Sport

Tensiuni în lotul Islandei înaintea meciului de la București. O vedetă a refuzat convocarea

Echipa națională va înfrunta Islanda, la București, în preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor. Nordicii vin la București fără câțiva jucători importanți.
04.11.2021 | 17:37
Tensiuni in lotul Islandei inaintea meciului de la Bucuresti O vedeta a refuzat convocarea
ADVERTISEMENT

România este aproape să prindă barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, iar pentru acest lucru este obligatoriu care ”tricolorii” să învingă în ultimele două meciuri din preliminarii, pe Islanda, respectiv Liechtenstein.

Misiunea naționalei țării noastre este întru câtva ușurată de tensiunile din lotul nordicilor care vor veni la București fără câțiva jucători importanți. Una dintre vedetele echipei a refuzat convocarea pentru că e certat cu federația.

ADVERTISEMENT

Vedetele Islandei nu vin la București

Selecționerul Islandei, Arnar Vidarsson, se confruntă cu serioase probleme de efectiv înaintea partidei din 11 noiembrie cu România. Nordicii au abordat actuala campanie de calificare în reconstrucție, dar apelând la ”veteranii” care au scris istorie pentru naționala vikingă.

Însă, din varii motive, Vidarsson a trebuit să renunțe rând pe rând la cele mai importante nume.

ADVERTISEMENT

Astfel, din lotul anunțat de selecționerul Islandei pe care îl va deplasa la București, vor lipsi Victor Palsson de la Schalke 04, veteranii Arnason și Halldorsson, dar și vedetele Johann Berg Gudmundsson de la Burnely și Gylfi Sigurdsson de la Everton.

Dacă ultimul nu poate răspunde convocărilor fiind în continuare cercetat într-un dosar în care este acuzat de pedofilie, Gudmundsson este accidentat, dar și în conflict cu reprezentanții Federației de la Reykjavik.

ADVERTISEMENT

Alți veterani, între care îi amintitm pe Gunnarsson, Finnbogason sau Sigthorsson, nu mai fac nici ei parte din planurile de viitor ale selecționerului Arnar Vidarsson.

Portari: Elias Rafn Olafsson (FC Midtjylland, 2 meciuri/0 goluri), Patrik Sigurdur Gunnarsson (Viking Stavanger, debutant), Runar Alex Runarsson (OH Leuven, 12/0);

ADVERTISEMENT

Fundaşi: Alfons Sampsted (Bodo/Glimt, 6), Birkir Mar Savarsson (Valur Reykjavik, 102/3), Brynjar Ingi Bjarnason (Lecce, 8/2), Ari Leifsson (Stromsgodset, 1), Daniel Leo Gretarsson (Blackpool, 3), Isak Oli Olafsson (Esbjerg, 1), Ari Freyr Skulason (IFK Norrkoping, 82), Gudmundur Torarinsson (New York City FC, 10);

Mijlocaşi: Birkir Bjarnason (Adana Demirspor, 103/14), Andri Fannar Baldursson (FC Copenhaga, 8), Albert Gudmundsson (AZ Alkmaar, 27/6), Mikael Egill Ellertsson (SPAL Ferrara, 2), Stefan Teitur Thordarson (Silkeborg, 5/1), Aron Elis Thrandarson (OB Odense, 6), Isak Bergmann Johannesson (FC Copenhaga, 8/1), Thorir Johann Helgason (Lecce, 5), Jon Dagur Thorsteinsson (AGF Aarhus, 14/1), Arnor Ingvi Traustason (New England Revolution, 40/5);

Atacanţi: Vidar Orn Kjartansson (Valerenga, 32/44), Sveinn Aron Gudjohnsen (Elfsborg, 6), Andri Lucas Gudjohnsen (Real Madrid, 4/2).

România – Islanda s-ar putea juca cu spectatori în tribune

Meciul România – Islanda va fi găzduit de Stadionul Steaua din complexul Sportiv Ghencea, pe 11 noiembrie, și s-ar putea juca cu asistență în tribune.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat că a purtat discuții cu reprezentanții Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și că a primit promisiuni că spectatorii ar putea reveni în arenele din România începând cu săptămâna viitoare (8 noiembrie).

La data de 22 octombrie CSNU a dat o ordonanță prin care a interzis accesul publicului la competițiile sportive din țara noastră pentru o perioadă de 30 de zile, din cauza evoluției accelerate a pandemiei de coronavirus.

În ultimele zile se înregistrează, însă, o scădere a ratei incidenței la mia de locuitori, iar acest aspect ar putea duce la redeschiderea stadioanelor.

ADVERTISEMENT
Tags: