Alegeri 2024

Tensiuni în PSD în legătură cu candidatura lui Ciolacu la prezidențiale. Gabriel Zetea: „Trebuie să ia o decizie în plan personal”

PSD, fără alternativă la candidatura lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. Vicepreședintele Gabriel Zetea: „Trebuie să ia o decizie în plan personal”
04.07.2024 | 22:35
Tensiuni in PSD in legatura cu candidatura lui Ciolacu la prezidentiale Gabriel Zetea Trebuie sa ia o decizie in plan personal
Vicepreședintele PSD spune că partidul îl va susține 100% pe Ciolacu, dacă își va anunța candidatura la Cotroceni / Foto: Facebook, Gabriel Zetea
ADVERTISEMENT

Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD, a vorbit, joi seara, despre candidatura lui Marcel Ciolacu la prezidențiale, spunând că partidul își dorește această candidatură dar că premierul trebuie să decidă personal asupra ei. Zetea a mai spus că singura alternativă ar fi o „personalitate de stânga, susținută de PSD, care-i împărtășește viziunea”.

„Nu puteam să mergem înainte de unii singuri”

Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD, a comentat, joi seara, calendarul alegerilor prezidențiale (24 noiembrie și 8 decembrie) și parlamentare (1 decembrie), întrebat fiind dacă noile date ale scrutinului sunt în avantajul PNL, care a spus că refuză alegeri prezidențiale în septembrie.

ADVERTISEMENT

„Nu neapărat, dar nici nu puteam să mergem înainte de unii singuri. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat din start că este premierului acestei coaliţii, nu doar premierul PSD şi va rămâne premier atâta vreme cât are sprijinul şi al PSD şi al PNL. Iar o decizie atât de importantă ca şi calendarul alegerilor, atâta vreme cât nu avea sprijinul celor două partide, nu putea să fie impusă de către Guvern. De aceea s-a căutat această soluţie politică, prin care cred că până la urmă toată lumea este mulţumită”, a spus Gabriel Zetea la Prima News.

„Ciolacu trebuie să ia o decizie în plan personal”

Vicepreședintele PSD a nuanțat declarația lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia el nu va candida pentru Cotroceni dacă prezidențialele vor avea loc în luna decembrie. Potrivit lui Zetea, Marcel Ciolacu este „preşedintele PSD în care partidul are mare încredere şi acele declaraţii privind candidatura în septembrie sau decembrie au fost spuse într-un anumit context”.

ADVERTISEMENT

„A încercat să pună presiune publică, să spună tuturor: mi-am dat cuvântul în faţa oamenilor, am spus că vom avea alegeri în luna septembrie şi lăsaţi supărarea (..) A trecut acel moment, Marcel Ciolacu trebuie să ia o decizie în plan personal, şi odată ce îşi va anunţa decizia în faţa PSD va avea sută la sută sprijinul partidului”, a adăugat el.

Deocamdată, fără o alternativă

În opinia vicepreședintelui PSD, alternativa la candidatura lui Marcel Ciolacu la prezidențiale ar fi o „personalitate de stânga”, susținută de socia-democrați, care împărtățește viziunea partidului. „Singura alternativă la candidatura lui Marcel Ciolacu este cea pe care a vehiculat-o în ultii ani, posibilitatea ca PSD să susţină o personalitate de stânga, care împărtăşeşte viziunea PSD dar care şi îşi exprimă dorinţa de a avea susţinerea din partea partidului”, a spus Zetea, care a precizat că, până la ora actuală, nu există această alternativă și că partidul își dorește ca Marcel Ciolacu să fie candidatul la prezidențiale.

ADVERTISEMENT

„Până la acest moment nu avem la nivel public o personalitate care să spună eu vreau sprijinul PSD, eu vreau să candidez în numele PSD, sau sprijinit de PSD, sau să existe o astfel de discuţie. De aceea, până la acel moment, noi spunem foarte clar, noi ne dorim ca Marcel Ciolacu să fie candidatul PSD”, a completat Gabriel Zetea.