Alegeri 2024

Tensiuni în coaliție. Motivul pentru care Rareș Bogdan i-ar fi cerut demisia lui Marcel Ciolacu

Tensiuni mari în coaliția PSD-PNL. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-ar fi cerut demisia premierului Marcel Ciolacu.
26.06.2024 | 15:48
Tensiuni in coalitie Motivul pentru care Rares Bogdan iar fi cerut demisia lui Marcel Ciolacu
Motivul pentru care Rareș Bogdan i-ar fi cerut demisia lui Marcel Ciolacu Sursa foto: Facebook-Marcel Ciolacu/Rareș Bogdan/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cresc tensiunile în coaliția de guvernare din cauza negocierilor privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, dar și din cauza OUG-ului privind introducerea e-TVA. 

Motivul pentru care Rareș Bogdan i-ar fi cerut demisia lui Marcel Ciolacu

În ședința de miercuri a coaliției, liberalii i-au cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să revină asupra Ordonanței de Urgență privind introducerea e-TVA.

ADVERTISEMENT

Se pare că cel mai vocal dintre toți a fost prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care i-ar fi cerut demisia premierului Marcel Ciolacu dacă nu renunță la e-TVA, potrivit știripesurse.

”Eu voi ieși public și îi voi cere demisia dacă nu renunță la aberația asta”, ar fi spus prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în ședința coaliției.

ADVERTISEMENT

Tot în această ședință, Rareș Bogdan i-a cerut lui Marcel Boloș, inițiatorul OUG-ului privind introducerea e-TVA, să se consulte înainte de a lua măsuri cu un asemenea impact cu toți cei implicați.

”Nu poate arunca în aer un întreg sistem fără să se consulte cu cei direcți afectați și fără un dialog real. Vrem transparență, nu doar de formă!

ADVERTISEMENT

Dacă e transparență și dialog, atunci așa să fie. Boloș să stea urgent de vorbă cu CECAR și toate asociațiile profesionale afectate, plus cu mediul antreprenorial”, ar mai fi spus Rareș Bogdan în ședința coaliției de guvernare.

Surse guvernamentale afirmă că și ceilalți membri PNL i-ar fi cerut lui Marcel Boloș să revină de urgență asupra acestei măsuri ”altfel pleacă acasă”.

ADVERTISEMENT

Disputele pe tema e-TVA din coaliție au venit la numai o zi după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că măsura decontului de TVA precompletat (e-TVA) este necesară, deoarece este un instrument de reducere a gap-ului de TVA în România.

Potrivit șefului de la Finanțe, ”calculele arată că 35 miliarde de lei anual nu se încasează din Taxa pe Valoare Adăugată care ar putea să fie virată bugetului de stat”.

ADVERTISEMENT