Sporturi

Tenisul croat, la înălţime! Cilic a obţinut victoria în finala de la Queen’s în faţa lui Djokovic. Coric l-a învins la Halle pe Federer

24.06.2018 | 20:56
Tenisul croat la inaltime Cilic a obtinut victoria in finala de la Queens in fata lui Djokovic Coric la invins la Halle pe Federer

Marin Cilic s-a impus azi în turneul ATP 500 de la Queen’s, reușind să-l învingă în finală pe Novak Djokovic, scor 5-7, 7-6 (4), 6-3.

Novak Djokovic a făcut un turneu excepţional în Londra, iar până în finală, nu a pierdut niciun set şi a fost la doar un pas de a câştiga marele trofeu, însă croatul a salvat mingea de meci din setul secund şi a trimis partida în set decisiv, acolo unde s-a impus după ce sârbul i-a opus rezistenţă până la 3 egal.

Djokovic, fără titlu de aproape un an, a fost foarte dezamăgit la finalul meciului. Fostul lider mondial va urca de pe 21 pe 17, însă un succes i-ar fi asigurat un salt până pe locul 12. Novak a ratat astfel șansa de a câștiga primul său trofeu la Queen’s. A mai jucat o singură finală, pierdută în fața lui Rafael Nadal în 2008. De partea cealaltă, Marin Cilic își adjudecă cel de-al doilea său titlu la Queen’s, după cel din 2012. Croatul a mai jucat și două finale, pierdute în 2013 și 2017.

O zi perfectă pentru tenisul croat masculin

Înainte ca Marin Cilic să se impună în finala de la Londra, un alt croat a reuşit o performanţă uriaşă. Este vorba despre Borna Coric, care a produs marea surpriză în finala turneului pe iarbă de la Halle (Germania), dotat cu premii de 1.983.595 euro, după ce l-a învins în finală duminică pe Roger Federer cu 7-6 (6), 3-6, 6-2. Elveţianul a fost învins în prima confruntare din cele trei cu Borna Coric, dar de luni va pierde şi şefia clasamentului ATP, care va fi preluată de spaniolul Rafael Nadal. Coric, 21 ani, a câştigat al doilea titlu ATP din cariera sa, în timp ce Federer a ratat al 10-lea titlu pe iarba de la Halle. Cu opt zile înainte de Wimbledon, Federer, care a câştigat cu o săptămână înainte turneul de la Stuttgart, pare că nu şi-a atins cel mai bun nivel pentru a-şi apăra cu succes titlul.