12-10, 11-5), în fața polonezei Natalia Bujor. Vineri, aceasta va da piept cu Jihee Jeon din Coreea de Sud.

Și nu este singura veste bună, pentru că Andreea Dragoman a reușit la rândul său să acceadă în următoarea fază a competiției, după 4-3 (7-11, 11-9, 9-11, 11-9, 13-11, 6-11, 11-7) cu germanca Petrissa Solja. În schimb, Elizabeta Samara a fost învinsă, cu un neverosimil 4-0 (11-7, 11-8, 11-9, 11-6), de taiwaneza Hsing-Yin Liu.

25-11-2021
08:34

Zlatan Ibrahimovic lansează o nouă carte

Zlatan Ibrahimovic va lansa o nouă carte în luna viitoare, după un deceniu de la publicarea autobiografiei sale, după cum au anunțat editorii săi din Italia şi Suedia, Cairo şi Albert Bonnier.

Intitulată ”Adrenalina, istoriile mele ignorate”, cartea a fost scrisă în colaborare cu jurnalistul şi autorul italian Luigi Garlando de la Gazzetta dello Sport. Cartea va fi lansată pe 2 decembrie în Italia și pe 8 decembrie în Suedia.

Editorul italian descrie cartea drept „jurnalul unui bărbat de 40 de ani care îşi echilibrează trecutul şi priveşte viitorul în ochi, de parcă ar fi încă un adversar de înfruntat”.

„În Adrenalina, Zlatan Ibrahimovic vorbeşte deschis şi sincer despre fotbal, griji pentru viitor şi arta dificilă de a lăsa adrenalina şi echilibrul să ocupe un loc egal atât în viaţa de zi cu zi, cât şi pe teren”, a precizat editorul suedez, într-un comunicat.

Înainte de această carte, superstarul lui AC Milan, şi-a publicat autobiografia, Eu sunt Zlatan, unul dintre cele mai mari succese din istoria publicaţiilor suedeze, cu peste jumătate de milion de exemplare vândute.

Cartea a fost adaptată pentru cinema, iar filmul a fost lansat în Italia la începutul lunii noiembrie. Lansarea sa în Suedia, amânată din cauza pandemiei, este stabilită pentru 14 ianuarie 2022.

25-11-2021
06:37

Rapidiștii, primul contact cu gazonul noii arene din Giulești

Cu ocazia unui eveniment special, jucătorii Rapidului au putut păși pentru prima dată, miercuri, 24 noiembrie, pe gazonul noului stadion din Giulești. Acesta le va deveni oficial „casă” odată cu finalizarea predării către beneficiar.

Potrivit reprezentanților clubului, procesul va începe în cursul zilei de luni, 6 decembrie. Prin urmare, mult așteptata inaugurare va avea loc în primăvara anului viitor.

Sepsi Sfântu Gheorghe, în play-off-ul FIBA EuroCup

Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, a obținut calificarea în play-off-ul FIBA EuroCup, după o victorie fără emoții, 71-65, în fața formației turce Elazig Ozel.

Principala marcatoare a fost Fraser, cu nu mai puțin de 32 de puncte, în timp ce gazdele s-au remarcat prin Razheva, care a reușit 21 de puncte. În următoarea etapă, ultima din grupa B, covăsnencele vor da piept cu unguroaicele de la Gyor. Partida este programată chiar pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

ADVERTISEMENT