Sport

Start în sezonul de tenis 2022! Simona Halep ţinteşte revenirea în top WTA

Tenisul, supranumit și sportul alb, reprezintă un veritabil fenomen social. Multitudinea de turnee din circuitele profesioniste, ATP și WTA, înseamnă o serie de provocări.
02.01.2022 | 23:31
Start in sezonul de tenis 2022 Simona Halep tinteste revenirea in top WTA
ADVERTISEMENT

Diversitatea lumii tenisului se transpune în figuri emblematice, jucători care se retrag, alții care doresc să revină în topuri și așa mai departe.

Primele turnee la Antipozi

Trei turnee WTA sunt programate în săptămâna 3-9 ianuarie, în Australia. Unul va avea loc la Adelaide, din categoria WTA 500, plus alte două, consecutive, la Melbourne, ambele WTA 250.

ADVERTISEMENT

Între jucătoarele care și-au anunțat prezența pe tabloul de la Adelaide se numără Barty, Sabalenka, Sakkari, Badosa, Swiatek, Jabeur, Kvitova sau Svitolina.

Favorita principală, Ash Barty, care și-a fixat ca obiectiv câștigarea Australian Open, va avea în primul tur bye, urmând ca în turul doi să întâlnească învingătoarea dintre Coco Gauff și o jucătoare venită din calificări.

ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka va juca direct în turul doi cu Kaja Jucan sau Chloe Paquet. Paula Badosa și Viktoria Azarenka vor reedita finala de la Indian Wells, în primul tur al acestei competiții.

Naomi Osaka principală favorită la Melbourne 1

După cinci luni de pauză, Naomi Osaka este principala favorită pe tabloul de la Melbourne 1. Lista capilor de serie se completează cu Simona Halep, Kudermetova, Samsonova, Golubic, Petkovic, Riske sau Siniakova.

ADVERTISEMENT

Dintre românce, în afară de Simona Halep vor mai fi prezente pe tabloul principal Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, care a intrat în cele din urmă pe tablou.

La turneul Melbourne 2, favorita principală este Jessica Pegula, care o întâlnește în primul tur pe Irina Begu. Sorana Cîrstea este favorită 5 aici și va debuta contra rusoaicei Varvara Gracheva. Elise mertens este cotată cu o doua șansă la acest trofeu.

ADVERTISEMENT

ATP Cup deschide anul

Varianta masculină a deschis balul cu competiția pe echipe ATP Cup, programată în perioada 1-9 ianuarie, la Sydney.

În completarea acestui eveniment, săptămâna va conține și turnee individuale, la Adelaide și Melbourne, ambele de 250 de puncte.

La Adelaide vor fi prezenți Monfils, Cilic, Khachanov, Tiafoe, Fucsovics, Korda. În vreme ce la Melbourne vor lua startul jucători precum Rafael Nadal, Opelka, Dimitrov, Harris, Goffin, Bublik.

Ambiții mari pentru Simona Halep

După un sezon care mai degrabă trebuie dat uitării, Simona Halep revine în circuit și speră să aibă rezultate constante, care să îi permită urcarea în Top 10.

Simona Halep a avut o perioadă încărcată și pe plan personal, după ce s-a căsătorit.

Tot de la feminin, Samantha Stosur s-a retras de la proba de simplu, urmând să joace numai dublu și dubli mixt.

Nadal în teren, Djokovic nu…

Rafa Nadal, după o vacanță, a ales și el revenirea în circuitul profesionist, momentul urmând a se petrece la turneul de la Melbourne.

Liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, este incert pentru luna ianuarie, din cauza problemelor legate de vaccinare și restricțiile impuse de autorități.

Turneele din Australia vor culmina cu primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, care va începe în 28 ianuarie.

 

ADVERTISEMENT
Tags: