News

Tensiuni în estul Asiei. Avioane de război ale Chinei și Rusiei au intrat în zona de apărare aeriană a Coreei de Sud

Cresc tensiunile militare și în estul Asiei. Mai multe avioane de război ale Chinei și Rusiei au intrat, miercuri, în zona de apărare aeriană a Coreei de Sud.
30.11.2022 | 12:12
Tensiuni in estul Asiei Avioane de razboi ale Chinei si Rusiei au intrat in zona de aparare aeriana a Coreei de Sud
Avioane de război ale Rusiei și Chinei au pătruns în zona de apărare aeriană a Coreei de Sud. Răspunsul Seulului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Armata sud-coreeană a informat, miercuri, că a ridicat de la sol avioane de luptă, după ce a depistat mai multe aeronave străine în zona de apărare aeriană.

Avioane de război ale Rusiei și Chinei au pătruns în zona de apărare aeriană a Coreei de Sud. Răspunsul Seulului

Conform unui anunț făcut de Șefii Statului Major Întrunit (JCS) din Seul, mai multe avioanele chineze şi ruse au pătruns în partea nord-estică a Zonei de identificare aeriene sud-coreene (KADIZ) pentru o perioadă de timp nespecificată.

ADVERTISEMENT

E vorba de două avioane de război chineze și șase avioane rusești, notează Sky News.

Oficialii sud-coreeni mai precizează că bombardierele chinezești, modelul H-6, au intrat și au ieșit în mod repetat din zona de identificare a apărării aeriene a Coreei.

Incidentul s-a petrecut în largul coastelor de sud și nord-est ale Coreei de Sud începând cu ora locală 5:50 a.m..

ADVERTISEMENT

Statul Major Întrunit de la Seul a mai precizat că avioanele au reintrat în zonă câteva ore mai târziu dinspre Marea Japoniei, cunoscută în Coreea sub numele de Marea de Est.

Acestora li s-au alăturat avioanele de război rusești, inclusiv bombardiere TU-95 și avioane de luptă SU-35.

ADVERTISEMENT

Avioanele nu au încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud

De notat faptul că avioanele Rusiei și Chinei nu au încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud. Acest anunț a fost făcut de autoritățile coreene.

Prin definiție, o zonă de apărare aeriană înseamnă un spațiu în care ţările cer ca aeronavele străine să ia măsuri speciale pentru a se identifica.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că Moscova nu recunoaşte zona de apărare aeriană a Coreei de Sud.

În același timp, Beijing-ul precizează că nu este vorba despre un spaţiu aerian teritorial şi că toate ţările ar trebui să se bucure de libertatea de mişcare în zona menţionată. China şi Rusia au anunţat, în această toamnă, că avioanele de război ale statelor lor efectuează exerciţii comune.

ADVERTISEMENT
Tags: