Fotbal intern

Tensiuni la CFR Cluj: Dan Petrescu s-a certat cu oficialii clubului din cauza restanţelor financiare la jucători

10.11.2019 | 16:13
Tensiuni la CFR Cluj Dan Petrescu sa certat cu oficialii clubului din cauza restantelor financiare la jucatori
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câştigat, 1-0, meciul cu Rennes de joi şi mai are nevoie de un singur punct din jocurile cu Lazio şi Celtic pentru a fi sigură de calificarea în primăvara Europa League. Puţină lume ştie însă că atmosfera nu a fost deloc una calmă în sânul campioanei României înaintea partidei cu francezii. Jucătorii s-au plâns antrenorului Dan Petrescu că, şi în condiţiile actuale în care echipa e lider în Casa Pariurilor Liga 1 şi joacă în grupele unei competiţii europene, ei nu şi-au primit salariul la timp, mai exact pe 25 octombrie, şi nici primele de joc promise pentru victoriile din acest sezon şi chiar prima pentru câştigarea titlului, iar Petrescu s-a certat cu şefii din această cauză!

Dan Petrescu s-a certat “la cuţite” cu oamenii din conducerea CFR-ului

După o discuţie cu oficialii clubului, care l-au asigurat verbal că restanţele financiare vor fi achitate în zilele premergătoare partidei cu Rennes, Petrescu a garantat acest lucru în faţa jucătorilor pentru a putea pregăti în linişte duelul important cu francezii. Banii nu au venit însă la timp, iar Petrescu s-a înfuriat şi s-a certat serios cu Marian Copilu, Bogdan Mara şi Marius Bilaşco. Prin acţiunea sa, antrenorul CFR-ului a câştigat capital de încredere în faţa jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Dacă la începutul lunii septembrie au intrat primii bani de la UEFA, aproximativ 5 milioane de euro, pentru calificarea în grupele Europa League, forul internaţional a virat zilele trecute şi cea de-a doua rată, tot în jurul sumei de 5 milioane de euro. Plata se face prin intermediul FRF, care va direcţiona banii spre Cluj în cursul zilei de luni. Aproape întreaga sumă va fi distribuită jucătorilor şi celorlalţi angajaţi ai clubului feroviar.

Pentru a restabili liniştea la echipă şi relaţia cu Petrescu, conducătorii i-au prezentat acestuia înaintea meciului de astăzi cu Dinamo statele de plată, deja pregătite. „Jucătorii mereu zic că au de luat bani, ei aşa zic. Niciun jucător nu a plecat fără bani de la CFR Cluj. Pentru unii e mai bine că nu-i primesc, că îi cheltuie prea repede. Îşi iau nişte maşini care nu-s bune. Aşa, dacă îi ţin la club, îi ţin ca în bancă”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă dinaintea jocului cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dacă nu e linişte financiară e greu să faci performanţă, indiferent de echipă. În momentul în care Dinamo va avea bani mai mulţi se va bate la titlu, dar şi în acest sezon oricine va intra în play-off poate câştiga campionatul, Dinamo inclusiv”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj