Sporturi

Tenisul din România a revenit cu un miniturneu la Cluj. Halep, victorie în primul meci după 4 luni și jumătate de pauză: ”Sper să luăm medalie la Tokyo”

Tenisul din Romania a revenit cu un miniturneu la Cluj Halep victorie in primul meci dupa 4 luni si jumatate de pauza Sper sa luam medalie la Tokyo
ADVERTISEMENT

Între 2 şi 5 iulie, la Cluj, are loc un turneu de tenis feminin. Şase jucătoare din România participă la întrecerea care oferă premii de 30.000 de dolari.


UPDATE, 5 iulie, ora 21:18 / La finalul meciului demonstrativ, Simona Halep a vorbit despre colaborarea cu Horia tecău și despre faptul că își dorește o medalie în proba de dublu mixt de la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

”Este de apreciat că au reușit să facă acest eveniment. Niște meciuri nu strică niciodată, mai ales după perioada asta dificilă.

Îmi face deosebită plăcere să fiu partenera lui Horia. Am mai jucat amândoi, sper să fim sănătoși și să luăm o medalie la Tokyo. E frumos că mă pot antrena din nou liberă și fără presiune”, a spus Halep.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 iulie, ora 17:54 / Simona Halep și Horia Tecău au învins perechea Gabriela Ruse/Marius Copil, scor 6-3, 6-4, în meciul demonstrativ de dublu mixt de la Cluj-Napoca.


UPDATE, 5 iulie, ora 17:18 / Simona Halep și Horia Tecău au câștigat primul set cu 6-3.


UPDATE, 5 iulie, ora 16:41 / A început meciul demonstrativ de dublu mixt de la Cluj-Napoca în care se înfruntă perechile Simona Halep/Horia Tecău și Gabriela Ruse/Marius Copil.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 iulie, ora 13:45 / Simona Halep a ținut un discurs înainte de a-i acorda premiul Gabrielei Ruse: Îmi face mare plăcere să fiu din nou la Cluj, e a doua casă a mea.

Fiecare meci e foarte important, dar săptămâna asta a fost foarte importantă pentru că ne-a dat un impuls pentru a reveni după o pauză lungă. Vă doresc multă sănătate”.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse: „Aș vrea să o felicit pe Irina și pe restul jucătoarelor. Îmi felicit echipa, pentru că am muncit foarte mult în aceste luni”.

Irina Begu: „O felicit pe Gabriela pentru meciul făcut, îi felicit pe organizatori pentru ce au făcut pentru noi. Nu a fost simplu să revenim pe teren după o perioadă așa de lungă, dar cred că am jucat foarte bine, toate”


UPDATE, 5 iulie, ora 13:43 / Gabriela Ruse a câștigat finala cu Irina Begu după două seturi scurte, 6-4, 6-3.


UPDATE, 5 iulie, ora 12:57 / Gabirela Ruse a reușit să câștige primul set al finalei cu Irina Begu, 6-4.


UPDATE, 5 iulie, ora 10:50 / Jaqueline Cristian a postat pe Instagram bucuria de a reveni pe teren: „Cine ar fi zis, la cum arata situatia la nivel mondial in luna aprilie, ca voi mai putea simti valuri de adrenalina pe un teren de tenis, chiar in vara acestui an(nu tocmai roz).

Sincere multumiri @winnersportsclub @sportsfestival pentru organizarea flawless a acestui eveniment. See you soon, Cluj!”.


UPDATE, 4 iulie, ora 20:19 / Jucătoarea Gabriela Ruse, locul 177 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului demonstrativ de tenis Winners Open, de la Cluj-Napoca, acolo unde o va întâlni pe Irina Begu, locul 81 WTA.

În semifinale, Ruse a învins-o pe Jacqueline Cristian, locul 162 WTA, scor 6-2, 4-6, 6-3. Turneul are premii în valoare de 30.000 de dolari, câştigătoarea urmând să primească 10.000 de dolari.

De asemenea, câştigătoarea va juca într-un meci demonstrativ de dublu mixt, duminică, alături de Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil.


UPDATE, 4 iulie, ora 16:50 / Jucătoarea Irina Begu, locul 81 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului demonstrativ de tenis Winners Open, de la Cluj-Napoca.

Begu a învins-o în semifinale pe Irina Bara, numărul 159 mondial, scor 6-1, 6-0. În a doua semifinală se întâlnesc Jaqueline Cristian (162 WTA) şi Gabriela Ruse (177 WTA).


UPDATE, 3 iulie, ora 20:35 / Meciurile din prima zi a turneului Wiiners Cup de la Cluj-Napoca s-au încheiat. Rezultatele înregistrate sunt următoarele:

Joi, 2 iulie
Grupa A
Irina Bara – Georgia Crăciun 7-5, 6-4
Gabriela Ruse – Georgia Crăciun 6-3, 6-4
Grupa B
Miriam Bulgaru – Jaqueline Cristian 6-4, 3-6, 10-5
Irina Begu – Miriam Bulgaru 7-5, 6-1
Vineri 3 iulie
Grupa A
Gabriela Ruse – Irina Bara 7-5, 6-4
Grupa B
Jaqueline Cristian – Irina Begu 1-6, 6-4, 11-9
Sâmbătă, 4 iulie
Semifinalele, începând cu ora 14:00
Duminică, 5 iulie
finala, începând cu ora 14:00.


Știre inițială, 27 iunie

Simona Halep va disputa un meci de dublu mixt. Partenerul ei va fi Horia Tecău, iar adversari vor fi Marius Copil şi câştigătoarea miniturneului amical.

Competiţia va avea loc la Winners Club, din Cluj-Napoca. Toate partidele se vor desfăşura fără spectatori, accesul publicului fiind restricţionat din cauza pandemiei de coronavirus.

7 fete şi 2 băieţi vor juca la turneul de la Cluj

Cele şase jucătoare care vor lua parte la turneu sunt Irina Camelia Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Garbiela Ruse, Miriam Bulgaru şi Giorgia Crăciun.

Formatul competiţiei presupune două grupe de câte trei, în care fiecare joacă împotriva celorlalte două fete. Primele două poziţii se califică în semifinale.

Finala se va desfăşura pe 5 iulie, între cele două câştigătoare de semifinale. Învingătoarea va mai disputa un meci de dublu-mixt, în care va face pereche cu Marius Copil. Adversari vor fi Simona Halep şi Horia Tecău.

„Mă bucur să anunț că reluăm evenimentele sportive. Ideea asta a venit în colaborare cu Sports Festival și cu Cosmin Hodor. E un restart pentru tenisul românesc, mai ales pentru jucătoare.

Sunt convins că în lipsa turneelor au nevoie de meciuri, de adrenalina și pregătirea de care aveau parte înainte. Turneul va fi fără public, accesul publicului va fi restricționat.

Eu zic că este un pas mare pe care îl putem face spre normalitate. O să avem parte de șase jucătoare: Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Miriam Bulgaru și Giorgia Crăciun“, a declarat, la Digisport, Patrick Ciorcilă, managerul clubului care va găzdui întrecerea.

ADVERTISEMENT