Fotbal intern

Ţucudean la Dinamo din vară? Și UTA a intrat pe fir

14.05.2020 | 09:30
Tucudean la Dinamo din vara Si UTA a intrat pe fir
ADVERTISEMENT

UPDATE 14 mai, 9:30 / George Țucudean termină contractul cu CFR Cluj în această vară și sunt șanse mici să-și prelungească înțelegerea, fiind tot mai multe voci care vorbesc de un conflict între el și antrenorul Dan Petrescu. În aceste condiții, nu e de mirare că pe adresa atacantului au început să apară ofertele, primele două fiind de la echipe apropiate sufletului său.

Prima formație care s-a interesat de serviciile lui Țucudean este Dinamo, care ar dori să-l înregimenteze din sezonul viitor, susține gsp. Chiar dacă situația nu este tocmai roz în Ștefan cel Mare, „câinii” se bazează pe atașamentul lui George față de culorile „alb-roșii”, dovadă fiind și faptul că a plătit un abonament de 1948 de euro pentru a deveni membru de elită în cadrul programului socios DDB.

ADVERTISEMENT

O altă variantă pentru Țucudean ar fi și UTA, care se luptă pentru promovarea în Casa Pariurilor Liga 1. Arădenii se bazează pe faptul că jucătorul este originar din oraș, iar în trecut familia acestuia a fost interesată să cumpere „Bătrâna Doamnă”.


UPDATE 13 mai, 18:05 / Bogdan Mara a dorit să lămurească situaţia lui Gorge Țucudean. „Dan Petrescu a fost cel care a insistat pentru transferul lui Ţucudean. Când a plecat în China, Petrescu l-a ofertat pe Tucudean, o ofertă bună şi pentru George şi pentru club. George este apt medical 100%. (…) Avem câţiva jucători la final de contract. Dan Petrescu a spus că vrea să continue cu tot lotul actual. Dacă toţi care sunt la final de contract semnează prelungirea contractului Petrescu a spus că este mulţumit. Inclusiv Bălgrădean. Bălgrădean e al nostru. Contractul lui Bălgrădean nu s-a înregistrat din cauza acestei perioade. Nu s-a lucrat normal nici la noi, nici la Ligă. El nu este supărat“ a declarat Mara la în direct la Digisport.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă CFR Cluj stă bine în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 şi s-a comportat excelent şi în Europa, situaţia din vestiarul campioanei nu e tocmai roză. Antrenorul Dan Petrescu şi golgeterul George Ţucudean nu se mai înţeleg deloc şi ar putea urma despărţirea.

Dan Petrescu, în conflict cu Ţucudean. Contractul expiră pe 30 iunie

George Ţucudean nu mai este omul important din atacul CFR-ului. Problemele de sănătate l-au scos din ritm şi din formula de start. La toate acestea se adaugă şi relaţia tensionată pe care o are cu antrenorul, precizează GSP.

ADVERTISEMENT

Pe 2 martie, Astra venea la Cluj pentru prima etapă din play-off. Partida a început cu Ţucudean pe bancă, dar acesta l-a înlocuit pe Djokovic în minutul 73. În tensiunea jocului, Dan Petrescu l-a înjurat pe atacantul său, George a auzit şi i-a reproşat antrenorului, care şi-a recunoscut greşeala şi părea că totul e în regulă.

În urmă cu câteva zile, formaţia din Ardeal a comunicat faptul că doi dintre jucătorii campioanei au semnat prelungirea contractelor. Aceștia erau Hoban (37 de ani) şi Vinicius (35 de ani). Nicio vorbă despre Ţucudean, al cărui contract expiră la finalul lui iunie. Se pare că Dan Petrescu a insistat pentru cei doi jucători defensivi, dar nu şi pentru atacant.

ADVERTISEMENT

După întreruperea campionatului din cauza pandemiei, fiecare club din România a încercat să găsească soluţii optime pentru supravieţuire. Antrenorul CFR-ului a purtat o discuţie cu toţi jucătorii în care le-a transmis din partea conducerii propunerea de amânare a salariilor pe două luni.

„Nu mi se pare normal“, a fost răspunsul lui Ţucudean. El a fost singurul dintre fotbalişti care nu a fost de acord. Încă o picătură în paharul plin de tensiune dintre cei doi.

Petrescu, din ce în ce mai multă putere la CFR

Acum, Dan Petrescu ar vrea să scape de arădean, pentru că oricum nu se mai bazează cu adevărat pe el. Ar vrea să-l „resusciteze“ pe Lacina Traore. Africanul este „copilul“ tehnicianului, cei doi lucrând împreună şi la Krasnodar. „Bursucul“ a insistat pentru revenirea lui Traore, chiar dacă acesta nu mai jucase luni bune înainte de a fi transferat la CFR.

Ţucudean ar trebui să înceapă să împacheteze deja. Ultimul om din cadrul CFR-ului care a intrat în conflict cu Dan Petrescu este Alin Minteuan, iar el a fost îndepărtat din club.

În ultima perioada, pare că puterea antrenorului este în creştere. Marian Copilu a făcut un pas în spate din cauza unor probleme de sănătate, iar Petrescu s-a grăbit să umple locul liber. El s-a lăudat că a preluat toate atribuţiile lui Copilu.

ADVERTISEMENT