Sporturi

Tenis LIVE BLOG. Știri, tablou, informații și rezultate de la ATP / WTA Eastbourne. Simona Halep și-a aflat posibila adversară din semifinale! Rivală neașteptată

Tenis LIVE BLOG Stiri tablou informatii si rezultate de la ATP  WTA Eastbourne Simona Halep sia aflat posibila adversara din semifinale Rivala neasteptata

Ashleygh Barty și Rafael Nadal sunt campionii de la Roland Garros 2019, turneu cu care se încheie sezonul pe suprafața “roșie”. A început deja sezonul de iarbă și turneele pregătitoare pentru Wimbledon, care va începe pe data de 1 iulie. Până atunci însă, vom avea turneele de la ‘S-Hertogenbosch, Nottingham, Mallorca, Birmingham și Eastbourne.

Tenis LIVE BLOG. A început sezonul de iarbă!

UPDATE, 27 iunie, ora 15:16 / Dacă va trece de Angelique Kerber, Simona Halep o va întâlni în semifinalele de la Eastbourne pe tunisianca Ons Jabeur, care a învins-o, cu scorul de 1-6, 7-5, 6-3, pe franțuzoaica Alize Cornet.


UPDATE, 26 iunie, ora 21:43 / Mihaela Buzărnescu a acees în sferturile de finală ale probei de dublu de la Eastbourne. Miki și nemțoaica Anna-Lena Friedsam au învins, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul Nadiia Kichenok/Abigail Spears (Ucraina/SUA). Pentru un loc în semifinale, Buzărnescu și Friedsam vor întâni învingătoarele partidei dintre perechea Aryna Sabalenka/Dayana Yastremska (Belarus/Ucraina) și cuplul Samantha Stosur/Shuai Zhang (Australia/China), cap de serie numărul 2.


UPDATE, 23 iunie, ora 21:47 / Monica Niculescu a câştigat trofeul la turneul ITF Ilkley (Anglia). Românca a învins-o, în finală, pe Timea Babos, scor 6-2, 4-6, 6-3. Pentru victoria obţinută pe iarba engleză, jucătoarea de tenis va primi un wildcard pe tabloul principal de la Wimbledon.


UPDATE, 15 iunie, ora 20:06 / Epuizate fizic după ce au jucat stăzi și însferturi, Monica Niculescu și Gabriel Ruse au fost învinse în semifinalele de dublu de la Nottingham de perechea Desirae Krawczyk/Giuliana Olmos (SUA/Mexic), scor 1-6, 4-6.


UPDATE, 15 iunie, ora 19:00 / Monica Niculescu și Gabriela Ruse sunt în semifinalele probei de dublu de la Nottingham. Ele întâlnesc acum pentru un loc în finală perechea Desirae Krawczyk/Giuliana Olmos (SUA/Mexic). Urmăreşte aici desfăşurarea liveTEXT a partidei


UPDATE, 14 iunie, ora 23:00. / Gabriela Ruse, locul 211 WTA, a fost foarte aproape de o surpriză uriașă în sferturile de finală ale turneului de la Nottingham. Ea a avut set și trei mingi de break la 5-5 în setul secund al întâlnirii cu jucătoarea Caroline Garcia, cap de serie numărul 1 și locul 28 WTA, dar franțuzoaica s-a salvat miraculos și a câștigat meciul disputat în sală cu 4-6, 7-6, 6-1, după două ore.


UPDATE, 14 iunie, ora 21:00. Donna Vekic a învins-o pe Kristina Mladenovic la WTA Nottingham, scor 7-5, 6-4, într-un meci desfăşurat pe iarbă şi mai apoi în sală. 🙂


UPDATE, 13 iunie, ora 16:00. Gabriela Ruse a câștigat meciul cu Viktorija Golubic din optimi de la Nottingham, scor 7-6, 4-6, 6-4. În sferturi românca poate juca împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia, cea care o are ca adversară pe Maia Lumsden.


UPDATE, 13 iunie, ora 13:35 / A început meciul dintre Gabriela Ruse şi Viktorija Golubic. VEZI AICI DESFĂŞURAREA LIVE.


UPDATE, 13 iunie, ora 09:00 / Gabriela Ruse va juca joi, de la ora 12:30, cu Viktorija Golubic în turul 2 de la WTA Nottingham. În cazul unei victorii, românca se va duela în sferturi cu jucătoarea care va câştiga meciul Caroline Garcia (cap de serie 1) – Maia Lumsden.


UPDATE, 12 iunie, ora 20:00 / Gabriela Ruse (locul 211 WTA) a reuşit să o învingă în două seturi pe Evghenya Rodina (cap de serie numărul 10 şi locul 76 WTA), scor 6-3, 6-3. În optimi, românca va juca împotriva Viktorijei Golubic. Monica Niculescu a pierdut dramatic meciul cu Tatjana Maria – vezi detalii.Românca a ratat calificarea în tiebreakul setului decisiv.


UPDATE 12 iunie, Ora 15:00 / Gabriela Ruse joacă acum în turul 2 la Nottingham, împotriva jucătoarei ruse Evghenya Rodina, cap de serie nr 10.  Vezi desfăşurarea LIVE aici


UPDATE 11 iunie, Ora 20:00 / La Nottingham a plouat toată ziua de marţi, astfel că debutul româncelor a fost amânat. Jocurile Monicăi Niculescu şi Gabriela Ruse vor avea loc miercuri, începând cu ora 12:30, pe terenul 1.


Româncele au început deja sezonul pe noua suprafață, iar prima care a adus victorii este Gabriela Ruse. Românca a câștigat ambele meciuri din calificări de la Nottingham și s-a calificat pe tabloul principal al turneului. În turul inaugural, Ruse va juca împotriva ucrainiencei Dayana Yastremska. În drumul ei spre tabloul principal, Ruse a obținut două victorii cu sportive bine cotate pentru acest nivel: 6-4, 7-6 cu Jana Cepelova și 6-3, 6-3 cu Chloe Paquet.

Monica Niculescu este a doua româncă de la Nottingham. Ea va evolua direct pe tabloul principal și va evolua împotriva nemțoaicei Tatiana Maria după ce s-a retras Yulia Putintseva. Monica Niculescu nu a mai jucat din luna aprilie în turnee, de la Rabat.

Simona Halep a ales să participe doar la turneul de la Eastbourne, în pregătirea pentru Wimbledon. Aflată pe locul 8 WTA, Simona a primit un wild card la turneul britanic care va avea loc cu o săptămână înainte de Wimbledon: “Este deja al 7-lea an în care vin de pe zgură pe iarbă. M-am obișnuit, pentru fiecare este aceeași rutină. Nu voi face nimic special. O să mă pregătesc cât de bine pot pentru Wimbledon.

Nu va fi nicio presiune. Acest an este unul chill. Tenisul nu se opreşte aici. Merg să mă obişnuiesc cu iarba. Am cerut wildcard la Eastbourne, ăsta este planul în acest moment”, a declarat Halep după eliminarea din sferturi de la Roland Garros.

Tenis LIVE BLOG. A început sezonul de iarbă! Știri, tablou, informații și rezultate de la ATP WTA de la Nottingham, Mallorca, Birmingham și Easbourne
Tenis LIVE BLOG. A început sezonul de iarbă! Știri, tablou, informații și rezultate de la ATP WTA de la Nottingham, Mallorca, Birmingham și Easbourne FOTO: Simona Halep la Wimbledon

Simona Halep, eliminată în turul trei la Wimbledon

Din păcate, România va avea cea mai slabă reprezentare din ultimii 12 ani în turneele de Grand Slam la Wimbledon. Doar trei românce vor intra direct pe tabloul principal: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea. Marius Copil va fi pe tabloul principal la masculin.

Sorana Cîrstea Wimbledon
Tenis LIVE BLOG. A început sezonul de iarbă! Știri, tablou, informații și rezultate de la ATP WTA de la Nottingham, Mallorca, Birmingham și Easbourne FOTO: Sorana Cîrstea Wimbledon

Cel mai bun rezultat românesc la Wimbledon a fost obținut de Simona Halep în 2014. Atunci, campioana noastră a reușit să se califice până în semifinalele turneului londonez, acolo unde a fost învinsă de Genie Bouchard, scor 6-7, 2-6. Simona s-a accidentat pe teren atunci, însă a strâns din dinți și a dus meciul la bun sfârșit. Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul trei de Su Wei Hsieh: 6-3, 4-6, 5-7.

  • 8 WTA este locul ocupat de Simona Halep
  • 3 românce vor fi direct pe tabloul principal de la Wimbledon: Halep, Buzărnescu și Cîrstea