News

Tensiuni între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Numiri promise de liderul PNL, refuzate de premier

22.03.2021 | 19:23
Tensiuni intre Florin Citu si Ludovic Orban Numiri promise de liderul PNL refuzate de premier
ADVERTISEMENT

Ultima ședință a conducerii PNL a fost dominată de o serie de tensiuni iscate între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Șefului Executivului i s-a reproșat că nu dă curs numirilor negociate de liderul PNL cu liderii din teritoriu.

Orban ar fi promis unor membri liberali o serie de poziții importante, însă primul-ministru a transmis partidului că unele dintre aceste propuneri nu se pot face.

ADVERTISEMENT

De asemenea, între cei doi lideri PNL s-au mai dus și dispute în ceea ce privește seria de funcții pe posturile de secretar de stat.

Lupte politice între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Numiri promise de liderul PNL, refuzate de premier

Premierul Florin Cîțu pare a avea un cuvânt tot mai puternic în Partidul Național Liberal. La ultima ședință a liberalilor, șefului Executivului i s-a reproșat, din nou, că nu dă curs numirilor negociate de Ludovic Orban cu liderii din teritoriu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi24, care citează surse participante la discuțiile interne, premierului Florin Cîțu i s-a reproșat că întârzie numirea unui nou șef al ANOFM, funcție negociată de Ludovic Orban și promisă filialei PNL Maramureș. În ședință, liderul filialei, Ionel Bogdan i-a cerut explicații premierului.

”Cîțu a explicat că nu poate face numirea pentru că actuala directoare, numită de Guvernul Orban, are mandat de 4 ani și dacă o schimbă guvernul va pierde în instanță dacă este dat în judecată”, scrie sursa citată, prezentând afirmații din ședință.

ADVERTISEMENT

Postul de la ANOFM nu e singurul motiv de dispută la vârful PNL. Se pare că în joc sunt și funcții de secretar de stat promise de Ludovic Orban unde premierul nu a făcut încă numirile. Una dintre aceste funcții, la nivelul Ministerului Apărării, nu există pentru că nu a fost înființată.

Florin Cîțu, criticat de unii membri PNL

În urmă cu o săptămână, în ședința Biroului Executiv Național al PNL, mai mulți lideri ai partidului și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu activitatea premierului.

ADVERTISEMENT

Vocea principală de atunci a fost cea a senatorului Virgil Guran, apropiat al lui Ludovic Orban, care a reproșat proasta comunicare din Guvern și l-a criticat pe premierul Cîțu.

Atunci, principala nemulțumire în rândurile liberalilor apropiați de președintele PNL la adresa premierului este că acesta nu a finalizat numirile de secretari de stat propuși de partid.

ADVERTISEMENT