News

Tensiuni între Rusia și SUA. Mai mulți soldați americani au fost răniți după un incident cu armata rusă din Siria

26.08.2020 | 22:27
Tensiuni intre Rusia si SUA Mai multi soldati americani au fost raniti dupa un incident cu armata rusa din Siria
ADVERTISEMENT

Mai mulți soldați americani au fost răniți într-un incident în care au fost implicați soldați ruși aflați în Siria.

Informația a fost făcută publică de doi oficiali ai Statelor Unite ale Americii, care au subliniat că numărul de soldați e mic.

ADVERTISEMENT

Rănile suferite ar fi un rezultat al unei „coliziuni”, fiind exclusă varianta în care a existat un schimb de focuri, potrivit unor surse care au dorit să rămână anonime.

Patru soldați americani ar fi fost răniți după un conflict cu soldați ruși în Siria

Incidentul ar fi avut loc în perioada 24-26 august, fără a da mai multe detalii, în nord-estul Siriei. Mai mult, rănile suferite ar fi ușoare.

ADVERTISEMENT

Pentagonul și Comandamentul militar central al SUA au refuzat să comenteze informațiile, potrivit stiripesurse.ro.

Presa chineză susține că ar fi vorba de patru soldați americani care ar fi patrulat în zona Hasakah, în cursul zilei de marți, 25 august.

ADVERTISEMENT

Patrula americană ar fi dat nas în nas cu o patrulă rusească, iar cele două tabere s-ar fi ciocnit, cel mai probabil intenționat, din cauza tensiunilor care există între cele două tabere.

Incidentele între patrule rusești și americane sunt dese în Siria, între cele două tabere fiind o tensiune crescută din cauza conflictului dintre cele două țări.

ADVERTISEMENT

O altă publicație rusească susține că americanii ar fi invadat teritoriul rusesc din Siria, astfel că rușii ar fi intrat intenționat cu o mașină de armată în vehiculul care transporta soldații americani.

Ar fi fost implicat un BTR-80, un transportor de personal blindat amfibiu cu roți de 8 × 8 proiectat în URSS și un Kamaz Typhoon rusesc.

Mai mult, americanii ar fi fost „stresați” de mai multe elicoptere militare rusești care au pus presiune pe soldații SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: