Sport

Tensiune maximă la Reykjavik înaintea meciului cu România. Amenințări cu arma și scandaluri sexuale la naționala Islandei

Naționala Islandei o ține din scandal în scandal înaintea duelului cu România. Un bărbat înarmat a amenințat că distruge nocturna.
01.09.2021 | 15:59
Tensiune maxima la Reykjavik inaintea meciului cu Romania Amenintari cu arma si scandaluri sexuale la nationala Islandei
ADVERTISEMENT

Echipa națională a Islandei se află în centrul unor scandaluri uriașe înaintea duelului cu România. Deranjat de instalația de iluminat, un bărbat care locuiește în apropierea arenei pe care va avea loc partida a intrat în sediul Federației. Era înarmat și avea de gând să distrugă nocturna.

Potrivit cotidianului Visir, la fața locului a fost solicitată intervenția oamenilor legii, dar individul s-a făcut nevăzut până la sosirea acestora. Acest incident s-a produs la doar câteva zile după ce un jucător din lotul primei reprezentative a fost acuzat de hărțuire sexuală.

ADVERTISEMENT

Încă un scandal în fotbalul islandez. Un bărbat înarmat a amenințat că distruge nocturna

În cursul zilei de marți, 31 august, un bărbat înarmat a pătruns furios în sediul KSI și i-a amenințat pe cei prezenți că va distruge nocturna de la stadionul Laugardalsvöllur”, a transmis poliția din Reykjavik.

Pe individul respectiv îl deranja, de fapt, instalația de nocturnă – aprinsă cu o seară înainte pentru antrenamentul echipei naționalei – în condițiile în care locuiește împreună cu familia chiar în apropierea stadionului.

ADVERTISEMENT

Un jucător important a fost exclus din naționala Islandei. Nici Sigurjonsson nu se mai află în lot

Nici acuzațiile de hărțuire sexuală lansate zilele trecute la adresa unui jucător din lotul Islandei nu au rămas fără urmări. Chiar dacă federalii au refuzat să-i dezvăluie identitatea, presa locală îl indică drept vinovat pe Kolbeinn Sigthorsson – nimeni altul decât golgeterul all-time al primei reprezentative – și susține că acesta a fost exclus din lot pentru meciul cu România, programat joi, 2 septembrie, la 21:45, pe stadionul din Reykjavik. În plus, Gudni Bergsson s-a văzut nevoit, la presiunea liderului Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen a Asociației profesorilor din Islanda, să demisioneze din funcția de președinte al KSI.

O tânără a ieșit în față și a vorbit despre violul în grup căreia i-a fost victimă în 2010. Descrierea violenței este înfiorătoare, iar infracțiunea e pedepsită cu mulți ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

  Și, totuși, infractorii, fotbaliștii, nu au fost afectați. A doua zi făceau glume despre viol. Ea a fost avertizată să nu îi dea în judecată, pentru că va suferi din cauza unei forțe excesive.

Există multe povești cu jucătorii naționalei și violența lor împotriva femeilor. Nicio consecință, nimic nu stă în calea succesului acestor bărbați. Sunt norocoși și se bucură de o imensă popularitate în țară.

ADVERTISEMENT

Tăcerea e absolută. Federația e responsabilă pentru această tăcere. Va continua Federația să ascundă violența infractorilor, sacrificând fete și femei pe altarul bărbaților competitivi”, a declarat Hanna Bjorg Vilhjalmsdottir, la scurt timp după izbucnirea scandalului sexual.

Un alt jucător important care va lipsi din tabăra gazdelor este vedeta Gylfi Sigurdsson, care evoluează în Premier League la Everton. El este suspectat că în 2017 ar fi întreținut relaţii sexuale cu o minoră, se află în anchetă și nu are voie să părăsească Anglia până la finalizarea acesteia.

Nici Runar Mar Sigurjonsson nu va fi pe teren împotriva „tricolorilor”. Deși a jucat 77 de minute în derby-ul cu FCSB, atacantul celor de la CFR Cluj a refuzat convocarea, invocând probleme personale și o accidentare.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,36 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: