Fotbal intern

Tensiuni la CFR Cluj? Giuseppe de Luca, supărat pe Edi Iordănescu

21.07.2018 | 14:20

Edi Iordănescu nu a reușit să câștige primul său meci în Liga 1 Betano pe banca celor de la CFR Cluj, iar tensiunile ar fi apărut deja în vestiarul campioanei României. Cel cu care s-ar fi șicanat Edi Iordănescu este atacantul Italian Giuseppe de Luca.

De Luca a fost chemat să intre pe teren în minutul 90+1 al remizei cu FC Botoșani, însă Iordănescu jr. i-a cerut italianului să mai aibă puțină răbdare, moment în care fotbalistul a făcut un gest de lehamite. Până la urmă, fotbalistul a intrat pe teren două minute mai târziu.

„Era o lovitură liberă la poarta CFR-ului, iar antrenorul a preferat să nu mai facă schimbare în acel moment. Eu pun totul şi pe lipsa experienţei. Probabil nici din cauza pregătirii nu a vrut să rişte nimic, aşa că a ajuns să-l bage în minutul 90+3. Trebuie să fie un noroc chior să bagi un jucător atunci şi să-ţi rezolve meciul în cele trei minute de prelungire care mai rămaseseră. Nu ştim ce va fi de acum încolo între cei doi, însă jucătorul va trebui să se supună. Am văzut cel mai bun exemplu la Campionatul Mondial. Kalinic a fost exclus din lot, apoi Croaţia a jucat marea finală”, a declarat consilierul președintelui FRF, Andrei Vochin, la TV Telekom Sport.

Giuseppe de Luca, supărat pe Edi Iordănescu: „Are personalitate”

Fostul arbitru internațional Constantin Zotta este de acord cu atitudinea lui: De Luca se încălzea de prin minutul 60. Probabil că această schimbare fusese gândită pentru minutul 80. Asta arată că este un jucător cu personalitate. Acolo sunt jucători cu mare experienţă, care joacă de mult timp la CFR. Este o echipă sudată, un grup care a dat afară mulţi antrenori. Deci, aceşti jucători ar trebui respectaţi. Nu cred că ar trebui aruncată vina asupra lor, a spus Zotta, la aceeași televiziune.

Giuseppe De Luca este una dintre noile achiziții ale echipei antrenate de Edi Iordănescu. Atacantul a fost crescut de Varese, de unde Atalanta l-a transferat în 2012, la 20 de ani. El a evoluat pentru gruparea din Bergamo timp de două sezoane, perioadă în care a reuşit 6 goluri în Serie A, în 35 de prezenţe. Ulterior, a fost împrumutat la Bari şi Vicenza, în Serie B, înainte de a fi vândut în 2017 la Virtus Entella, formaţie alături de care a retrogradat în Serie C, la finalul ultimului sezon. De Luca a marcat 7 goluri în 37 de meciuri, care nu au fost însă suficiente pentru ca echipa din Liguria să continue în liga a doua.