Sport

Tensiuni între Neluțu Varga și Dan Petrescu înainte de CFR Cluj – FCSB. Ce-l nemulțumește pe patron la antrenorul său. Exclusiv

Patronul campioanei CFR Cluj, Neluțu Varga este deranjat de faptul că a adus jucători cu bani grei în iarnă, dar Dan Petrescu nici nu-i bagă în seamă. Varga chiar se teme să nu rateze titlul în fața FCSB!
13.04.2022 | 13:55
Tensiuni intre Nelutu Varga si Dan Petrescu inainte de CFR Cluj  FCSB Cel nemultumeste pe patron la antrenorul sau Exclusiv
Neluțu Varga și Dan Petrescu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu e deloc liniște în Gruia înainte de derby-ul CFR Cluj – FCSB. Partida de duminică de la Cluj pornește de la un avans de 5 puncte în clasament pentru campioană, după ce aceasta a pierdut la Craiova în ultima secundă, iar FCSB a demolat Voluntariul.

Neluțu Varga este nemulțumit de ultimele meciuri ale CFR-ului condus de Dan Petrescu. Tensiunile dintre cei doi pornesc de la jucătorii aduși astă-iarnă

CFR Cluj are prima șansă la al 5-lea titlu consecutiv înainte de primul meci din play-off cu FCSB. La fel de adevărat este că echipa lui Gigi Becali este la mâna ei după rezultatele din ultima etapă. Această perspectivă crează emoții în Gruia.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, patronul Neluțu Varga este nemulțumit de modul în care Dan Petrescu a gestionat vestiarul de la începutul lui 2022. Și în principal este vorba despre transferurile pe care „Bursucul” le-a cerut, Varga le-a rezolvat băgând mâna în buzunar, iar acum antrenorul nu-i bagă în seamă pe cei nou veniți.

Dan Petrescu continuă să meargă la luptă cu vechea gardă deși au venit jucători cu nume pe care chiar el i-a cerut. Iar unii dintre ei nu prind etape la rând nici lotul. Ceea ce-i reproșează în primul rând Varga antrenorului este că mulți dintre ei puteau fi semnați acum și aduși la vară pentru că oricum Dan nu se bazează pe ei.

ADVERTISEMENT

Reproșurile lui Neluțu Varga: pentru Roger s-au plătit special 100.000 de euro, pe Yuri s-au grăbit să dea 150.000 de euro, deși peste 3 zile era liber!

Ca să discutăm la concret. Brazilianul Roger de la UTA, aflat în ultimele 6 luni de contract, a semnat cu CFR Cluj și urma să se prezinte la vară în Gruia. Dan Petrescu i-a cerut special lui Varga ca Roger să vină mai devreme, astfel că patronul a achitat 100.000 de euro arădenilor. Urmarea?

Roger a intrat titular în primele două meciuri de la sosire, cu Rapid și la Sepsi, apoi a ieșit de pe „radarul” lui Petrescu. Culmea, în cele 4 meciuri de play-off ale CFR-ului, Roger nici nu a prins lotul!

ADVERTISEMENT

Un alt exemplu este cel al lui Dugandzic, pe care Varga a plătit 500.000 de euro rușilor de la Soci, dar nu este titular. Într-adevăr, croatul a avut și o problemă personală, dar Petrescu joacă tot cu Debeljuh și spune că-i este frică să-i bage pe amândoi titulari.

Poate cea mai mare supărare a patronului față de jucătorii aduși în iarnă vine dinspre Yuri. Și nu referitor la valoarea stoperului, ci la faptul că a plătit 150.000 de euro cam degeaba. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate transferul lui Yuri de la Mediaș la Cluj chiar în ziua meciului Gaz Metan – CFR 1-2. La două zile după acea partidă, aproape toți jucătorii de la Mediaș au devenit liberi de contract. Astfel Varga s-a grăbit să plătească o sumă destul de mare la insistențele staff-ului.

ADVERTISEMENT

Iar cei de mai sus nu sunt singurii aduși în ultima perioadă de mercato și care sunt la număr la CFR Cluj. În aceeași categorie îi putem pune și pe Sergiu Buș, care parcă nici nu s-a întors din Coreea, sau bulgarul Kristian Dimitrov. Ultimul a reușit totuși performanța de a prinde banca la ambele meciuri cu Voluntari din primăvara asta, unul în sezonul regulat, apoi prima etapă din play-out.

Claudiu Petrila, cel mai bun tânăr jucător de la CFR Cluj și posibila mină de aur a lui Neluțu Varga, ignorat de Dan Petrescu. A pierdut și naționala!

Dar unul dintre reproșurile lui Varga la adresa antrenorului său îl au în prim-plan pe Claudiu Petrila. Acesta este cel mai bun tânăr jucător al CFR-ului, a crescut foarte mult când a fost împrumutat la Sepsi, dar nu este pe placul lui Petrescu.

Tehnicianul a jucat cu Hindrich ca variantă U21 și l-a dat deoparte pe Petrila. În condițiile în care prestațiile acestuia din urmă îl cer titular indiferent de vârstă. De câte ori a fost pe teren, Petrila și-a ajutat echipa fie cu gol, fie cu pasă de gol. Cel mai recent exemplu la Craiova, unde a intrat la pauză și a marcat pentru 2-1 la câteva minute.

În privința lui Petrila, sunt două aspecte care-l nemulțumesc pe patron. Petrila reprezintă principala mină de aur a lui Varga în privința unui transfer de milioane de euro! Ignorat de Petrescu, totul devine dificil. Ca să nu mai amintim că trecându-l pe bancă și nedându-i continuitate, Petrescu i-a „retezat” și convocarea la naționala mare. Edi Iordănescu a anunțat la publicarea listei inițiale că nu-l poate chema pe Petrila pentru că nu joacă la CFR.

Cam în asemenea ape se scaldă campioana lui Dan Petrescu înainte de derby-ul cu FCSB, arbitrat de Istvan Kovacs. Liniștea poate fi readusă în relația Varga – Petrescu doar de o victorie. Dar va fi o liniște de moment. Nemulțumirile rămân.

  • 1,4 milioane de euro este cota lui Claudiu Petrila, cea mai mare din carieră. Mai are un an și 3 luni de contract cu CFR Cluj
  • 11 achiziții a realizat CFR Cluj în mercato de iarnă: Dugandzic, Buș, Roger, Neguț, Yuri, Dimitrov, Sava, Birligea, Itu, Davis, Cvek

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT