News

Tensiuni în Alianța USR-Plus? Ce ar fi făcut Dacian Cioloș la o ședință

15.06.2019 | 18:20
Tensiuni in Alianta USRPlus Ce ar fi facut Dacian Ciolos la o sedinta

Negocieri tensionate în sânul alianței USR – PLUS! Potrivit unor surse citate de digi24.ro, negocierile dintre cele două formațiuni politice au ajuns într-un impas. Mai mult, Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de două ori în picioare și ar fi părăsit negocierile.

Tensiuni în Alianța USR-Plus. Cioloș ar fi părăsit masa negocierilor

Ședința s-a încins în alianță după ce au fost trecute pe listă subiecte precum prezidențialele, localele și parlamentarele din 2020. Nu a fost prima dată când discuțiile s-ar fi încheiat prematur, potrivit unor surse, iar Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de la masă în timpul discuțiilor și ar fi plecat.

Mai exact, numărul de candidați pentru locale și numărul de locuri pe listele pentru parlamentare reprezint mărul discordiei. Potrivit sursei citate, Dacian Cioloș vrea mai mult de jumătate dintre locuri, iar partenerii nu vor să cedeze deloc!

Tensiuni în Alianța USR-Plus
Tensiuni în Alianța USR-Plus

Dacian Cioloș vrea să fie desemnat candidat la președinție

Un alt subiect de dispută ar fi prezidențiabilul, loc pe care și l-ar dori Dacian Cioloș. Totul în contextul în care, în cadrul negocierilor, se discută despre un tandem președinte-premier între Dan Barna, liderul USR, și Dacian Cioloș, liderul PLUS. Încă nu s-a stabilit cine ce post va ocupa, dar bătălia s-ar da în primul rând pentru prezidențiabil, loc pe care l-ar râvni ambii politicieni.

De altfel, Dan Barna, în interviurile date până acum, a și făcut un profil de prezidențiabil, care să nu fie nici ca Băsescu – jucător, dar nici ca Iohannis – prea instituțional, prea formal, ci undeva la mijloc, să se implice când e cazul, în niște limite. De precizat că Dan Barna nu a confirmat că își dorește să fie candidat la prezidențiale și a negat că ar fi dispute în Alianța 2020.

Sâmbătă dimineață, imediat după cearta din alianță, în presă a apărut un sondaj intern al Alianței 2020 care arată că votanții USR-PLUS l-ar prefera în număr mai mare pe Dacian Cioloș drept candidat la alegerile prezidențiale care vor avea loc anul acesta.